Dvojmesačné bábätko spí iba na mne

23. dec 2022

Žienky čo ste to mali alebo to máte podobne s malými bábätkami, potrebujem povzbudiť alebo poradiť. Mám 2 mesačné bábo a od začiatku nedokáže spať inak ako na mne cez deň. Skúšala som už fakt všetko, keď sa ju snažím uspať ták že ju položím nehrozí,hneď je hore, zavinuta byť neznáša, tak isto mi ani v šatke nevydrží a nezaspí. Tak keď chcem aby spala, musím si ju dať na seba a ľahnúť si. Takto je to v podstate celý deň a neurobím skoro vôbec nič. Už som z toho doslova na prášky a bojím sa, že to takto ostane. Nemôžem kôli tomu chodiť nikam, lebo nechce spať ani v kočíku, tak som stále len doma aby sa vyspala. Neviem už ako ďalej, chytá ma z toho depka. Okolo pol noci ju uspím na sebe a potom položím vedľa seba, to nejak prespi s pratavkami na kŕmenie do rána ale cez deň je to des 😔

simsalabim
23. dec 2022

Kamoska pouzivala termofor obleceny v jej nosenom tricku 🙈

sorayaardente
23. dec 2022

Ja som položila vedľa seba na bok,Zrolovala som deku,dala ku chrbatiku a dole cez nohy a do predu ako kvazy hniezdo,ľahla tesne k nemu,aby cítil ako dýcham a zaspal v pohode

nikpa
23. dec 2022

Ako si ju to naučila tak ju to aj odnauc. Proste ju nauč na niečo iné, zvykne si akurát bude na začiatku plač a protest, treba to vydržať. Ja žasnem ženy čo vy dokážete s deťmi vymyslieť, síce v dobrej vôli ale nakoniec sa to tak obráti proti vám, že deťom robíte otrokov. No jedine skúšať niečo čo by zabralo ako ti baby vyššie radia.

petraj122456
23. dec 2022

Nosič. Môže spat na vás a vy môžete robiť čo potrebujete

lydiasabolova
23. dec 2022

skús dať spať na bruško do kočíka 🙂

beata_k
23. dec 2022

Autorka poradit ti neviem, ale chcem ta povzdudit. Nic si nerob z reci, ze ako si si naucila, tak mas. V danej chvili si robila, co sa dalo. Ja mam druhe a svato svate som tvrdila, ze bude spat v postielke. Ale ked mi ako 3 tyzdnovy bol hore 5 hodin, tak som stiahla "chvost medzi nohy" a pekne krasne kupila nosic. Postielka sluzi ako lapac prachu.
Skusaj, mozno trafis na nieco, co si oblubi. Drzim prst.

terry658
23. dec 2022

My sme mali takéhoto syna. Nosili sme ho v manduke. Po asi 30 minútach čo zavrel oči sme ho preklopili do postielky a spal. Tak isto sme to robili s kočíkom. Časom si navykol, že v kočíku zaspal aj bez manduky.

rhodesian
23. dec 2022

Mala som presne toto iste 🙈 zúfalá, nevyspatá, doma bordel ako po výbuchu. Trvalo to do 5 mesiacov.
Jedného pekného dňa po večernom kúpaní sa jej ani za svet nedalo zaspať, tak som ju skúsila uložiť do postieľky a ľahnúť vedľa nej.
Do 10 minút zaspala, bez plaču, bez kriku. Odvtedy zaspava v postieľke.
Vydrž, zvládnete to ❤ jednoducho ta potrebuje a ten kto toto nezažil nech je radšej ticho.

sorayaardente
23. dec 2022

@petraj122456 neodporúčam,viacero kamosiek nevie odnaucit od nosiča neskôr .

