Ahojte. Mám 11 mesačné dieťa a zistila som, že som tehotná. Neskutočne ma to zaskočilo, s priateľom ledva spolu správame a aj tak sa podarilo, pozor sme si očividne až taký veľký nedali.
Ide o to, že ešte nebývame vo svojom, snáď v decembri sa presťahujeme aspoň do časti domu. Bojím sa, ako to budeme zvládať. Syn je celkom náročný, potrebuje pozornosť a tak. Samozrejme, nosí ešte plienky. Dve deti v plienkach, taký malý vekový rozdiel 🙈 ako to zvládať?
Taktiež sa obávam dojčenia. Syna dojčím doteraz a plánovala som ešte neprestať. Ešte ho tak aj uspavam, nechcem ho o to pripraviť. Som v koncoch, ani neviem čo chcem počuť, asi hocičo. Alebo podobné skúsenosti 🤷🏽♀️
Nemam osobnu skusenost, ale neboj sa. Prvy rok bude zahul a potom bude dobre. Budu partaci, zahraju sa a ty nebudes musiet robit animatorku 24hod. Ale je aj moznost, ze budes robit rozhodcu, ak sa budu klbcit. Prajem vela stastia.
mne sa narodil druhy syn ked mal prvy rok aj 8m 🙂 je to narocne 🙂 ale viem ze tak o rok presne v tomto case to uz bude fajn lebo sa vyhraju 🙂 ale teraz je to na 4 kavy denne, nato sa priprav🤣 esteze aspon obaja dobre spinkaju 🙂 prvemu uz vysli vsetky zuby takze prespi aj 14h v noci
Nemaj strach ;) ja som zistila ze cakam druhe ked mala starsia rok, a teraz ma mladsia dva a za chvilku rodim zas 🤷 a to som mala pocit ze si davame pozor 🤦 my zeny zvladneme vsetko 💛 teraz ked ma starsia necele 4r. A mladsia 2 je to pecka, nonstop sa spolu hraju,nemusim im nic vymyslat a zabavat ich..krasne sa spolu vyhraju, samozrejme su aj chvile kedy obidve mi davaju zabrat ale o tom su deti,len ked sme zdravi ;) uvidim co to bude ked pride 3.na svet 😂 ale prajem ti take pokojne dieta ako bola moja druhorodena,spala vzdy a vsade, tak som sa mohla venovat starsej 🤩 mala som ale surod.kocik aby som sa vedela dostat kam potrebujem v rozumnom case, urcite odporucam 😉
Posuniem ti kocik pre surodencov. Budem rada ked ho niekto pouzije znovu.
Surodenecky kocik, starsie som dojcila este den pred porodom a neprestala ani potom, zaklad je kvalitny time management. Pri dvoch je to lahsie, ako ked bol sam. Po kazdej stranke. Rozdiel presne 2 roky.
Ja som druhykrat otehotnela, ked mal prvy 9 mesiacov. Je medzi nimi 1,5 roka. Prvy rok bol brutal. Narocne po vsetkych strankach.
Teraz maju 8,5 roka a 7 rokov. A vies co? Su to najlepsi kamosi a partaci. Strasne sa teraz vytesujem, ze to tak vyslo a maju jeden druheho.
ahojko ja mam tiez 2 po 13mesiacoch. tiez to bol sok pre nas (dozvedela som sa to v 4m tehu nahodou ze som v tom...) prvy rok bol zahul ale potom to uz bolo lepsie spolu sa hrali... odchovas naraz a mas potom volno po 3r.rodicaku obe deti v skolke a ty vies zacat pracovat - je to super
medzi mojimi babami je rok a šesť dní, prvú sme mali po 12rokoch takže sme ani nedúfali, že sa nám môže znovu zadariť. Teraz majú tri a štyri roky a sú to tie naj partáčky , spolu chodia do škôlky do jednej triedy a staršia ťahá aj tú mladšiu či už v kreslení, básničkách, písmenách.
