Ahojte mamičky .
Idem si po radu . Teraz čakáme druhé babo a nás prvý syn má síce svoju postieľku ale stále chce spat aj tak pri nás .. no a keď sa malé narodí neviem si predstaviť že budeme spat 4 v jednej posteli .. pripadne ak straší udrie v spánku malého .. takze prosím poraďte mi ako to riešite vy 🙏vďaka
a preco 4 v jednej posteli? babatko nech spi pekne vo svojej a syn nech sa pomaly uci tiez spat vo svojej uz
@zuzanka66 no najvyssi cas naucit starsieho spat vo svojej posteli
Existuju postieľky detské ktoré sa dajú prirazit. A sú rodiny kde praktizujú family sleeping.
Koľko rokov ma starší? Moja staršia spala v našej posteli od 1.5-2.5 roka. Teraz ma 3 roky a už teda pol roka spí sama. Keď mala presne 2 roky, narodila sa jej sestrička. U nás sme to riešili tak, že nejaké obdobie po pôrode spal manžel s novorodencom a ja so staršou. Keď bolo treba kojit, zobudil ma. Keď sa zobudila staršia, odviedla som ju naspäť do jej izby a postele 😁 Behala som zo spálne do spálne. Ale potom sa to utriaslo. Staršia na 90% prespí celú noc a tým pádom je sama v izbe.
Podotýkam, že moja mladšia bude mať teraz rok a spí vo svojej posteľke. Tak to mala aj staršia až do 1.5 roka, kedy sa mi začala v noci budiť (asi na zimu) a pomáhalo len preložiť ku mne do postele. Mala som už velke brucho a nechcelo sa mi ju stále nosiť a potom dávať cez tie mreže.
Kamoška naučila staršieho spať od 2 rokov vo svojej izbe. Aj tak k nemu často behali. Keď mal 3 roky, prišiel súrodenec a starší brat sa im nasťahoval do postele. A tak sú všetci štyria v jednej posteli. Majú 3valendy pri sebe. Malé bábo je medzi mamou a otcom a starší je pri otcovi, z druhej strany stena 😁
Suhlasim, ze je najvyssi cas zacat prestrihovat pupocnu snuru a naucit ho spat u seba...to nie je o tom, ze sa nezmesti, ale kludne sa moze pri vrteni v posteli na babo lahnut, ublizit mu, kopnut, aj keby si si tam babo brala len na dojcenie. Bud mu date malu postielku u vas v spalni s tym, ze dosledne MUSI spat tam, alebo bude spat u seba...rovnako 4ria ludia v jednej posteli proste znamena nespat poriadne, dolamany, nevyspaty, byt muzom, tak idem s takejto konstelacie radsej spat do detskej... a o tom nie je rodina..
Syn uz je velky aby spaval vosvojej posteli aj v izbe a urcite babatko v postielke, moje deti od narodenia spavali v detskej postielke a od jedneho roka spavali vo svojich izbach bez mami mala som vysielacku a tak ich bolo pocut
Prirazili sme k manzelskej posteli klasicku postel. Vsetkym nam to tak vyhovovalo
@zuba1987 ked je maly tak samozrejme ale podla mna tak max. do 3 rokov. Dieťa sa potrebuje začať osamostatnovat aj v tomto smere a ďalej manželská posteľ má slúžiť aj partnerom... Netreba to brat tak, ze dieťa vyhadzujes z postele, je to proste normálny vývoj a patrí to k dospievaniu.
@luccija preto ho treba dat do jeho postele skor, ako sa babatko narodi. Ved na tulenie a mojkanie je cely den.
@nikpa presne.potom tu zeny pisu ze manzel ma 30 rokov a z roboty ide najprv za mamickou az ptm k manzelke, ze mamicke kazdy den vola, ze mamicka chodi s nimi na vylety,ze mamicke sa zveruje, stazuje...ah jaj.mam dospeleho syna, mame pekny hlboky ale hlavnr zdravy vztah a dufam ze raz ked bude mat manzelku bude ona u neho na prvom mieste a potom ja.nebudte sebecke zeny, nenicte zivot svojim detom
@beata_k lenže ono tu samostatnosť treba budovať od mala presne ako píše @nenne27
Podla mňa to nebolo motanie maleho chlapca s 30 ročným. Všetko na seba nadväzuje, deti treba vychovávať od mala, nie od 5, 7, 10, rokov. Ja viem, ze každá to robíme ako vieme najlepšie a chceme im aj to najlepšie dať ale nie vždy tá ľahšia a príjemnejšie cesta je tá správna pre nase deti. Stačí sa niekedy pozriet okolo seba a zobrať si príklad z iných, starších, proste z niekoho kto tu výchovu uz ma za sebou a je vidno aj co vychoval. Ja ked sa napr. pozriem na svojho nesamostaneho dospeleho brata, ktoreho si neviem predstaviť ako prežije v tomto svete po odchode našej matky, tak presne viem, co nemam pri svojom synovi robiť.
My spime tak ze chlap pri stene potom vankus tvrdy babo ja a za mnou starsi 😅
My máme 180cm posteľ a spával s nami mladý asi do 2,5 roka. Bol vo svojej postieľke,ale dokázal prikvitnúť kedykoľvek v noci. On zabral cca 1m a nám z mužom zostalo každému po 40cm🤣 Potom dostal vlastnú manželskú posteľ(priniesol mu kuriér) a od vtedy som ,, voš posteľnú" u nás nenašla. Bez problémov spí sám v detskej.
Nasa mala sla po narodeni maleho z velkej postele rovno do svojej. Vzala to celkom v pohode.
Čím skôr sa naučí spať dieťa samé v posteli tým lepšie. Dcérka spala od narodenia výlučne v postieľke, ktorú sme mali pri manželskej posteli, výnimočne pri mne/na mne ak bol dáky problém - zúbky, choroba atď. Od 10 mesiacov spala už v postieľke v detskej izbe, lebo sme sa navzájom budili, tam prespala celú noc, ak niečo potrebovala tak sa k nej šlo, príp. spala medzi nami. Pred narodením malého tesne pred jej 2 narodeninami dostala veľkú posteľ a v nej spinkala v pohode od začiatku. Kedže sa nám tento postup osvedčil, rovnako postupujeme aj pri synčekovi. Dcérka dostala minulý rok strach z tmy - v 3 a pol roku, tak v noci často prebehne k nám, ale berieme to, že to je proste fáza vývoja, aj keď muž nie je tým nadšený, ale prežije. Párkrát sa stalo, že obe deti skončili u nás - syna trápili zúbky a dcérka mala strach, tak muža skončil v detskej, nemáme takú širokú manželskú posteľ, tak sa nepomestíme. Zrovna na budúci mesiac ideme malému dať už veľkú posteľ ako jeden z darčekov k 2 narodeninám, miluje autíčka, tak mu idem nakúpiť autíčkové obliečky 🙂
@zuzanka66 ideálne je začať učiť staršieho syna spat v samostatnej posteli