Ahojte, možno sa len potrebujem vyžalovať alebo nájsť niekoho kto má podobnú skúsenosť alebo proste chcem len nejakú radu...
Moje dvojmesačné bábätko posledné dva týždne prestalo vyžadovať fyzický kontakt...v tom význame že nechce byť u nikoho na rukách, nechce zaspávať na rukách, jedine vydrží pri kŕmení (nekojim, snažím sa ale pri každom kŕmení kontakt koža na kožu).... žiadne nosenie, ako náhle si ju vezmem, začne sa priečiť, plakať a doslova sa odťahovať...nerozumiem tomu, rada zaspávala na hrudi, rada bola na rukách a pozerala na mňa...pre mňa je to strašne náročné, doslova mám pocit že ma nepotrebuje a nechce, čo je jasné blbosť, ale na psychiku to je strašne náročné...dnes keď plakala a vzala som ju na ruky a vtedy sa ešte viac rozvrieskala, tak som mala chuť ju nechať v postieľke a plač si tam sama... už som si aj ja poplakala.. trápi ma to, nerozumiem tomu, ako to mám vnímať?
@bajuss21 moja ma 5 tyzdnov a ma tazko v pazi napr. na mne lezat.. a je jej uplne sum a fuk, ci ju uspim ja, tato, ci babka.. nosit sa ju bavi asi tak 10 minut, ako kazda ina cinnost a opat je jej jedno, kto ju nosi, ci pri nej je.. od zaciatku mam pocit, ze ma vlastne nepotrebuje.. mozno je to len faza a mozno povaha.. Buh vi Bohumile 🤷♀️😊
@bajuss21 No...náš syn bol taký Maugli od narodenia,že dovi dopo 🤦ani kojit,ani pomojkat,dať ho odgrgnut bol boj,maximálne v perinke,od prsníka sa odtahoval,z rúk nám vyskakoval,skin to skin nehrozilo...a teraz je to taký mojkac,že zaspí iba ak ho ponosim a potom mne na hrudi..ma už 10 kíl,tak je to náročnejšie pre mňa 😃 ale ja si to užívam,lebo KONECNE!!!,tuli sa ku nám,pritúli si hračky,proste mojkac na n tu 😊 ak je ináč v pohode,neboli bruško,nedáva sa nejak do zaklonu a pod.,tak ja by som to neriesila,asi má také obdobie 🤷 teda odborník NIE som,len píšem,čo mám odpozorovane..a chcem povzbudiť 😉
@oblecenie99 prišlo to samé? Ako si reagovala prosím ťa na to keď sa odťahoval? Proste mám ju nechať ako chce ona a veriť tomu, že raz keď ju vezmem na ruky tak ostane? Lebo je mi to fakt moc ľúto a asi budem teda veriť že je to len obdobie a že to prejde 🙏
@lucylliana bodaj by to bola pravda 🙏
@bajuss21 No on taký bol od narodenia...je pravda,že pôrod bol náročnejší,akútna sekcia,nemala som mlieko,kojit sa nedarilo,on sa nechcel prisat,ale on mal aj torticolis (skrátenie krcného svalu) a nikto,ani v nemocnici ani laktačná to nebrali do úvahy,pritom si myslím,že mu vadil najmä ten krk,však komu z nás nevadí,ak ho máme bloknuty..a bolí to...vela sme cvičili,krk sa dal do poriadku,ale napokon nám pomohla osteopatka,po dvoch sedeniach bolo dieťa vymenené,zmizol aj zaklon čo v kuse robil v postieľke 😒 a dal sa krásne na štyri,čo predtým nechcel ani stvornozkovat,preskočil to,on si hneď sadol a potom sa postavil..síce sa plazi ukazkovo,ale na štyri nechcel ani za svet.preto píšem,že ak ináč nepozorujete iné problemy,tak by som to absolútne neriešila..nepíšem to preto,aby si teraz začala hľadať niečo na dieťati,neboj sa,je v pohode,len nechce byť teraz mojkana..nás chce byť teraz,a iné je nosiť stvorkilove a iné desatkilove dieta 😅 ja som na to reagovala tak,že som samozrejme mala polodepku,že co som to za matku,ani porodiť som ho nevedela,ani nakojit,nechce byť ani na rukach..bola to blbost.U nás to bolo aj jeho povahou,a veeeela kamosiek mi potvrdilo to iste..po čase som to neriešila,rýchlo sme mali za sebou kŕmenie (osvedčilo sa mi dať ho na posteľ a tak dať mlieko,a nie na rukách,lebo to sa mu tiež nepáčilo).A k tomu uspávaniu ešte dodám,že najradšej sa mu spalo vo vlastnej postieľke,asi chcel mať vlastný priestor...ale tých pár dní,týždňov,čo píšem vyssie,tak chce byť mne na rukách a iba mne,ináč plače,a pritom cez deň je mu jedno,či je tam muž,krstná,babka,plač za mnou nehrozí..ale večerný spánok len my dvaja 😃 práve včera sa stalo,uložila som ho do postieľky,pretočil sa ku mne,pozeral do očí,vystrčil jednu ruku..ja celá zaľúbená som mu ju chytila,on sa na mňa pozrel zamracene,dal prec ruku,pretocil sa na druhý bok a zaspal 🙈😁 a o dve hodinky rev,pomohlo len moje pomojkanie na rukách..čiže si myslím,že aj oni môžu mať menej tuliacie sa obdobia 😁
Nepreobliekavas ho? Nemoze mu byt na rukach horuco? Ja by som z toho nestresovala. Ked ta bude potrebovat, tak sa ozve😊
Je to jeho potreba. Treba pristupovať citlivo. On behom pár mesiacov začne viac vnímať, od 6 mesiacov bude potrebovať väčšie ukľudnenie pred spaním, príde to neskôr. Pri staršej som na tú bezbrehu materinsku lásku čakala asi 1.5 roka a potom sa z nej stala taká prisavka, až mi to liezlo na nervy 😀
@bajuss21 neboj sa. Vsetko je to len obdobie. Pravdepodobne sa to za mesiac zas zmeni. Zatial si oddychni😃
Je to len obdobie ktoré treba vydržať ju to prejde a bude sa chcieť zasa mojkať neboj