Dvojmesačná dcérka v spánku stále myká rukami aj nohami

deginko
21. feb 2017

Ahojte chcem.sa spytat,moja mala ma dva mesiace a vecer mame vzdy problem so zaspavanim,ked sa nam to uz aj podari tak prvy spanok je celkom.dobry a tvrdy trva kolo 3-4h no potom ked sa v polospanku uz prebudza na papanie a znovu zaspinka tak jej spanok ak sa to teda da tak nazvat je velmi slaby..neustale myka rukami,dbiha nozky akoby tlacila a obcas vydava aj take zvuky akoby hrdielkom a tie spanky su uz kratsie a budi sa aj kazde dve hodky.som z toho zufala lebo mam pocit ze to nie je ani spanok ale len take bdenie so zavretymi ockami a mam pocit ze je nevyspata..mate niekto take skusenosti?dakujem za rady co by pomohlo..co to vobec je

bienennest
21. feb 2017

@deginko Ahoj, taketo strhnutia ruk ci noziciek pocas spanku u babatiek su uplne normalne. Ked tlaci nozickami tak pravdepodobne zas travi mliecko. Jedina pomocka na to je tvoju dcerku zavinovat, najlepsie aj s rucickami. Tak sa nezobudi po kazdom strhnuti ale zostane aj nadalej spinkat.

Je tu k tomu uz jedna disusia, skus si ju precitat - https://www.modrykonik.sk/forum/staram-sa-o-dietatko/mykanie-ruckou-pri-zaspavani-u-babatka-2/

deginko
autor
21. feb 2017

@bienennest,dakujem za reagovanie,ale moja malinka to robi pocas celého spanku niekolko hodin to nie je jednirazove strhnutie na jtore sa prebudi..ona to robi vkuse.a pritom ma zavrete oci..a cez den nema taketi problemy so spankom

majkaska
21. feb 2017

@deginko akoby som citala o mojom dvojmesacnom chlapcekovi. Prvy spanok je ako u vas. Vydrzi tri hodky. No potom tiez myka s ruckami a dviha nozky. Ked vidim ze dviha nozky a vyplazuje jazyk tak ho dam odhrgnut a potom drzim na rukach vo vyvysenej polohe. A ked uz trepoce s tymi ruckami a budi sa tak ho zviniem do perinky aj s ruckami. Skus. Nam to pomaha

deginko
autor
21. feb 2017

@majkaska presne to skusam aj ja ked vidim ze dviha nozky skusam davat odrgnut a na ruky..ae ako nahle polozim zacne znovu...skusim este tu zavinovacku...a uvidim dakujem zatial

bienennest
21. feb 2017

@deginko Ahoj, zavinovat mozes aj do obycajnej stvorcovej deky (najlepsie tak 80x80cm).. na to nepotrebujes ziadnu zavinovacku. Pozri si tento postup - https://www.babyshop-itkids.com/images/produkte...
a odgagavat treba nechat aj kojene deti.. inak ich brusko tlaci a su nepokojne..

zuznat
21. feb 2017

Ahoj. Nasa malinka to mala taktiez.
Cez den spinkala relativne dobre ale v noci rozhadzovala nozkami a ruckami a k tomu vydavala zvuky, na ktore som sa budila. Aj sme to natacali na kameru a chceli s nou ist na neurologiu, ci nahodou nieco.
V zavinovacke mi byt nechcela. To sa hned zobudila.
Neskor sme vymenili mliecko (kedze som uz nekojila) a spanok sa zlepsil. Myslim, ze mala krce. Rozhadzovanie ruckami sa priblizne po 4 mes vytratilo samo.
Len potom zacala nozicky dvihat v spanku a pustat na matrac 🙂. Nasledne na to sa zacala prevalovat na brusko a budit sa. Cize stale nieco nove ako to u babatiek pod vplyvom vyvoja byva 🙂. A teraz spava na boku a v noci cestuje po celej postielke 🙂.
Nemusis sa bat, ono to prejde.