Dvojmesačné bábätko spí za deň 1 - 2 hodiny

katka116
22. aug 2013

Ahojte,
chcem sa opat poradit, neviem co mam robit, maly mi spi dokopy za den hodinu max 2. Dnes to bolo dokopy 1 hodinu 14 min. Raz 40mi, raz 14min a raz 20min a zaspava potom vecer o 19h alebo o 20h a spi do rana do 5h s tym, ze sa zobudi v noci 2x max. 3x.
Ale je to normalne tak malo spat? Dlho zaspava, fitloptujem ho, pomalicky ho dam do postielky alebo hojdacky, ktora ide a stale sa zobudi. Vcera sa zobudil o 19h a papal a zaspl az o 22h a opat vstaval o 5h - totiz prdkame a kakame..
Nepomaha nic fitloptovanie, kocikovanie, hojdacka, vibrujuce lehatko, satka, ked ja s nim spim... on proste zaspi ale za par minut je hore - a ked mi napisete ze je to teplom nie je - dnes aj vcera bolo pocasie ok. Prosim o rady

11moncsike44
22. aug 2013

Moja bola rovnaka, kazdy my hovoril ze male deti len jedia a spia ale u nas to tak nefungovalo, spavat normalne zacal cca ked mala pol roka.

katy1979
22. aug 2013

Rady ti ja nedam len ze vyrastie a ty si zvyknes. Takeho experta mam doma.Nikdy sme nezazili 2-3hodinove spanky. Dnes obcas dokaze spat aj 1.5hodiny. Ale noc v podstate vacsinou prespi. Do jeho roka som doma nic neurobila lebo ak bol hore nevydrzal sam a pocas tych jeho 20minutovych spankov som nic neurobila. Vo vasom veku mi spaval 3x 20minut a nocny spanok

cawes
22. aug 2013

@katka116 bud rada ze spi aspon hodku dve moj maly do 3 mesiaca nespal nic, rano o 7 vstal a bol hore do 7 vecer nonstop ak zatvoril oci tak max.na 10 minut. Po 3 mesiacoch som toho mala dost, kedze som nic nestihala a bola vycerpana, tak som si rano okolo 10 isla s nim lahnut do postele na pocudovanie zaspal a spal hodinu potom som to zacala robit aj po obede a spal 2 takto som to robila asi 2 tyzdne s tym ze som sa snazila po case odist a nechat ho sameho, zacalo to fungovat a maly sa naucil spinkat. Teraz ma rok a spi do obeda 1-2 hodiny ako kedy a poobede tiez 2 hodky, vecer ide o 19:30 spinkat zobudi sa rano o 8-9

lubika39
22. aug 2013

s tym nenarobis nic. moja mladsia tiez od narodenia malo spava a ostalo jej to doteraz a neriesim, uz som si zvykla

katka116
autor
22. aug 2013

@11moncsike44 toto presne hovorili aj mne babatko spi denne 16-20h, no zjavne nie ☹ a zaspava oci prevracia, som vedla neho, davam mu 100x vypadnuty dudel a zaspi a za 10min je hore... ach jaj

anicka87
22. aug 2013

@katka116 ahoj, my sme mali podobny problem ked bol drobec babatko. on ked zaspal, trhol rucickami a zobudil sa na to, proste mu stale v spanku vystrelovali a hned bol hore, tak mi tu na MK poradili Karpovu metodu zavinovania a nam to ozaj velmi pomohlo, sice som ho musela fitloptovat pred kazdym spankom do 8 mesiacov, ale aspon spal, drzim palce 😉

sense
22. aug 2013

@katka116 asi ta nepotesim ale moja spavala v dvoch mesiacoch cez den tak 4x po 20minutach....teraz ma 4 mesiace uz je to o nieco lepsie ale nie kazdy den.....dnes napr. spala 3x po 45minutach a 15minut v kociku.....zato v noci spava celkom dobre....

na druhej strane sesternicin syn do tretieho mesiaca fungoval tak ze len spal a jedol a sem tam bol hore po pol hodine,....
zial kazde dieta je ine a moje tiez nespadalo do priemeru babatiek co spia az 20hod. denne

katarinava
22. aug 2013

aj my sme mali podobný problém - v postielke dcéra spala max 40 min v kuse, potom od únavy znovu zaspala o pár hodín na chvíľu a zas hore. Na to pomohla jediná dobrá poznámka našej doktorky - malé deti nevedia dobre spávať v postielka a podobne - skús prechádzky. Aj to chvíľu trvalo, kým sa naučila, ale potom od 6 týždňov až do pol roka denne na hlavné spanie sme chodili na prechádzky. v každom počasí a malá spávala len takto. Potom sa naučila aj v posteli a teraz samozrejme aj sama, ale začiatky boli ťažké, lebo z tej chronickej únavy bola stále mrzutá.
Spávali sme 40 min doobeda doma, potom 2,5 hod hore a na prechádzku ( aj 2 hodiny pomalého chodenia ) potom opäť hore a znovu doma alebo na prechádzke 40 min a večer do postielky.
Ten interval medzi spávaniami sa samozrejme predlžuje a postupne sa spánky rušia, až zostane len jeden. Väčšimna mamičiek v mojom okolí chodila na dlhé prechádzky, aby bábo spalo a treba ho na to trénovať. Najskôr to bola hodinka a s revom sme sa zobudili a už nezaspala, postuupne sa to predĺži. Len vytrvať

