Dobrý večer,
23. budeme mať dva mesiace, dneska sme boli na kontrole u ortopéda ten nám kázal baliť malú ešte 6 tyždňov na široko na dve plienky...ale chcela by som sa opýtať (teda blbá otázkakeďže asi poznám na nu odpoved) či ju môžem dávať na bruško aj v poštolkách či ich treba dávať dole zakaždým...keďže teraz dávame na bruško trošku intenzívnejšie keďže nam moc hlavička nejde dvíhať (dvihne a padne) moc ju neudržíme... :/ a k tej hlavičke ešte ako ste cvičili vy? ďakujem pekne
@anushik davala som malu na bruško ajns postolkami. Hlavu na brušku nedvíhala dosť dlho resp dvihla ale po 2 sekundách rev akoby ju rezali... Na a potom sa naucila prehadzovat z chrbatik na bruško a uz aj hlávka šla hore 🙂 v 8m sa sama posadila, postavila, zacala stvornozkovat a v roku zacala sama chodiť. Necvixila som s nou nijak. Postolky nosila od 3t do 9t
@anushik ja som tiez malu balila na siroko s dvoma latkovymi plienkami a vzdy ked som ju sla prebalit som ju chvilku nechala tak aby sme pocvicili aj ju davala v tom case na brusko..s tými postolkami neviem ako by jej to islo🙄.. Balili sme 8 tt..
@anushik dávala som aj tak, aj tak - zaležalo od toho akú mali náladu a čo sa išlo riešiť. Ak som chcela dať na bruško a potom už riešiť jedlo (boli na um) tak som dieťa kvôli tomu nevyzliekala... vždy po jedle som musela meniť plienku takže by som zbytočne vyzliekala a obliekala. A s plným bruškom nepásli kone. ak to bolo popri kúpaní alebo prebaľovaní tak som nechala len v plienočke
@anushik je to uplne jedno pretože zdvíha hlavičku nie zadoček, kludne ju dávaj aj zabalenú len nie s plným bruškom....môžeš ju skúsiť pomaličky aj stimulovať hračkami(dáš pred ňu)aj keď zatiaľ je to ešte skoro...čo najčastejšie ju dávaj na bruška, kludne stačí len minutka dve - račej viac krát počas dna a na kratšiu dobu ako 1-2x za deň a necháš ju dlhšie.....dieťa aj tak bude dvíhať hlavičku len pokiaľ nie je unavené
Určite čo najviac na brucho, musí posilniť chrbát aby vladala dvíhať hlavu. A postolky môžeš dávať cez deň dolu a nechať ju tak voľné.