Držanie 6-mesačného bábätka

21. okt 2024

Dobrý deň, viete mi prosím povedať, či je škodlivé držať 6 mesačné dieťa pod pazuchami a nechať pasívne skackať, nútiť chodiť keď ešte ani nesedí? Lebo som si istá, že to zdravé nie je, rada to praktizuje svokra na mojom synovi a nepáči sa mi to.Už viackrát som ju na to upozornila, aj tak sa tvári, že sa nič nedeje.Vraj sa to malému páči, smeje sa 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️Ide ma z toho poraziť, iba vždy odvrkne, že aj svoje deti tak držala ( skoliózu majú v dospelosti všetky 3🤦🏻‍♀️). Potrebujem jej to polopatisticky povedať, lenže ona je hrozne urážlivá a hneď to berie ako útok na svoju osobu. Ako tomu zabrániť a nepohádať sa do krvi? Vďaka.

pribinak
21. okt 2024

Áno je to škodlivé.

Už by som nevysvetľovala nič, vzala dieťa z rúk a hotovo

autor
21. okt 2024

@pribinak nie vždy pri tom som, aj muž k nej chodí s malým a pri ňom si to dovolí, aj keď som mu rázne zakázala. Ona ho oblbne rečami, že veď aj vás som vodila takto a ste tu🤦🏻‍♀️

pribinak
21. okt 2024

Tak chod spolu. Alebo si dať pauzu od návštev

januska12323
21. okt 2024

Dieťa by som jej ani mužovi bez dozoru nedala keď sú takí blbí.

autor
21. okt 2024

@januska12323 podľa muža si vymýšľam blbosti, lebo už mám na ňu neskutočnú averziu. Nemôžem jej ani len tak povedať, aby malému stiahla mikinu na kríže keď ho drží vonku , hneď sa uráža a dáva malého mužovi, poprípade to vytiahne pri nejakej príležitosti ako som ju upozornila a, že to bolo naschvál.Psycho.

guiseppinka
21. okt 2024

Nevysvetlis, bohuzial... nedokazu to pochopit... cim viac to budes zakazovat, tym to budu robit ochotnejsie, lebo ich bude tesit to, ze ti robia naschval...

Tiez ma z toho porazalo. Zili inu dobu a nejako v tomto zabudli na pokroky... mojej babci bolo strasne luto, ze mala stvorznozkuje, lebo ju musia boliet kolienka...

lea202
21. okt 2024

Panebože, toto by som ja istotne netolerovala. Keby aspoň nevychovala niekoľko detí tá žena, tak nepoviem, ale fakt mi to príde absolútne choré. Veď má predsa nejaké skúsenosti s materstvom.

autor
21. okt 2024

@guiseppinka ona už by aj pavúka ( chodítko) kúpila a nevie pochopiť, že to sa už nepoužíva, keď nechcem uškodiť dieťaťu. Ale ona je taká povaha zakeracka, že drží malého na rukách a rype do mňa, lenže ja sa nenechám vyprovokovať, ale vrie to vo mne riadne.

autor
21. okt 2024

@lea202 áno , vychovala 3 , ale u všetkých bola nejaká choroba zanedbaná.Chrbtica, zrak, zuby 🤦🏻‍♀️ a taká mi ide mudrovať. Že ja preháňam, kks.

really8
21. okt 2024

Ako casto tam chodi a ako casto a dlho to robi?

guiseppinka
21. okt 2024

O chvilu ho zacne davaz sediet, ved treba trenovat chrbatik. Dohodla by som si termin s nejakou fyzio, kde by muz musel ist s tebou a aby akoze vam (hlavne jemu) vysvetlila, ake dopady to vsetko ma na motoricky vyvoj... lebo kym nespracujes muza, tak ides proti dvom...
Pevbe nervy. Absolutne ta chapem a drzim prsty

saxana000
21. okt 2024

Vies co ja som sa tiez na to strasne jedovala ale pokial je to hodina v tyzdni cez vikend v sobotu nedrzis ho tak ty cely den alebo manzel naozaj to prezije.. tejto generacii to nevysvetlis maly zachvilu zacne chodit a zdrhne jej.

1mina
21. okt 2024

Áno je to škodlivé a ak ju to zaujíma nájde si o Tom xxxxx článkov....ak ju to nezaujíma proste si pôjde svoje ako aj moja svokra ktorá mi stále básnila o tom ako pozerali obložený vankúšmi na gauči pár mesačný v sede rozprávky a podobne 😀 tiež som také veci nedovoľovala kým nesedeli sami. A tiež že šak nikdy nikomu nič nebolo - no muž teraz aj aktívne cvičí ale má taky dodzubany chrbát...

autor
21. okt 2024

@really8 každý druhý deň cca je muž u nej na pól hodinu, aby bola spokojná a videla vnuka. Som si istá, že na každej návšteve to robí, len mi to muž nevravel, až keď som sa ho opýtala po tom, ako to robila aj predo mnou. Tak som len slušne povedala, že nemyslím si, že to je ok, neželam si to.Brala to jedným uchom dnu, druhým von. Viem, že to robí naschvál, od začiatku sme si my dve nesadli a máme na oko vzťah. Všetko berie ako útok, všetko!

autor
21. okt 2024

@guiseppinka už to skúšala na kuchynskom stole, oprela si ho o seba a dala mu hračku, že aha už by aj sedel. Našťastie to jej zas muž stihol zatrhnúť.

