Druhé vzpriamenie u 8 mesačného bábätka

dadanka2
3. apr 2021

Ahojte, chcem sa s Vami poradiť , nás 8mes maly chlapček sa nedvíha na zemi do 2.vzpriamenia (na vystreté rúčky). Pri cvičení na fitlopte sa dvíha celkom ale na zemi sám od seba len veľmi máličko. Nelozi ani nestvornozkuje zatiaľ. Cvičíme s fyzio a pediatrička o tom vie. Kedy začali vaše detičky sa takto dvíhať ? Ďakujem

pribinak
3. apr 2021

Tak keď chodíte cvičiť asi má nejaký problém so svalovým tonusom. Vtedy to trvá dlhšie. Treba byt len trpezlivý a cvičiť.
Doma ho treba dávať čo najviac na zem a povzbudzovať k aktivitám
Dieťa ktoré má dobrý svalovy tonus v 8 mes už chodí okolo nábytku.
Ale aj tieto detičky všetko doženú, len to chce viac času
A možno bude skôr rozprávať 😊

ruzasipova
3. apr 2021

Schvalne som pozrela stare fotky, leno syn bol v tomto pomalsi. 8-9 mesiac vyzera ich ma take pokrcene trochu. Nie uplne vystrete. A az ked zacal lozit v 10., tak ich musel vystriet.

dadanka2
autor
3. apr 2021

@pribinak svalovy tonus má okej a cvičíme len doma z vlastnej iniciatívy , podľa pediatričky je všetko ok

dadanka2
autor
3. apr 2021

@ruzasipova ďakujem veľmi pekne 🙂

oblecenie99
3. apr 2021

@dadanka2 Naš najprv chodil okolo nábytku, potom bol na štyroch, a az tak stvornozkoval, čiže toto preskočil.. Dovod: slabšie medzilopatkove svaly aj brušná diastaza, aby nebolo málo, aj skrátený krcny sval (torticolis). Ale lozit lozil, len sa nedával do druhého vzpriamenia.. Stvornozkoval okolo druhej polovice ôsmeho mesiaca, ale už ku koncu alebo možno to bol aj deviaty mesiac tuším... A potom sa už takto krásne sám "vycvicil" a chodiť začal samostatne cca v 13.tom az 14.tom mesiaci. Co sme robili my: cvicili bobatha poctivo a boli na dvoch sedeniach u osteopatky. Chce to veľa trpezlivosti, ja som sa naplakala dosť, lebo kým nezačal stvornozkovat, v kuse som ho porovnávala a mala som nervy, keď som videla, že kamoškine dieťa, mesiac mladšie, už chodilo a môj sa nedal ani do druhého vzpriamenia... Upokojila som sa naozaj až vtedy keď sa dal na štyri a pohol sa takto. Ci my sme po nakupovali veci... Podložky, vrátila som do obývačky koberec, aby sa mu nesmykalo, špeciálne protišmykové pančuchy, ten lezuci a spievajúci medvedík... Ale definitívne ozaj pomohla vytrvalosť v cvičení na lopte a najmä osteopatka (za p. Milotu Švačovu zo Spišského podhradia by som odvtedy dala aj ruku do ohňa), po prvej "masáži" u nej sa malý posadil a po druhom do pol dna bol na štyroch a na ďalší deň stvornozkoval. Ak máte čas a chuť, môžete si niečo prečítať o osteodynamike alebo KISS syndróme u detí. Ale ak sa vám dieťatko dáva na lopte vyššie, tak ste na dobrej ceste. Dajte mu čas a uvidíte, že on krásne dobehne a to aj doslova 🙂 rovesníkov.

nikpa
3. apr 2021

@dadanka2 syn keď mal 9 mesiacov, presne si to pamätám lebo to bolo akurát na svadbe kde sme boli 🙂

dadanka2
autor
3. apr 2021

@oblecenie99 dakujem 🙂

dadanka2
autor
3. apr 2021

@nikpa ďakujem 🙂

kiki68
3. apr 2021

Nas az v 8 mes zacal byt na rukach, ze sa pekne vzoprie. Problem vraj nijaky nemame podla pediatra. A ide dopredu, ma styl ako zabka, tak poskakuje medzi plazenim a stvornozkovanim. Ked chce vie ist cez schod a prekazku pekne na styroch. Kazde dieta je ine, ak chodite na fyzio tak to casom pride. Chce to cas a trpezlivost. Nas sa ani sam este pekne neposadi, ale vraj je to normalne

elizabet173
3. apr 2021

@dadanka2 nie vždy je to u každého dieťaťa podľa tabuliek. Moje dieťa sa do pol roka neotočila z chrbáta na bruško, ani z bruška na chrbát, teda pár krát áno, ale to len preto, že sa naťahoval za hračkou, ktorú som mu podávala ja a ťažká hlavička ho stiahla. Ináč nie. Potom behom mesiaca sa začal otáčať, kotúľať, stáť aj štvornožkovať. Len sme pozerali. Ak lekárke príde v poriadku, nestresuj sa zbytočne.

olivia1425
3. apr 2021

@dadanka2 nasa sa tiez dlho nedvihala.do 2 vzp.
Cvicili sme vojta..nehodnotila to pedi ale fyzio...
V nasom pripade vsetko slo neskor od dvihania hlavky

dadanka2
autor
4. apr 2021

@elizabet173 ďakujem 🙂

vahcaac
2. nov 2022

@dadanka2 ahoj ako ste na tom? Mame podobny problem