Drobné hnisavé vyrážky na nôžkach dcéry

anonymnamamina
9. júl 2020

Ahojte baby, už som raz skúšala opýtať ale skúsim ešte raz, máte skúsenosti s niečim takýmto? Malej periem veci v čistej vode, kupem ju v harmancekom kupeli, nepotieram ničím, tuhu stravu jej už 2 týždne dávam akoby od začiatku preistotu či náhodou nejaká alergia no zmena žiadna, po byte beha len v plienke absolútne so nicoho ju neobliekam keď je horúco, ešte aj spinka bez oblečenia len vo vaku aj to pootvorenom, nevedeli by ste mi poradiť čo to môže byt ?
Má to na nôžkach z vonkajšej strany a len mimo plienky, pod plienkou nemá.

ajsha123
9. júl 2020

A je kojená? Môže to byť alergicka reakcia na potravinu, ktorú ona netoleruje (má na ňu alergiu), no jedáva to mama... Cez mliečko sa to dostane aj dieťaťu...

orta
9. júl 2020

vyzera to ako klasicka zihlavka, teda alergicka reakcia na nieco, najcastejsie na jedlo. u doktorky si s nou nebola s tym ked to uz ma tak dlho?

anonymnamamina
autor
9. júl 2020

@ajsha123 nie nie, pije umelé mliecko

anonymnamamina
autor
9. júl 2020

@orta boli sme s ňou u lekárky, ale lekárka vždy povie že je to normálne, aj napriek tomu že sa to rozširuje.... alergia no už mi ostava len jediná možnosť na mlieko alebo lepok pretože pije len mliecko a ako som pisala papa to čo od začiatku akoby zemiacik, tekvicku, mrkvu a nemizne :/

ajsha123
9. júl 2020

@anonymnamamina mňa len napadla alergia na bielkovinu kravského mlieka (ta sa tiež prejavuje ekzemom, vyrážkami...) To umelé mlieko, neobsahuje ju? Ja by som dávala kvapky fenistil (ktoré mám doma, keďže mám viac detí), ale asi vy som šla najprv k dr... Možno treba nejaké testy...

anonymnamamina
autor
9. júl 2020

@ajsha123 fenistil kvapky užívame týždeň, doktorka neustále omiela že je to normálne... mame opäť kontrolu 17. tak som zvedavá čo povie a keď zase že je to normálne tak ju musím zmeniť

anonymnamamina
autor
9. júl 2020

@orta vyhľadávala som aj ti žihľavu no nete, ale ono to vôbec tak nevyzerá to sú take pupaciky ako akné

zuzka251
9. júl 2020

dala by som preč ten harmanček a do vaničky pri kúpeli trošku oleja...suchá koža

ajsha123
9. júl 2020

Pozrite zloženie toho UM a ak obsahuje mlieko, vysadte ho na nejakú dobu...

anonymnamamina
autor
9. júl 2020

@zuzka251 myslite si že by mohol byt na vône harmanček? Ja kvôli tým hojivym ucinkom a práve tomu že sú hnisave že to je ako akné, tým pádom som myslela že ten harmanček by ich mohol vysušiť... na druhu stranu skúšala som aj hydratovat no zdalo sa mi to ešte horsie :/

ajsha123
9. júl 2020

@anonymnamamina my sme podobné vyrážky mali na hlave, krku. Nám vtedy veľmi pomáhal Bupi šampón s panthenolom. Už ho nevyrábajú, teda zdá sa mi, ze zmenili receptúru, ale len ten jediný, čo obsahoval panthenol, nám to skkudnil. Plus sme potierali Holtovym krémom (holtov). Nie je to drahé, voľnopredajny. Smrdí, farbí (z oblečenia mi to šlo pri praní dolu), ale pomohol. Deti mali na tvári, tam to jemne stipalo, ale len chvíľu, potom sa ukludnili a bolo dobre...