sense
22. aug 2013

@cawes tak dufam ze aj moja tak bude...zeby som sa konecne aj ja vyspala....apropo kedy dame stretko? za chvilu uz idem do prace....a este nemam opatrovatelku lebo vsetky chcu nekrestanske prachy

hamca
22. aug 2013

@katka116 aj moja dcerka od narodenia spavala velmi malo a zaspavala velmi tazko. Uz ked sme prisli z porodnice, tak vedela byt hore aj 4 hodinky. A casom sa to len zhorsovalo 🙂 pridalo sa k tomu aj nocne budenie takmer kazdu polhodinku 😀 momentalne ma 14 mesiacov a od kedy zacala chodit, tak sa viac unavi a Spanok sa trosku upravil, cez den uz pospi aj 2 hodinky a v noci sa zobudi cca 3x.
Aj tvoj drobec nie je placlivy a nervozny, tak by som to neriesila. Proste patri medzi tie deticky, ktore nepotrebuju tolko spinkat.

sunsun
22. aug 2013

@katka116 ahoj.... to sa zmeni vekom dietatka.... moj maly nespaval cez den vobec... vstaval o pol 6, vecer zaspaval o 22, noc prespal krasne, ale cez den vacsinou ani minutku (obcas sa podarilo, ze zaspal, ale jeho spanok trval tak 5-7min)... nikdy nebol nepokojne, ci nervozne babatko..., jednoducho nepotreboval tolko spat...(vela som ho nosila - v satke, v manduce... len pozeral ..., prisiel pol rok a takmer presne na den zacal davat denne tri spanky.... vypyta sa spat a spi cca 20min - hodinu.... je nesmierne aktivny a vnimavy, asi ho to viac unavuje a ten spanok potrebuje... 😉

bagira89
22. aug 2013

Skusala si nosič, aby spinkal na tebe, alebo fitloptu? nam pomohla fitlopta aj nosenie, drzim palce

monika15
22. aug 2013

@katka116 nic si z toho nerob...
nas dovrsil 2 mesaice a z nicoho nic cez den uplne prestal spat... vzdy kukadloval ze co robim na 3 mesiace sa tahal hore nevozne lebo sa nevladal chcel vsetko vidiet kuakt 🙂))))
U nas to vyzeralo tak :
7.00 sme vstali
11-1 spanok
a vecer o 7.30 do 7 spanie nocne ale 2 krat sme boli hore na flasku.
Mne osobne to tak vyhovovalo 🙂)))

bambi23
22. aug 2013

ja ti tiež asi veľmi neporadím, ale tiež máme doma takého nespáča, spal 20 min doobeda a 20 poobede, budil sa mi so straaáaáášným plačom, od narodenia je riadny papač, kojenie tak 5 x v noci do 7 mesiaca, dodnes robím 2 - 3 fľaše v noci a o 6 je už hore 😔, j dodnes, ak mi spí 1 hod až 1,5 hod tak výnimočne, máme cez rok a dodnes žiadna sláva so spánkom, dnes mi spal pol hodiny za celý deň. Ja som už max vyčerpaná a úplne sama, ale musím fungovať. Zostáva mi zvyknúť si a dúfať že čoskoro mi bude spať celú noc, vlastne idem už aj ja. Prajem ti veľa pozitívnej energie a trpezlivosti. tú nevyspatý človek fakt potrebuje.držím palce 🙂

monhla
22. aug 2013

Staršia ako 3- mesačná spala za deň cca 40min a v noci do roka a pol cca 10 - 15x hore 😝
Teraz má 3 roky a spí celú noc /takmer vždy/ a cez deň dá cca hodinku. Takže Ti poradím iba vydržať - časom bude lepšie.

