Ahojte. Mame 2 mesacne babo, ktore nam cez den nevie normalne zaspat. Od rana do vecera ho uspavame, krmim, prebalujem, zatvara oci, ma ich cervene, vyzera, ze zalomil, ale prejde 30, 60 sekund...max 5, 10minut a je hore. Cez den nema ani jeden spanok, ked by tvrdo zaspal. Samozrejme pomrnkava, pretoze nie je odpocinuty, ale nie je to vyslovene hlasny plac. Vecer zaspi a v noci sa budi len na mlieko...kazdopadne podla mna nie je normalne, ze aj ked noc prespi, den nie 🥲 potrebujem nejaky trik, ako ho uspat, aby to nebol "len pokus".
Ak sa spytate ci skusame kocik, satku, hojdavak, kojenie, perinku, ulitku, biely sum, ticho, tmu, fitloptu .... skusame vsetko. Stale nic. Co mame robit? Som realne CELY DEN pri nom a len neustale uspavam ....
moja takto spavala uz ako novorodenec. mala 3t a spala mi od rana do 14hod 3x10min.
spanok sa jej zlepsil, az ked chodila do skolky. a teraz uz je vleka, uz je to ok.
Aj ked ho mas v satke/kociku a hybe sa s nim, sa tiez preberie po tych 5-10 minutach? Ak je zjavne unaveny, tak teda nespi dobre. Musis skusat hocico, co mu pomoze prejst do hlbokeho spanku. Babatkam treba pomoct, to ale urcite vies.
Ja musim byt pri mojom takych 10-15 min aby som mu davala dudlik, ktory pocas plytkeho spanku obcas vypluje alebo ho obcas pohladkala, aby upadol do toho hlbokeho. Bez tohto sa mi okamzite preberie
Skusili ste uplnu tmu? Totalne zatmenie vie celkom fajn uspat dieta + uplne ticho.
No praveze toho vela menite a on je uz z toho na nervy. Treba vybrat jedno a to stale dookola,az si zvykne. Najlepsie ho mat pri sebe, aby nemal stres, pockat tu minutu, ako sa zobudzaju a prelozit . Stale opakovat, potom uz nebude taký vynervovany. Tmu by som cez den nerobila, poruší sa mu bioritmus.
A davat spat po 1,5 hodine
Ja ked som bola zufala, nakojila som, sadla s malou do auta a povozila som sa s nou, aby aspon na chvilu zaspala. Jedine auto zabralo kedykolvek na uspavanie
Moja zacla normalne spat (aj jest) az po vysadeni vitaminu.D. A to sme mali 3 znacky. Do roka utrpenie, spanok 20-30min a stale nervozna. Prisla som na to nahodou. Potom som si dala ja, ze nech ma vitamin odo mna z mlieka a zase som ja nemohla spavat, aj do 03:00 hore a uplne nechutenstvo, co sa jedla tyka. Nenabadam na vysadenie, krivica nie je nic moc, ale moze to byt jeden z dovodov. Alebo len obdobie
Možno ho ukladáte príliš unavené. Neviem, mona keď je veľmi unavená veľmi plače a je strašne tažké ju uspat. Skúšala si bábatko uložit do postelky a zapnút kolotoc s hudbou?
Moja mala v tomto veku mala tiež problém so spánkom. Určite odporucam šatku alebo nosič. Nám neskutočne pomohol. Ak je malé unavene, oči červené, mrnka, potrebuje spať. Je to veľmi dôležité pre jeho vývin, psychiku, imunitu, zdravie.. Je na mieste, že sa tým trápite.
Ja by som, keď sa napapa mliečka a malo by ísť spinkať, dala do nosiča a išla sa prechádzať, aj keď zaspí, nevyberať ho odtiaľ, neprestavat v pohybe.. ak by sa prebralo.. dať opäť mliecko a opäť nosič. Skúšať aspoň pár dni takto.
A hneď od rana praktizovať. ak je moc unavene, nemôže alebo omnoho ťažšie zaspí. Babo potrebuje cítiť kontakt (najlepšie mamin) a pohyb. Ak je cely deň v statickej polohe (postielka, kocik) nespotrebuje žiadnu energiu, ťažšie zaspáva.
Davate aj dudlik? Nam pomahal dost. Skus aj zaclonit a pustat ten sum pre batolata, su na to aj appky s roznymi zvukmi a nam sa osvedcilo aj dobre zafixovat polohu, vypodlozit zo stran v kociku aj postielke, v satke/ nosici je fixovane ak to mas dobre spravene. No a v neposlednom rade neviem ci pijes kavu, kofein ide do materskeho mlieka a u malinkych deticiek sa dlho odburava. A tiez si myslim ze je dobre uspavat v pravidelnom rezime, aby sa to nepresvihlo, potom aj od velkej unavy nevedia zaspat alebo zaspat. Drzim palce.
Nam na denny spanok pomaha len hojdacka Joie ktoru zapnem na najvyssi stupen hojdania (to ma najradsej) a do 5 min je tuha, nasledne presuniem do kocika a necham spat pri otvorenom okne.
Na rukach (nemam energiu s nou tak hojdat) mi zaspavala ale slabym spankom takze tam bola len moznost bud ju nechat na mne furt alebo riskovat ze sa mi pri presune do kocika zobudi 🙈 (cez den sa snazim moc nedavat do postielky aby si sama spajala postielku s nocnym spankom)
chodievate vonku? lebo obe moje deti, aj aktualne 4-mesacna spi neporovnatelne lepsie vonku na cerstvom vzduchu. ak sa kociar hybe o to lepsie.
Ja dám len osobnú skúsenosť s najmladšou 4 mesačnou dcérkou. Najprv som ju uspávala na rukách, väčšinou po kojení aby si odgrgla a bola vo zvýšenej polohe. Keď mala asi tak 2 mesiace mi začala na rukách plakávať a nevedela zaspať, akoby aj chcela spať len jej to nešlo. Vtedy som ju už zo zúfalstva položila na posteľ a ona stíchla. Otočila som na bok a za chvíľu spala. Niekedy si s ňou ľahnem, alebo pri nej sedím kým nezaspí. Má cumlík a mojkáčika. Inak spí dobre aj v kočíku. Ale hlavne nesmieme presiahnuť jednu až jeden a pol hodiny bdenia, potom jej ide ťažšie zaspať.
Nosič .pri menšej by som sa bez neho nepohla nosila som od narodenia v Rischino Flexible a bola som spokojná
Dobrý deň viem ze už to bolo dávnejšie ale čo zabralo u nás je presne to iste