Tých rad je viac, vyskúšajte...

zuzka251
9. júl 2020

@anonymnamamina žiadny hnis tam ale nevidím. harmanček je aj alergén, každý ho znáša inak..ako často kúpete? čím ste hydratovali?

daniela1911
9. júl 2020

@anonymnamamina ahoj, mali sme toto na tvári v 2m.
Úplne vylúč harmanček! Natieraj len krémom. Nám predpísali eucerin, mne sa zdá lepší LR-posey Lipikar Baume. Do kúpeľa Oilatum - premasti, dezinfikuje. A neprekuruj.
Nebola to žiadna alergia na potraviny ani prášky.
Kožná to uzavrela ako citlivá pokožka, upchaté pory teplom, olejom a precitlivenosť na harmanček.
Prešlo to rýchlo.
Natierame aj kupeme doteraz. Harmanček už nikdy 🙂

zuzka251
9. júl 2020

@daniela1911 super, konecne normalna rada!

anonymnamamina
autor
9. júl 2020

@zuzka251 nie je vidiet na foto, ale viem že sa to nemá ale po 5 mesiacoch mi to už nedalo a skúsila som jeden potlačiť a vyšiel hnis, 5 mesiacov som jej harmanček nedávala iba posledné 3 dni ju v ňom kupem a zdá sa mi to práveže lepšie :/ harmancekom sme jej ako maličkej zahojili aj hnisajuce ocko čo mávajú novorodenci potierali sme len harmancekom tak ja už vôbec neviem, akonáhle som skúšala 3 týždne vôbec nevysušovat či už sudocrem, krémy od hipp na citlivú pokožku, biodermu len horsie a horsie mala som pocit že jej ich skôr upchával a vtedy ich začala mat hnisave, okamžite som prestala s myslením že teda nemám mastit ale vysusovat takze skúšam harmanček a zdá sa mi to lepšie, o týždeň mame termín dovtedy ešte vydržíme na harmanceku alebo ja neviem, možno jej nebude dávať absolútne ale absolútne nič len ju nechám behať v plienke nech sa to vetra a uvidíme :( dosli mi už totálne nápady :/

anonymnamamina
autor
9. júl 2020

@daniela1911 tvoju malu to aj svrbenie či? Ja ten harmanček neviem naozaj ako som pisala trz jednej pani, my sme jej harmancekom zahojili hnisajúce ocko čo mala ako novorodenec, toto má 5 mesiacov doktorka už 2 krát hovorí že je to normálne, aj pôrodná baba, mne to normálne nepríde keďže sa to rozširuje, skúšala som hydratovat ako som pisala 3 týždne, začala ich mat hnisave som sa zľakla že jej to upchával, prestala som teda že asi nie mastit ale susit a vetrať tak som nasadila harmanček trz 3 možno max 4 dni a zdá sa mi to lepšie takze naozaj neviem :( malinká je zlatučká, aj nám povedala že má suchu pokožku, my totiž žijeme v Rakúsku a tu väčšinou akonáhle poviem že ju to nesvrbi tak je to v poriadku, takze čo ti poviem... poraď si sám :/

bobricek1979
9. júl 2020

@anonymnamamina vymeniť dr

daniela1911
10. júl 2020

@anonymnamamina nepamätám sa, že by si to škrabala, ale bola naozaj ešte malá.
Vyzeralo to otrasne, šak vidíš, ale po týždni bolo po vyražkach! Po 2 úplne krásna tvar.
Tiež sme harmanček používali kvôli očku, tak jej stále slzilo, aj s hlinenom. Tam jej pomohol, ale vidíš, iné zas spôsobil.
Pediater mi inak povedal, že by som sa čudovala, koľko deti je alergických na harmanček (taký liek starých mám....)

ja_mama
10. júl 2020

Ja by som mozno miesto harmancekoveho kupela skusila ovseny - dostat kupit v lekarni...nevysusi pokozku ale naopak hydratuje. Nemali sme takyto problem ale na ekzem aj potnicky a zapareniny nam pomaha celkom fajn...a tiez ten holtov krem je super, ten je na kadejake kozne ochorenia - ja ho na ten ekzem pouzivam, spytaj sa nan dr ked pojdete...

carduelis
10. júl 2020

Nam na kozne problemy odporucal lekar repik