monika2606
22. aug 2013

@katka116 aj naša dcérka bola taká, spinkávala len pol hodinku, niekedy aj menej, ale väčšinou to bola tá pol hodina, ak sa podarilo dlhšie tak sme boli v šoku...prešlo to....časom začala spávať aj dlhšie

fopka
22. aug 2013

suhlasim, ze male deti neprespia den, moj drobec ma 6 tyzdnov a spinka kedy ako...niekedy sú dni, ze sa napapa, odgrne a zavrie ocka a spinka. ale takych je malo, nakolko mame problemy s travenim,takze vacsina dni je o tom, ze vstavame okolo piatej, napapame sa, potom grgame,mrncime, placeme, ocka padaju od unavy,ale nespime, ked tak na 20 - 40 minut, ... a potom sa hned zobudi, lebo sa mu papanie vracia spat a chce zase grgnut. a tak prejdu dve - tri hodinky a je cas zase na nove papanie a zase to iste dokola, potom sme uz mrzuti z toho, ze sme unaveni. ale aspon raz za den sa nam podari zaspat na 2 -3 hodinky. vonku nemame sancu vyjst,ked, tak musim vystihnut vhodnu chvilku, aby sme sa aspon na pol hodinku presli, ale zvacsa sa vracame domov s velkym placom...niekedy funguje, ked som pri nom, vtedy som na plny uvazok ako hlavny zasuvac cumlika :D takze asi len vydrzat

erechteion
22. aug 2013

Nuž, mamka, asi treba len vydržať. Teraz sú detičky akési iné, živšie. 🙂 Mám 19 ročného syna, ten spinkal ukážkovo celý deň, len sa napapal a búval, napapal a búval, a v kočíku by prespal pri vození aj celý deň. Keď mal okolo roka, spinka dopoludia a popoludní vždy v rovnaký čas asi po hodinke, od roka a pol raz cez obed asi dve hodinky. Teraz máme malú dcérku. No, prvé tri mesiace boli veľmi vyčerpávajúce. Malá vôbec nespala, zdriemla si len na 10 - 15 min, a potom len plakala a plakala, v kočíku mala priam záchvaty plaču, kočiarik nebol jej kamarát. Vyžadovala si moju prítomnosť počas celého dňa, buď som ju nosila na rukách alebo pospinkala v záhradnej veľkej hojdačke (ktorú sme mimochodom mali v obývačke 🙂), tu som tiež sedela pri nej, aby nespadla a hojdala ju, čiže som nemala ani čas skočiť na záchod. Nemala som kedy navariť, upratať....všetko som robila len útržkovo, keď pri nej bol trošku muž . Večer zapala až o 23. hod do tej piatej rána. (Po tej 23. hod som, mimochodom, ja nastúpila do kuchyne a navarila obed na druhý deň, spávala som tak od druhej v noci do tej piatej). Po troch mesiacoch som bola dosť vyčerpaná, ale .... 🙂 .... potom sa to zlepšovalo, po pol roku sa mi podarilo zriadiť nejaký ten režim ... búvala dopoludnia a popoludní asi po hodinke ....zabávala som ju, keď som chcela nejako posunúť čas spinkania. Po roku sme prešli iba na jeden denný spánok, a to pospala od tej 12 tej do tretej. To som kľudne navarila, upratala. 🙂 Teraz máme rok a pol a spinká zhruba od 13 tej do 15 tej, a večer od tej 20 tej do 7, 30 hod. Myslím si, že treba len vydržať a časom si sami vytvoríte nejaký režim. Hlavne, keď bábo už bude loziť, bežkať ...to sa dá pekne zabaviť a prípadne posunúť čas na spánok a pritom sa dostatočne unaví, takže by malo aj večer pokojne zaspinkať. 🙂 Držím pršteky, mamina. 🙂

11moncsike44
22. aug 2013

@katka116 ved veru, u nas dudel nebol lebo nechcela, cely den vysela na cicke a len by sa kojila, potom ked zacaa normalne jest myslim pravidelne kazde 3hodiny tak zacala aj spat cez den normalne spala aj 3 hodinky ale len na prechadzkach vonku, v noci sa budila aj 10x za noc a od kedy sa prestala kojit zacala spat normalne, takze mamina vydrz a neboj bude dobre 🙂

janulkalaura
22. aug 2013

ahoj presne toto robila aj moja mala...ked mala dva mesiace tiez spinkala takto kratko a niekedy bola hore aj 4 hodiny vkuse a to bolo teda....lebo take male babo...a vsetci hovorili neboj ked bude vacsia bude lepsie spat...no urcite ked mala 1 rok tak spala 45 minut denne a to bolo co povedat...a teraz ked ma 2 rocky tak spi niekedy 1 a niekedy 2 hodinky...ale aj tak ju milujem..kazde dietatko je ine, niektore spikaju viac ine menej ....

katka116
autor
23. aug 2013

Ach baby citam a cela zdesena verim, ze to nebude nas pripad a ze maly aspon poobede zacne spat, ja totiz doobednajsky robim a som straaasne unavena. Vcera zaspal az o 23h, to s nim bol mm od 20h a ja som si sla lahnut a uz len zpoza dveri pocujem toto nie je normalne, je.em na to, do p..e, proste bol taky nervny ze ho musi 3h nadrapovat, dookola mu davat dudel, ze som vybehla zobrala som si maleho o 23h a uspala ho na didke. Ja mm vravim ty si s nim 3 hodky denne a ja cely den a uz si nervny a ja makam aby som uzivila celu rodinu. Hrozne mi ten spanok chyba a potom mi cez den u klienta vypadavaju od unavy slova ☹