Keď mala moja refluxová náročná a nonstop na mne nacapená plne dojčená dcéra 10 mesiacov, zistila som, že som tehotná. Úprimne, nečakali sme, že sa podarí tak skoro. Čo sa dojčenia týka, neobmedzila som, a dokonca po pôrode som ich ešte občas dojčila v tandeme aj s mojimi lentilkovými prsiami, s ktorými mi povedali už pri dcére, že dlho dojčiť nebudem. Dcéru som nosila v nosiči ešte v 7.mesiaci tehotenstva a všetko v pohode zvládala. Nešetril som sa tak extrémne ako pri prvom tehu, nakoľko som vôbec nemala komplikácie, ale to je indi vidi. Nekupoval som ani súrodenecký kočík, lebo moja 1,5 ročná dcéra rada behala a keď nevládala, odviezla sa na kočíku, zvládli sme to aj bez skejtíku. Keď sme vymenili 3kombináciu za športiak bolo to v pohode, valco zniesol všetko. Najhoršie bolo asi obdobie keď spal každý inak a asi 4 mesiace trvalo kým sa zosúladili. Čím sú starší, viac sa spolu zahrajú ale viac sa aj tlčú. Občas je to na palicu ale nemenila by som, v 45 budem mať obe deti dospelé, teda ak sa nerozhodneme ešte pre jedno raz. Samozrejme ideálne je ak ti ma kto pripadne pomôcť pripadne si aj mobilné samostatná, lebo ja som sa za 4 roky doma skoro scvokla, cesta do nákupáku bola pre mňa výletom 🤣 už je to ôk a dnes už by som veľa vecí robila inak ale tak to asi malo byt
Ale no , zvládneš , keď musís.Poznam ženu , ktorej prvé dieťa nemalo ešte ani rok a už bolo druhé na svete🙂 a ešte stíhala aj domacnost, podnikanie a svoje záľuby 🙂
Nech ste zdraví, držím palce!
Aj ja chcem povzbudit 🙂
Medzi mojimi je vekovy rozdiel necele 2 roky...
Zaciatky narocnejsie, neskor pohoda...
Teraz obaja dospelaci...
Netreba sa toho bat a dopredu stresovat... Urcite sa to da zvladnut.
Drzim palce, vela zdravia 🙂
Ahoj,mám kamošku, ktorej sa druhé dieťa narodilo,keď malo staršie 13mesiacov. Detská sú perfektné, ako dvojičky. Budeš mať trochu väčší rozdiel,ale myslím, že inak to bude podobné. Neboj sa,dobre bude. Hlavne dať pozor,keď bude mať mladšie 10mes😉 veľa šťastia a radosti prajem 🍀
Ojoj. Ani prvá ani posledná. Ten vekový rozdiel bude super. Budú partaci. Teš sa a mysli na pozitíva vzniknutej situácie 😀
Vsetko sa da. Mam 30m,18m a coskoro rodim. ;)
Baby ďakujem vám moc 😊 začínam nad tým viac a viac premýšľať, pomaly sa začínam tešiť...bude to teda prvý rok zaujímavé, je mi ľúto že syna pripravím o to, že ma nebude mať aspoň 2 roky len sám pre seba ale nevadí... všetko je asi tak ako má byť 😊
Neboj,zvladnes.zo zaciatku to bude narocnejsie,ale ked sy najdete spolu system,tak to bude super.a deti budu super partaci
Medzi mojimi je rozdiel dve minuty😂mame dvojicky.priznavam,ze prvy polrok mi niekto z rodiny pomahal,ale mala som problemy so srdcom,pruh,davala som sa dlhsie dokopy po sekcii,lebo rana sa mi zapalila.manzel uz vtedy chodil do prace na 7 dni.po pol roku som sa uz ale citila fajn a bolo mi ovela lepsie,ked som tu nemala nikoho na vypomoc-nasli sme si system,nikto ma neznervoznoval...teraz,ked vidim chalanov spolu,dakujem Panu Bohu,ze to takto zariadil-taki partaci su,ze ma niekedy potrebuju uz iba na uvarenie obeda😂
Drzim prsty,zvladnes to
Ja som ostala tehotna,ked mala dcera 8 mesiacov. Tiez to bol sok. Nebudem klamat, ze to bolo lahke ,lebo nebolo. Ale zvladli sme,lebo sme museli.
Ja som zistila, že som opäť tehotná, keď mal malý polroka, rozdiel medzi deťmi mám 14,5 mesiaca. Zvládnuť sa to musí, čo iné zostáva. Niekedy lepšie, niekedy horšie. Chalani už majú 8 a 7 a mám pocit, že teraz je to ťažšie, ako keď boli malí, učiť sa s obomi, našťastie škola nám ide, ale tie každodenné prekaračky, hádky, bitky, to je to, čo má unavuje a oni nie a nie s tým prestať. Držím palce, dáte to.
