Ahojte, dcera zacala posledny tyzden protestovat pri vecernom spani. Doteraz bolo vsetko v pohode a zo dna na den vecer revy, co je vsak horsie nic nepomaha - nosenie, hupanie, fitlopta, hladkanie, biely sum, kojenie atd. na co si len spomeniete. Napadlo ma ci nebola iba prestimulovana takze dnes som jej dala uplne kludovy rezim, par krat na brusko a inak sa len vozila v kociku a driemala sem tam po pol hodinke...Ale vecer zase spustila scenu a nic nepomahalo...Mali ste niektora podobnu skusenost ? Pomohlo nieco, alebo to aspon preslo - ak ano tak kedy ? Plakat ju nedokazem nechat, ale takto ma akurat boli chrbat a ona stejnak place ... :( Pritom cez den je uplne kludna skoro vobec neplace.
Tiež si myslim, že koliky. Ak je kojena, tak si skús trošku dávať pozor na stravu. Moja napr. mávala koliky, keď som vypila mlieko a tiež až po pár týždňoch.
deje sa to v ten isty cas cca? ako dlho to trva? ak je to cca v rovnakom case vzdy podvecer, moze to byt aj ta tzv purple hour, tak sa to tusim vola. dietatko spracuva podnety z dna, bez ohladu na intenzitu stimulov cez den. pre ne je v tom veku stimulacia vsetko. vyvija sa im nervova sustava, treba len vydrzat, my sme to tiez mavali cca vzdy od 16-19 kym isla spat- umrncana, nervozna, niiic sa s nou nedalo.prestalo to ani neviem kedy, ale netrvalo to nejako extra dlho, mozno mesiac. vtedy sa to zdala cela vecnost 😅🙈
My sme mali tak koliky, vzdy vecer, zaspavala az cca o pol 12tej v noci, trvalo to asi 2 mesiace, do skoro 4 mesiaca
@jasminka22 pri kolikach dieta fakt prereve hodiny, toto je ine, zacne byt len nervozna mrnci potom je to obcasne skriknutie a potom az plac....ja by som povedala ze to trva polhodinu max ten plac ale mne sa to zda ako vecnost...
@nairia ano priblizne o tom isto case aj nam sa toto podobne deje ako popisujes, a podarilo sa vam ju nejako ukludnit alebo ste ju proste nechali nech reve ????ano ja chapem ze pre take male babo je vsetko stimulacia, ale chcem jej nejako pomoct nech takto neplace, je mi jej vzdy luto a hlavne to ze jej nijak neviem pomoct :(
Volasa to witching hour je to des ale to treba len pretrpiet :(
Pod kolikami sa často myslia aj prvé tri mesiace dieťaťa, kedy sa adaptuje na tento svet.
U syna sme to mali, trvalo asi mesiac, prešlo keď dovŕšil 3 mesiace. Vtedy je dieťa už vlastne "tu", začína oveľa viac vnímať atď.
Nám pomohla jedine kniha "najšťastnejší miminko v okolí", ale či to malo len vplyv na ukludnenie našej psychiky alebo aj na dieťa, ťažko povedať.
Odporúčalo sa v nej dieťatku priviazať rúčky k telu (rozumej zabaliť na tesno do plienky), priložiť na prsník, Biely šum a mierne pohojdavat. Aby mu to pripomenulo pobyt v brušku. Nám sa ho takto podarilo ukľudniť.
@vilma7 no s tym prsnikom to obcas pomoze , problem je ze ona zacne plakat napr. pol hodinu po poslednom kojeni a to jej este davat znova nechcem lebo potom zas vsetko vygrca.... :(
Tam ani tak nejde, aby zas jedla, ale o sací reflex,. ktorý upokojuje. Tak jej skús dať cumlík alebo prštek do úst.
@vilma7 ano to chapem ale ja nemam spinac na privod mlieka 😃cumlom opovrhuje a prst no skusala som dnes ale tiez sa jej znelubil po chvili...
Písala som, že nejde zas o jedenie, ale len o sanie. A keď nič nepôjde, nevadí.
no, tak sme sa ju snazili ukludnovat samozrejme, nastastie u nas neboli take huronske revy, ale bola nervozna uplakana, nic moc nepomahalo, ale rada sa nosila v polohe na tigrika, to u nas zaberalo, nebolo to sice na 100%, ale nejako nam to pomahalo pretrpiet. mojkat, hladkat, nosit, skusat prikladat, fakt neviem... bolo to otravne a narocne, ale ozaj neviem, co poradit. viem, ze to dava zabrat psychike, najma ked to mimco place a ty nevies ako pomoct, tu sa moc neda bohuzial asi. je to prirodzeny vyvin, niektoré deti to znasaju lepsie, ine horsie. drzim palce 🍀
@vilma7 nie vsak ja vravim naopak, ze prave to mlieko jej ztadial pojde ci chcem ci nie 🙂 ona nikdy necuca na prazdno aspon tak som zatial vypozorovala.🤔
Tak jej predtým, keď to má na ňu prísť (píšeš že zhruba v rovnaký čas) nedám jesť. 😁
@vilma7 ano tiez som si to vravela len to neni uplne take jednoduche naplanovat 😄
Skús jej pomasirovat bruško olejčekom na koliky. Možno sa jej len nedá vyprdkat. Poprípade klubový vankúš, ak má reflux.