mimikarol
23. dec 2022

Moja takáto bola. Sem tam v kočíku, ale tam bola veľa x schopná plakať pokedy sme neprišli domov a dala som ju na seba. Keď mala cca 10 mesiacov tak začala spávať cez deň vo veľkej posteli. Tiež som doma nič nespravila, keď spala chcela byť na mne a keď nespala tiež. Užívaj si to, strašne strašne strašne rýchlo to krásne bábätkovske obdobie prejde

ivangeline
23. dec 2022

Nic nie je vecne. 🙂

dominidi
23. dec 2022

Ja si nemyslim ze ako si si naucila, tak mas..niektore deti su flegmosi a lde ich polozis tam spia alebo sa sami vyhraju a ine su citlive, potrebuju citit matku a vyzaduju si viac pozornosti..moj maly je ten druhy pripad..a nie neda sa to odvyknut, pretoze by reval asi 2 hod kym by neodpadol od unavy a na tom nevidim nic nromalne..
Pomohlo ked som s tym prestala bojovat..bolo obdobie ked zaspaval somnou v posteli, potom prisla regresia v 3m a zrazu vedel zaspat iba na rukach..trvalo to asi mesiac a zase zaspava vedla mna v posteli..lezim s nim a oddychujem..uz ma 6m a ja netusim kedy to cele preslo, ochvilu mi odide do skolky😀

petraj122456
23. dec 2022

@sorayaardente no ja veľmi odporúčam zachránilo nám to spanky a moju psychiku

sorayaardente
24. dec 2022

@petraj122456 asi závisí od dieťaťa,je to pomoc ,áno,ale trpia aj kríze a nedajbože ak má žena diastazu. Ja som mala šťastie ,žene obaja krásne zaspali na posteli a stačil im cumel ,pohladkqnie,chvíľa s nimi a mohla som ísť preč ,treba skúšať,aj hudbu a dávať na bok,dať nejakú deku okolo atď ,niečo snáď zaberie tejto pani,čo sa pýtala

zorkahorka
26. dec 2022

Určite skus nosic.ja som vdaka nemu navarila aj upratala.casom sa syn naucil spat v postielke, je to len obdobie

sakaca
27. dec 2022

Skúšala si len šatku alebo aj nosič? Môže to byť rozdiel, v nosiči nie je tak obkolesena a boky sú voľné s jednoduchšie sa nastavi aj do rôznych výšok alebo aj voľnejšie ako šatka. Ja som tiež preferovala skôr Rischino nosič ako šatky.

zankalh
7. jan 2023

@nikpa nesuhlasim absolutne s tebou!Zasnes co dokaze matka vymysliet?!Deti su rozne a nehnevaj sa na mna,ale dieta je 9 mes v maternici,narodi sa a potrebuje citit matku.Podla mna nie je uplne normalne ani to,aby som dieta hned po narodeni “odtrhla” a dala spat do postielky za kazdu cenu,aj ked mi bude revat nonstop,len pre svoje pohodlie,aby som si mohla od decka oddychnut a preto,ze vacsina to tak robi.Dieta sa citi samo a potrebuje proste citit mamu.Matka je pre dieta istota,ochrana,….Podla mna treba ist na to postupne

zankalh
7. jan 2023

@beata_k aj u nas tak….Dieta proste potrebuje mamu citit a byt s nou.
https://ahojmama.pravda.sk/clanky/s-matkou-v-po...

sonnenshein
7. jan 2023

Najmladsia bola takto kontaktna s tym rozdielom, ze ja som si to uzivala a mala som v pazi bordel. Trvalo to zhruba do pol roka, a sem tam si este vylezie na mna alebo manzela si pospat cez obed. Je to krasne, a netrva to dlho.

nikpa
7. jan 2023

@zankalh ty o čom točis prosím ťa?! Kde píšem, že sa ma dieťa hneď po narodení odtrhnúť od matky a za každú cenu dat do postieľky?? Reagovala som na konkrétny problém tejto autorky a ona píše, že má na sebe dieťa v podstate cely deň a už je z toho na prášky. Takže toto si vyžaduje proste riešenie. Netvrdím ale že si ma od seba odtrhnúť dieťa len ho to musí odnaucit. A nahradiť niečím iným, čo bude vyhovovať aj bábätku aj matke. Moje deti tiež všeličo skúšali, aj spali s nami v posteli, aj na rukách sme uspavali, aj v kočíku donemoty hompalali ale keď som prišla do fázy, ze toto už proste nie lebo nevládzem tak som to stopla a skúšala niečo nové. Pretože dieťa potrebuje matku pri zmysloch a nie vyčerpanu trosku.

zankalh
7. jan 2023

@nikpa reagovala som na to,co si napisala 😉

nikpa
7. jan 2023

@zankalh aha, tak už chápem. Čítaš bez porozumenia. Nevadí, to sa niektorým ľuďom stáva.

zankalh
8. jan 2023

@nikpa citam to,co bolo napisane.Kazdy si to uz vezme po svojom.