To zvládneš hlavne sa nesnaž byť dokonalá neporiadok sa dá upratať kedykoľvek. Hlavne že sú decká šťastné o to ide. Bude dobre povedz si že to zvládneš a bude dobre. A možno práve keď budeš v pôrodnici sa ti starši sám odstaví a už nebude chcieť kojit.
ešte si povieš, aké to je super, že máš dve deti po sebe! ja som otehotnela, keď mal starší 10 mesiacov (plánovali sme to tak 🙂), teraz má starší tri, mladšia rok a pol, sú nerozluční kamoši. prvý rok bol o držku, áno, chvíľu dve deti v plienkach, staršie ešte príliš malé na to, aby bolo bez dozoru, ale ja si to neviem vynachváliť, že sú si takí vekovo blízki. na dojčenie máš ešte kopu času, aj na to, aby si si premyslela, ako to s uspávaním vymyslíte 🙂 uvidíš, bude to super! prvý rok dá zabrať, ale potom pohoda jahoda, nikdy, a to ti sľubujem, nebudeš ľutovať, že si ich mala hneď po sebe 🙂
Ja som presne tak otehotnela a druhou a potom sa nam ked mala 7mes.podaril este treti. Zvladnes to aj ja som mala donedavna dve deti v plienkach, kojila som kazdeho do roka, teda aj pocas tehotenstva a poznam maminku ktora sla do porodnice a este kojila starsiu dcerku. Takze zvladnes vsetko uvidis. Bude to narocnejsie hlavne ked maly bude ziarlit, mozno nebude, ale niekedy netreba vsetko tak riesit a potom ked druhe vyrastie uvidis ako sa vyhraju. Moje dievcata 4 a 3 rocne sa pekne hraju a su stale spolu. Takze stoji to za to, drzim palceky.
O dojčenie sa báť nemusíte, 11 mesačný syn uz k dojčeniu určite aj nieco papa, takze tehotenstvo a s ním súvisiaca obmedzená tvorba mliečka mu nijako vadiť nebude. Keďže dojčenie ma uz iba ako bonus k jedlu. Problém by bol keby este nepapal a bol výhradne dojceny. Cize ho nemusíte o dojčenie oberať. Vaše obavy z dvoch bábätiek chápem, určite to bude chcieť cas, ale nájdete si systém a zľavnené to. Su aj rodiny so 4 malými detmi atd… a ako píšu aj ostatne dámy, neskor sa Vám spolu vyhrajú a budu partaci.
Medzi mnou a sestrou je rozdiel 11 mesiacov a dalo sa to aj ked rodicia uz byvali sami...
Ja som otehotnela druhý krát keď mala dcérka 19 mesiacov.Ešte som stále kojila ale len tak 2-3x za deň,v noci už len na čajíku.Odstavila sa sama,už jej potom mliečko nechutilo.Druhá dcérka má dnes akurát 7 týždňov no a druhá 2 roky a 4 mesiace.Ako je to docela zahul lebo malinká mi poriadne nespinká cez deň. No a druhej sa režú ešte posledné dve stoličky naraz takže mám doma rušno 🤦♀️Ale vedela som dočoho idem a verím, že to bude lepšie 😊Určite to zvládnete😉
Tak ja som ostala tehotna s druhym presne po roku je medzi nimi rozdiel 1 rok aj 9 mesiacov. Teraz maju 4 roky 3 mesiace a 2,5 roka a su partaci. Super sa vyhraju a nikoho nepotrebuju, vystacia si.
Starsiu som kojila cele tehotenstvo a este 7 mesiacov po narodeni syna. Uspavala som ju cele tehotenstvo na prsniku.
Ked sa narodil syn, uspala som najskor jeho, potom starsiu. Mladsi cez den spaval v kociku na balkone, tak som sa mohla venovat starsej.
Vecer, ked bol manzel v praci, tak som starsiu usadila na 10 min k telke, jedlo do ruky, uspala som mladsieho na prsniku a potom sup sup uspat starsiu.
Bol to dobry zahul, hlavne prve tri mesiace, potom lepsie a po roku uz pohodickaaaa.
Teraz je to uz ohromne, len radost.
Neboj, zvladnes ♥️♥️♥️♥️♥️
Dobre to budeš zvládať.. 🙋 keď som mala 11m syna zistila som že čakám dcéru.. už mám tri deti stihla som ich do 4r najstaršieho syna.. už sú veľké a sú zlaté.. nevravím že všetko je 🌈🦄 úžasne jednoduché ale nie je to ani žiadne peklo, proste je to život a na všetko sa dá nastaviť..
Ja len ohladom dojcenia, otehotnela som tiez ked mala dcerka 11 mesiacov a dojcila som ju do 5. mesiaca tehotenstva 🙂 postupne mi odislo mliecko a mala sa sama odstavila. Ale su zienky ktore koja aj cele tehotenstvo, takze ju nemusis nejak nasilne odstavovat alebo co
Dá sa to zvládnuť, bude to náročné, ale dá sa to. Ženy majú aj dvojičky, a zvládajú. Držím silno palce ❤️