Môj dvojmesačný synček zdvíha hlavičku čo mi príde v poriadku ale vždy keď leží a chytím mu rúčky, snaží sa si sadnúť. Už parkart sa mu to podarilo. Velmi ho nebaví ležať, hlavičku na brušku zdvíha už asi odkedy má 2 dní, viem, že je to s tým sedením skoro ale dosť plače keď mu to nechcem dovoliť. Keď sa ale konečne dostane do sedu, je spokojný, všetko si obzerá. Nepomáha ani dať ho do kresielka na šikmo, on chce proste sedieť. Mate s tým niekto prosím skúsenosť?
vobec mu nechytaj rucky, on to robi v podstate reflexivne, ale uplne nespravnymi svalmi. mohla by si mu uskodit. nech je co najviac na bruchu a dviha hlavu, v kresielku tiez len minimum casu alebo vobec. (cvicila som s malym rok vojtovku, pobehali sme tri fyzioterapeutky, takze to nemam len zo svojej hlavy.)
viac z tej polohy vidí, ale nerob to, nechytaj ho za rúčky, ani teraz, ani neskôr. Dávaj ho čo najčastejšie na bruško, okolo neho hračky. Keď ho nebudeš za rúčky ťahať do sedu, nemá prečo plakať. Môžeš mu tým veľmi ublížiť. Dieťa má sedieť až potom, čo si z polohy na štyroch samo sadne, teda až potom, čo už lozí alebo sa o lozenie pokúša
Nechytaj ho tak za ruky. Keď chce vidieť daj si ho do satky/nosiča
väčšina detí takto reaguje. Nechytaj ho za ruky, buď ho do niečoho daj - nosič, zober na ruky, alebo ho otoč na bruško. Bude vidieť určite viac.
Nie, nerob to určite. Je zvedavý, chce sa pozerať
Radšej na bruško ho dat, na gauč trebárs, obloz hračkami a nech sleduje. Zároveň aj super je to pre neho na spevnenie svalov
Doktori na poradni dvihnu bábätko za rúčky,to áno, kvôli kontrole, ale určite to neodporúčajú robiť doma.
je to reflex takto dokonca skusa lekar reflexy dietata doma sa to nema robit. dieta ma zarazovat svalstvo same postupne nie vynechat obdobie a predkocit na sedenie musi to zvladnut samo bez pomoci
2 mesacne dieta ma na sedenie este kopec casu, sed je az posledny vyvojovy stupen - najskor sa ti musi naucit otacat sa - z chrbta na brusko a naopak, potom plazenie, stvornozkovanie a az tak do sedu….
nedvihaj ho pasivne, a ked teda nechce byt na brusku ani na chrbte - skus nosic/satku. Pasivnym sedenim a dvihanim mozes zarobit na dost vazne problemy (skolioza, diastaza a pod.), nic sa nema unahlit
Nechytaj ho za ruky a nebude chciet sediet. Aj ked si myslim ze isto sediet nechce len to proste automaticky robi ze sa dviha do sedu. Davaj ho na brusko, zober ho na ruky,nosica atd…
Neviem o Tom žeby už chcel sedieť 🙈😃môj
Nosím ho občas chrbátom opretého o mňa a rukou držím pod ritkou ,obzerá sa a tak aj v sede keď som je spokojný
alebo si o vyvoji deti nieco nacitas a poradis sa s lekarom!
alebo daj na svoje ocividne uplne pomylene instinkty🙈 a dobabri si dieta tak, ze nakoniec nebude ani chodit a dalsie roky mozete behat po rehabilitaciach a cudovat sa, co sa stalo..ved predsa v 2 mesiacoch sedel😅
AKO TA NAPADLO ZE 2 MESACNY MA SEDIET??? ze je zvedavy je normalne, ale to neznamena ze ho mas davat sediet, vezmi ho na ruky a prechadzaj sa s nim, alebo ho nechaj na brusku nech dviha hlavu a trenuje svaly ktore trenovat ma..ale urcite ho nedvihaj a nedavaj sediet
deti chcu rozne veci:
- sediet v 2 mesiacoch😂
- jest piesok
- skakat z poschodovej postele na chrbat surodenca
- strkat ruky do ohna
..ALE je na zdravom rozume rodica (predpokladjuc ze je tam urcita vyska IQ), aby dieta usmernil a nenechal ho ohrozovat svoje zdravie a zivot
cize NEDAVAJ SVOJHO SEDIET, lebo mu znicis chrbat a skoncite na rehabilitaciach...
Nerob to mozes mu ublizit. Ja som nikdy nedavala ani do pasivneho sedu. Do konca mi niekto povedal ze ak to nebudem robit tak sa nenauci sediet😀. V 8 mesiaci zacala stvornozkovat a 2 tyzdne na to si sadla sama.
Toto nerob. Take malé nevie čo je sed a hlavne ho za tie roky má držať lekár pri poradňa nie ty. A hlavne žiadne vankúše na podloženie. Teraz ma byt len na brušku.
@paciko9 ano, pravda.
Pasivnym sedenim sa oslabuju brusne svaly a chrbat, lebo clovek tak len taha dieta nasilu, jednak z toho moze byt diastaza, skolioza,.. a tiez - na sedenie treba, aby dieta malo pevne brusne svaly, stred tela, kedze dostat sa pre male dieta z polohy lezmo do sedu je nesmierne narocny vykon.. a bez posilneneho stredu tela - brucho, chrbat, ktore babatko precvicuje prave tymi predoslymi vyvoj. stupnami, teda plazenim, stvornozkovanim - si nebude vediet pekne sadnut. A mozu z toho byt kadejake neskorsie problemy…
treba to nechat na dietati, ak je problem, ist za fyzio, niekedy treba pomoct cvicenim vojtovky, gymnastiky a dieta sa casom nauci vsetko
asi si chcela počuť, že máš doma pohybového génia 😂 ale nie, syn to robí reflexívne a určite si nechce sadnúť 😉
Nemám, ale určite to nerob.