Druhé dieťa a miesto v posteli

zuzanka66
14. feb 2021

Ahojte mamičky .
Idem si po radu . Teraz čakáme druhé babo a nás prvý syn má síce svoju postieľku ale stále chce spat aj tak pri nás .. no a keď sa malé narodí neviem si predstaviť že budeme spat 4 v jednej posteli .. pripadne ak straší udrie v spánku malého .. takze prosím poraďte mi ako to riešite vy 🙏vďaka

pribinak
14. feb 2021

@zuzanka66 ideálne je začať učiť staršieho syna spat v samostatnej posteli

ajka0207
14. feb 2021

@zuzanka66 dajte si normálnu posteľ k manželskej posteli a nech spáva tam. Prípadne bábätko bude v postieľke.

zuzuliennka1
14. feb 2021

a preco 4 v jednej posteli? babatko nech spi pekne vo svojej a syn nech sa pomaly uci tiez spat vo svojej uz

elizabet173
14. feb 2021

@zuzanka66 no najvyssi cas naucit starsieho spat vo svojej posteli

zuba1987
14. feb 2021

@zuzanka66 prirazit obycajnu postel... ja by som nevedela presunut syna kvoli babatku... aby to nevnimal akoze si ho odsunula
v pohode tak baby spavaju aj s 2 detmi

cookie29
14. feb 2021

Existuju postieľky detské ktoré sa dajú prirazit. A sú rodiny kde praktizujú family sleeping.

nikpa
14. feb 2021

@zuzanka66 dokedy chcete 4 ročné dieťa nechať spat s vami v posteli? Predpokladám, ze keby nepride druhé dieta tak to ani neriešite, no uz včera bolo neskor...

basska_b
14. feb 2021

Koľko rokov ma starší? Moja staršia spala v našej posteli od 1.5-2.5 roka. Teraz ma 3 roky a už teda pol roka spí sama. Keď mala presne 2 roky, narodila sa jej sestrička. U nás sme to riešili tak, že nejaké obdobie po pôrode spal manžel s novorodencom a ja so staršou. Keď bolo treba kojit, zobudil ma. Keď sa zobudila staršia, odviedla som ju naspäť do jej izby a postele 😁 Behala som zo spálne do spálne. Ale potom sa to utriaslo. Staršia na 90% prespí celú noc a tým pádom je sama v izbe.

Podotýkam, že moja mladšia bude mať teraz rok a spí vo svojej posteľke. Tak to mala aj staršia až do 1.5 roka, kedy sa mi začala v noci budiť (asi na zimu) a pomáhalo len preložiť ku mne do postele. Mala som už velke brucho a nechcelo sa mi ju stále nosiť a potom dávať cez tie mreže.

Kamoška naučila staršieho spať od 2 rokov vo svojej izbe. Aj tak k nemu často behali. Keď mal 3 roky, prišiel súrodenec a starší brat sa im nasťahoval do postele. A tak sú všetci štyria v jednej posteli. Majú 3valendy pri sebe. Malé bábo je medzi mamou a otcom a starší je pri otcovi, z druhej strany stena 😁

anjelicek26
14. feb 2021

Suhlasim, ze je najvyssi cas zacat prestrihovat pupocnu snuru a naucit ho spat u seba...to nie je o tom, ze sa nezmesti, ale kludne sa moze pri vrteni v posteli na babo lahnut, ublizit mu, kopnut, aj keby si si tam babo brala len na dojcenie. Bud mu date malu postielku u vas v spalni s tym, ze dosledne MUSI spat tam, alebo bude spat u seba...rovnako 4ria ludia v jednej posteli proste znamena nespat poriadne, dolamany, nevyspaty, byt muzom, tak idem s takejto konstelacie radsej spat do detskej... a o tom nie je rodina..

andrejka1974
14. feb 2021

Syn uz je velky aby spaval vosvojej posteli aj v izbe a urcite babatko v postielke, moje deti od narodenia spavali v detskej postielke a od jedneho roka spavali vo svojich izbach bez mami mala som vysielacku a tak ich bolo pocut

zuba1987
14. feb 2021

@nikpa ako viete ze ma 4r dieta?

chastity
14. feb 2021

Prirazili sme k manzelskej posteli klasicku postel. Vsetkym nam to tak vyhovovalo

nikpa
14. feb 2021

@zuba1987 hop 😳 4 v posteli to bolo teraz pozerám, zle som to musela prečítat.

