Dvihanie bábätka

24. feb 2023

Ahojte,mam hlúpu otázku.. myslite že je normálne keď sa pár krát stalo že sa bábätko prenášalo z prebalovacej podložky na posteľ takym spôsobom že som držala hlavičku a druhou rukou len čisto za nožičky ako keď ich dvíhate keď sa bábätko prebaluje ? (Pri prebaľovaní vykonala potrebu a musela som ju preložiť na iné miesto ..)

lady_hurts
24. feb 2023

Tak nie je to ideálny spôsob manipulácie s dieťaťom, ale myslím, že keď to nerobis pravidelne takto, nič sa nestane.

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
marzuz89
24. feb 2023

Musis sa naucit v prvom rade spravne prebalovat, pripravit si cistu plienku rozlozenu, odopnut a vytiahnut mokru a jednym tahom podlozit cistu. Nebude sa ti pocikavat na podlozke, aby si ju potom musela takto prenasat, ved to len znie hrozne.

euka210
24. feb 2023

Tak len cisto za hlavicku nie...to je zle...tie nohy tak nevadia. Bud hlavicka aj plece alebo chrbatik jednou rukou a druhou nohy asi chapem ako, ked sa pokakalo...to ok. Ak vie drzat hlavicku, tak ruka pod chbrtom a nemusis uz hlavicku drzat.
Dalsi sposob je, ktory mamicky a hlavne stare mamy budu odsudzovat, ale ortoped to ukazoval, ze to je ok a nic hrozne...normalne chytis dieta pod pazuchy a prstami vzadu fixujes hlavicku ked este nevie drzat a dvihnes do vysky a prenesies.

sun_shine_2020
24. feb 2023

Ahoj, skus pouzivat jednorazove prebalovacie podlozky pri prebalovani. Ak sa stane nehoda, tak podlozku iba vyberies spod dietata, dieta nechas na tej klasickej podlozke a das cistu plienku. Mne to ulahcilo zivot 😉

kitycat
24. feb 2023

Ja mam vzdy cez pupok hodenu latkovu plienku a tou chytam pripadne ciki, aby to nebolo vsade. Prensat len za hlavicku je to najhorsie, zatlacas mu hlavicku k hrudi a riskujes pridusenie. Vzdy podcjtavaj ramienka a hlavicku, ved musi byt skrutene ako pragraf za tu hlavu a nohy!!

marzuz89
24. feb 2023

@euka210 ten sposob prenasania je ok, len je dolezite nebrat priamo hore, neumerne pretazujes krcne svalstvo a budujes nespravne zapojenie svalov. Treba takto podchytit ako pises, ale vzat z podlozky nagulenim do boku, a az potom zdvihnut, nie zdvihnut priamo hore. Ak som zrozumitelna. Nema to byt preco nespravne potom.

autor
24. feb 2023

@sun_shine_2020 používam práveže aj ta bola cela .. spinava

autor
24. feb 2023

@kitycat samozrejme ze hlavičku aj krk akoby ja skôr tie nohy som riešila že či som nespravila hlúposť..

euka210
24. feb 2023

Myslim, ze v pohode nohy, chytis za clenky alebo lytka a nohy hore ked je pokakana... tak som ja pochopila...pokial vynimocne, ok...nenosis ju predsa tak stale.

autor
27. feb 2023

@euka210 presne tak som to myslela