egonsk
21. okt 2024

6 mesacne by uz davno malo sediet ...

autor
21. okt 2024

@egonsk ako neviem, či to je vtip, alebo vážne🤦🏻‍♀️ malý sa len pokúša 4 nožkovať, dvíhať zadok a dávať na kolená...

egonsk
21. okt 2024

bolo to mierne ironicke 😉 Deti samostatne sedia (t.j. nie pasivne ale sami sa usadia) medzi 6 a 9 mesiacom... Len moji nezbednici atakovali v tomto dolnu hranicu a teda prekvapovali ludi aj doktorku pri kontrolach, kedze aj samosfatne chodili velmi skoro. (co neskor u jedneho bol problem, lebo preskocil stvornozkovanie a trebalo to s nim nacvicovat neskor...)

januska12323
21. okt 2024

@egonsk sed je až posledný úkon, ktorý sa dieťa naučí
Mne by bolo u riti či sa urazí, keď je to za cenu zdravého dieťaťa nech ho nevidí aj dva roky, jej problém.

autor
21. okt 2024

@januska12323 uraziť sa urazí aj tak vždy a na všetkom, keby sa dohádame do krvi, aj tak by syna braval muž k nej, býva na tej istej ulici ako my.

majlo1234
21. okt 2024

Ako casto tam dieta chodi? Pokial ne to par minut, mimo tvojej pritomnosti by som to uz neriesila. V tvojej pritomnosti by som si dietatko vzala

autor
21. okt 2024

@majlo1234 asi každý druhý deň na pól hodku, a keď to aplikuje pri každej príležitosti, je to podľa mňa škodlivé.

really8
21. okt 2024

Ja ta chapem, nepacilo by sa mi to ale asi by som kvoli tomu tak strasne nevysilovala. Skor by som nejak spracovala muza. Mam dve deti, pri prvom sme vsetko robili spravne a tabulkovo. Stalo nas to kopu nervov, odutych pribuznych a lutujucich sa babiek. Pri druhom som zvolnila. Ked ho tak babka kazdy druhy den na 10-15 minut chyti tak mu to neublizi.

majlo1234
22. okt 2024

@really8 suhlasim s tebou. Autorka, mozes im to s kludom stale pripominat, ze mu skodia. A mozno to k nim nejako prejde, ale nestresuj sa tolko pre to

autor
22. okt 2024

@majlo1234 áno, môžem pripomínať a svokra sa mi aj tak vysmeje do tváre, alebo bude robiť, že to nepočula 🤦🏻‍♀️ tento typ človeka robí just napriek.

majlo1234
22. okt 2024

Pravda, nestretla som takeho cloveka, ale aby mi dospely clovek po slusnom upozorneni nielenze nerespektoval, ale smial sa do tvare.pfuuu, uz by som asi slusna nebola😂a nejde uz vobec o to drzanie, ale o tu drzost😂 ny som sa jej na rovinu pytala, ci je do prcic hlucha alebo co. A nech s dietatom naraba tak, ako jej hovorim. A samozrejme ratala s tym, ze mi potom odmietne strazit😂

autor
22. okt 2024

@majlo1234 🙂 s ňou som si už odskákala až až, rodinu z mužovej strany poštvala proti mne , teraz je to tiež také krehké celé a samozrejme ja som ta, čo hľadá problémy 🤦🏻‍♀️ Nikdy som nepochopila inak to, že nevesta má držať hubu a krok len preto, aby potom svokra, ktorá ju neznáša a škodí, strážila dieťa.

ivanavin
27. okt 2024

Áno, je to škodlivé, ale pokiaľ je to 10min každý druhý deň, alebo pol hodina raz za týždeň, nekazila by som kvôli tomu všetky vzťahy... Podstatné je, aby bol s tebou tvoj manžel. Nemusí mu na tom tak záležať ako tebe, ale ide o to aby vedel povedať "nerob to, jeho mama s tým nesúhlasí" - kvôli tomu ani netreba ísť k fyzio (hoci aj to je fajn rada), len treba mať usporiadany vzťah a rešpekt v rámci toho vzťahu. Pretože fyzioterapeut poradí s chrbatikom a pohybom atď. Ale toto celé pôjde ďalej.... Prídu prikrmy, džúsiky, salámky, tablet, telka, počítač... Je teba si to ujasniť, ale mať rozum. Nastaviť nejaké pravidlá, ale rešpektovať, že u babky sa vždy, vždy, vždy, nejaké (skoro všetky 😃) z nich porušia. Nielen preto, že babka je zákerná, ale preto, že aj milujúce babky a svokry to robia. Mám skvelú svokru, dovolí môjmu dieťaťu sto vecí, ktoré ja nie a nekomentujem to, lebo si dobre pamätám, čo moja babka dovolila mne 😅
Na tvojom mieste nastavim pár prísnejšich pravidiel, ktoré bude vedieť hájiť aj manžel a nech si ich do nejakej miery porušujú, budú mať z toho radosť a pre teba to nebude také peklo keď ich trochu spiklenecky (dieťa s babkou) porušia ... Podstatné je, aby častým spoluspiklencom nebol manžel, to už by totiž ukazovalo na iný problém než nevesta - svokra.
No ak si presvedčena že svokrs nemá tvojmu dieťaťu čo dobré ponúknuť, len zlé , potom rob ako uznáš za vhodné.