Dvíhanie hlavičky

nanenka13
2. máj 2022

Ahojte chcem sa spýtať dcéra bude mat 18 mája 3 mesiace a ked ju dám na brusko strasne sa hneva a nechce dvihat hlavicku velmi place nechavam ju tam aj ked place ako ste to mali vy? Pretoze predtym ked sme ju tak dali cca ked mala 1,5 mesiaca hlavicku pekne dvihla potom sme zacavali vracat z mliecka tak sme ju moc nedavali na brusko lebo som sa bala aby sa nedovracala a tam asi nastal zlom lebo odvtedy je to velky boj

diamond007
2. máj 2022

@nanenka13 je to pre ňu ťažké, deti sa majú dávať od narodenia na bruško aby to nebrali ako niečo zle. Ja som dávala od piateho dňa na bruško a v troch mesiacoch už sa plazila a držala hlavu aj ruky a nikdy na brušku deti neplakali lebo to brali ako prirodzené. Čisto môj názor
Trénovať, trénovať. A trénovať musí.
Dávať pol hodinu po papani aby negrckala. Ak sa vysili, dať na chrbátik, pohrať sa s ňou a o pár minút opäť pretočiť na bruško a opakovať xy krát. Svalstvo si musia posilniť, čím neskôr začnú trénovať, tým dlhšie im trvajú ďalšie úkony ako sedieť/chodiť/stvornozkovat/stavať sa. Je to len pre ich dobro. Nikto nechce byť väznom vo svojom tele, bohužiaľ to tak trošku tomu pripisujem lebo mi je detičiek ľúto obcas keď sú odkázaný na každý pohyb od nás :-/
Dcérka pravdepodobne zoslabla, aj dospelý človek keď 2tyzdne strávi v posteli a nechodí tak je malatny a bez energie
Nieto mesiac a pol....
U dcérky nenastal žiadny zlom, ale zabudla že to vedela zabudla že na brušku jej bolo fajn a podľa mňa sa tak necíti bezpečne lebo to už nepozná.

diamond007
2. máj 2022

@nanenka13 trénujte, skús si ľahnúť na kraj postele oproti nej nech ti vidí hlavu. Maminky sú pre deti totiž najväčšia motivácia

tinka_1807
2. máj 2022

@nanenka13 No trošku ste urobili chybu, že ste ju prestali dávať na bruško, kvôli grckam. Ale to už nevrátime. Každopádne náš malý mal tiež obdobie, že nechcel byť príliš na brušku a poradili mi malého nosiť tzv. Na tigrika - máš ho položeného na ruke (predlakti) hlavička smeruje dole k zemi. A takto začne posilňovať aj krk aj sa mu to páčilo. Takisto ešte nosenie v polohe zadoček opretý na teba, rukou ho držať popod hruď, hlava smeruje od teba. Keď sa mu trošku týmto spôsobom spevnilo svalstvo skúšali sme stále častejšie aj na bruško (v kombinácii s týmto nosením) a časom už krásne držal hlavičku a nevadilo mu byť na brušku.

nanenka13
autor
2. máj 2022

@diamond007 od narodenia sme ju davali na brusko aj tak dokonca zaspavala bez placu len teraz to nechce

diamond007
2. máj 2022

@nanenka13 tak nedivím sa keď mesiac a pol tam nebola.. zabudla

nanenka13
autor
2. máj 2022

@tinka_1807 ďakujem vám dnes som to s malou skusala a bolo to fajn

zorkahorka
2. máj 2022

Aj moji synovia spocuatku boli radi na brusku, potom v istom case im to zacalo prekážať. Skus davat castejsie a na par minut, prejde to

nanenka13
autor
3. máj 2022

@zorkahorka dakujem