Druhé vzpriamenie

palculienka30
29. mar 2022

Ahojte maminy ☺️ Poprosila by som vas o radu … mam 7 mesacneho chlapceka, ktory este nedosiel do fazy 2. vzpriamenia. Mate niektora skusenost? Chodime k fyzioterapeutke, bola zistena lahsia forma brusnej diastazy ..

Dakujem za kazdu radu

luulinkaa
29. mar 2022

My sme s tym mali tiez problem, neboj sa vsetko bude v poriadku, len cvic s babatkom pravidelne aspon 3x denne aspon 10 minut. Mali sme hypertonus aj diastazu a vsetko takmer vymizlo

lavinis
29. mar 2022

@palculienka30 co je to faza druheho vzpriamenia?

h2
29. mar 2022

@lavinis Tiež som rozmýšľala, čo to je. Podľa názvu by som povedala, že téma bude o sexe. 😁

lavinis
29. mar 2022

@h2 😅🙈

jazula
29. mar 2022

@lavinis @h2 Teda baby, vidno, kde vám myšlienky behajú 😁.

@palculienka30 S týmto máme problém aj my. Malá má už 10,5 mesiaca a až teraz sa dáva na vystreté ruky. A to chodíme k fyzio a cvičíme Vojtovku od jej 2 mesiacov (diastaza od narodenia plus hypotonus)… Ona mala skrytý reflux, tak za ten sklz viním trochu aj to nešťastné polohovanie do jej 6 mesiacov. Začala celkovo s pohybom trochu neskôr. Ale veľmi jej pomáha teraz baby cvičenie, kam chodíme, už po prvej hodine začala byť oveľa aktívnejšia 🙏. Či jej pomohla prítomnosť iných bábätiek, alebo to, že som dostala aj tipy ohladom manipulácie, to neviem, ale funguje to. U nás asi aj lepšie ako Vojtovka.
Odporúčam Michala Dankova Pukalovic, ma aj nejaké online kurzy. A ona robila aj fyzio videá tu pre MK 😉.

palculienka30
autor
30. mar 2022

@jazula Dakujem ti za rady 🙂 pozriem sa na tie cvicenia 👍🏼 A prosim ta nestastne polohovanie do 6 m myslis akee?

palculienka30
autor
30. mar 2022

@h2; @lavinis ste ma pobavili baby 😀😀

palculienka30
autor
30. mar 2022

@luulinkaa Dakujem 🙂 a kedy sa prosim dala do 2. vzpriamenia a ake cviky ste cvicili? Snazim sa cvicit s krpcom poctivo😎 tak uvidime ako malicky

jazula
30. mar 2022

@palculienka30 Naša malá mala dosť silný skrytý reflux, tak mala všetky plochy vo výraznom sklone naklonené a aby sa nešmýkala, tak bola obložená vankúšmi…nič moc na psychomotorický vývoj 😕

palculienka30
autor
30. mar 2022

@jazula aha jasneee chapem … ale hlavne ze je uz vsetko OK😀

vahcaac
16. aug 2022

@palculienka30 ahoj môžem sa opýtať ako ste dopadli ? Dohnalo babo motoricky vývoj ?

palculienka30
autor
16. aug 2022

@vahcaac ahoj 🤗 anooo síce druhé vzpriamenie prišlo až v 9. Mesiaci ale hneď na to sa začal plaziť, potom stvornozkovat a potom stavať na nohy👍🏼👍🏼

vahcaac
16. aug 2022

@palculienka30 ďakujem za odpoved. V 9tom mesiaci ste prestali cvičiť ? A bolo to cvičenie formou hry alebo vojtova?

palculienka30
autor
17. aug 2022

@vahcaac vieš čo formou hry to bolo, na fit lopte atd… ale vojtovka nie… malého bolo treba iba nakopnúť 🤗🤗 prečo? Máš podobný problem?

palculienka30
autor
17. aug 2022

@vahcaac A cvičiť sme neprestali… až pokým nestvornozkoval… a to bolo v 10 mesiaci

vahcaac
8. sep 2022

@palculienka30 áno, on má za týždeň 6 mesiacov a to druhé vzpriamenie mu vôbec nejde 🙂 ale ideme začať Vojtu, má diastazu vraj