Ahojte, myslite, ze sme pozadu alebo je to este v norme?
Dcera ma 6m aj nejake 2 tyzdne a stale nema zvladnute druhe vzpriamenie..vie sa zatial len pretacat do oboch stran a toci sa na brusku okolo svojej osi..
Z okolia pocuvam ze je pozadu a uz mala byt na 4roch..
Uz sa aj sama lyzickou krmit mala. Okolie posli do zadnice, oni uz vo svojom veku maju zas vediet starat sa o seba a tiez im to nedochadza.
chápem okolie aj teba...
najlepšie je pozrieť alebo múdre knihy ktoré sa zaoberajú vývojom , alebo zájsť za pediatrom a rovno dať otázku...
Nie je to pravda 🙈 každé bábo má svoje tempo a ak by bol nejaký problém, myslím, že by si to dr. na poradniach všimla nie? 🙂 náš bude mať teraz 7 mesiacov, pred troma týždňami zo dňa na deň, sa naučil dať na rúčky a minuly týždeň plaziť sa, vravím to dnes dr. na poradni lebo sa pýtala iba na pretáčanie a vravím že sa už plazí a sa zasmiala či sa chceme naučiť v 8.mesiacoch chodiť keď je taký šikovný 🙂 naozaj je to v pohode, každé ma iné tempo, tak si to s malinkou užívaj 😊
Presne ako pisu zeny hore.kazde dieta je ine a tabulky su len orientacne.mam 3 deti.jedno mi zacalo uz 9m behat druhe az v 13tich a tretie sa uvidi
Absolútne neriešiť, každé dieťa má svoje tempo, naša sa strašne dlho plazila, cúvala a až okolo 8.mesiaca začala štvornožkovať a sadať si, bábo samé vie, kedy je pripravené, okolie pošlite slušne do...🙂🙂
Co viem tak vzdy to je tak, ze to co by malo robit babo akoze v 5 mesiaci, tak moze zacat az v 6 a je to v norme, ze je tam vzdy ten mesiac akoby do plusu este. Nas ma 5.5mes. tiez ako hovoris, pivotuje - otaca sa okolo svojej osi na brusku, vie sa pretocit na brusko, momentalne vela robi lietadielko (asi oddychuje🤣) a potom sa aj sem tam zdvihne na rucky (to je to druhe vzpriamenie teda asi ako pozeram na tie obrazky co tu baby pridali) - chce sa aj pohnut uz, ale to len sem tam sa kusok poplazi, tak sa len rozculuje, ze mu to nejde este. Aj kolienka sa snazi nejako skrcit a ritku dviha ale to su len take naznaky. - myslim ze v 6.5 mes je to v norme este ze sa nedviha na rucky.
Aj s ňou cvičis?
@drzaopica ano niekolko x denne.,ked ju dam cez predkolenie nornalne sa drzi na ruckach, ale sama sa nedvihne
Neboj sa, ono to naozaj príde keď bude na to pripravená 😊 ja som sa tiež bála lebo toto hanto vravel kadekto a nakoniec ma môj chlapček prekvapuje a frčí ako motorová myška 🙈😅
Ahoj, ako to nakoniec dopadlo ? Máme rovnaký problém
@drzaopica dobry den, pisem sice neskoro ale o kade cvicenie sa jedna dakujem.
akoze uprimne? :D toto pocujem ozaj prvykrat :D strasne nezmysly sa velakrat riesia, ja sa niekedy fakt nestacim divit :D