zuba1987
14. feb 2021

@nikpa mozno je aj starsi syncek este malicky... my tiez spime spolu, a je to to najkrajsie co som v zivote zazila, ...ak sa nam podari surodenec niekedy neplanujem maleho vyhodit ak by bol este malicky

nikpa
14. feb 2021

@zuba1987 ked je maly tak samozrejme ale podla mna tak max. do 3 rokov. Dieťa sa potrebuje začať osamostatnovat aj v tomto smere a ďalej manželská posteľ má slúžiť aj partnerom... Netreba to brat tak, ze dieťa vyhadzujes z postele, je to proste normálny vývoj a patrí to k dospievaniu.

zuba1987
14. feb 2021

@nikpa ano hej, 3r to uz ano, postupne 😊

luccija
14. feb 2021

@zuzanka66 bábo do postieľky a malého do postele vedľa Vás, keď sa Vám tam všetko zmestí.Mohol by to brať, že ho odsuvate

elizabet173
14. feb 2021

@luccija preto ho treba dat do jeho postele skor, ako sa babatko narodi. Ved na tulenie a mojkanie je cely den.

nenne27
14. feb 2021

@nikpa presne.potom tu zeny pisu ze manzel ma 30 rokov a z roboty ide najprv za mamickou az ptm k manzelke, ze mamicke kazdy den vola, ze mamicka chodi s nimi na vylety,ze mamicke sa zveruje, stazuje...ah jaj.mam dospeleho syna, mame pekny hlboky ale hlavnr zdravy vztah a dufam ze raz ked bude mat manzelku bude ona u neho na prvom mieste a potom ja.nebudte sebecke zeny, nenicte zivot svojim detom

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ceresna2
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nenne27
14. feb 2021

@beata_k ved ked otvorim tuto stranku , nic ine tu neni, len zeny ktorych muzi preferuju matky, tak sa necuduj

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nenne27
14. feb 2021

@beata_k klidek...ja som reagovala na prispevok nikpa o samostatnosti😉

nikpa
14. feb 2021

@beata_k lenže ono tu samostatnosť treba budovať od mala presne ako píše @nenne27
Podla mňa to nebolo motanie maleho chlapca s 30 ročným. Všetko na seba nadväzuje, deti treba vychovávať od mala, nie od 5, 7, 10, rokov. Ja viem, ze každá to robíme ako vieme najlepšie a chceme im aj to najlepšie dať ale nie vždy tá ľahšia a príjemnejšie cesta je tá správna pre nase deti. Stačí sa niekedy pozriet okolo seba a zobrať si príklad z iných, starších, proste z niekoho kto tu výchovu uz ma za sebou a je vidno aj co vychoval. Ja ked sa napr. pozriem na svojho nesamostaneho dospeleho brata, ktoreho si neviem predstaviť ako prežije v tomto svete po odchode našej matky, tak presne viem, co nemam pri svojom synovi robiť.

henka123123
14. feb 2021

My spime tak ze chlap pri stene potom vankus tvrdy babo ja a za mnou starsi 😅

dusankomoj
14. feb 2021

My máme 180cm posteľ a spával s nami mladý asi do 2,5 roka. Bol vo svojej postieľke,ale dokázal prikvitnúť kedykoľvek v noci. On zabral cca 1m a nám z mužom zostalo každému po 40cm🤣 Potom dostal vlastnú manželskú posteľ(priniesol mu kuriér) a od vtedy som ,, voš posteľnú" u nás nenašla. Bez problémov spí sám v detskej.

leeo
14. feb 2021

Nasa mala sla po narodeni maleho z velkej postele rovno do svojej. Vzala to celkom v pohode.

karmen118
15. feb 2021

Čím skôr sa naučí spať dieťa samé v posteli tým lepšie. Dcérka spala od narodenia výlučne v postieľke, ktorú sme mali pri manželskej posteli, výnimočne pri mne/na mne ak bol dáky problém - zúbky, choroba atď. Od 10 mesiacov spala už v postieľke v detskej izbe, lebo sme sa navzájom budili, tam prespala celú noc, ak niečo potrebovala tak sa k nej šlo, príp. spala medzi nami. Pred narodením malého tesne pred jej 2 narodeninami dostala veľkú posteľ a v nej spinkala v pohode od začiatku. Kedže sa nám tento postup osvedčil, rovnako postupujeme aj pri synčekovi. Dcérka dostala minulý rok strach z tmy - v 3 a pol roku, tak v noci často prebehne k nám, ale berieme to, že to je proste fáza vývoja, aj keď muž nie je tým nadšený, ale prežije. Párkrát sa stalo, že obe deti skončili u nás - syna trápili zúbky a dcérka mala strach, tak muža skončil v detskej, nemáme takú širokú manželskú posteľ, tak sa nepomestíme. Zrovna na budúci mesiac ideme malému dať už veľkú posteľ ako jeden z darčekov k 2 narodeninám, miluje autíčka, tak mu idem nakúpiť autíčkové obliečky 🙂