Dobrý deň, chcela by som sa opýtať či by mi niekto vedel poradiť ako sterilizovat drevené kusatka?
@danyb teraz su drevené kúsatka a aj drevené "retiazky" na cumlik veľmi populárne, žiaľ dostali sme to ako dar, takže sa nemôžem ani v obchode opýtať.
Toto by aj mňa zaujímalo. Mne sa tieto hryzátka páčia len neviem ako čistiť a či sú bezpečné vôbec 🤔
@alexandramb voľakedy mali deti len drevené hryzatka a drevené hračky. Určite sú bezpečnejšie ako hryzatka a hračky z Aliexpresu, kde ani srnka netuší z čoho sú vyrobené.
Iba to zmy pod horúcou vodou a osuš.
@alexandramb normálne vysterilizuj v sterilizatore prípade ak je to na hračke oper v práčke ...
@lubik87 ďakujem za radu 🙂
@pribinak ďakujem za radu 🙂
@alexandramb je to velmi pekne, ale ako som tu uz neraz spominala, tieto drobne veci su pre miminka velmi nebezpecne, mozu to vdychnut alebo prehltnut ale zatlacit do uska, nosteka... okrem toho drevo je urcite niecim osetrene, aby nemalo drsny povrch... podla mna uplne nevhodne pre miminko
Dcérka mala viac takýchto hryzátok. Ja som ich krátko povarila, nechala vysušiť a potom natrela kokosovými olejom (to odporúčala pani, od ktorej som to kúpila na sashe).
Ja som dala do pracky na parný program
@danyb velmi sa mylis, drevo je len obrusene do hladka, chemicky sa nijak neopracovava. Urcite je to ovela bezpecnejsie ako plastove a gumene hracky, co su plne karcinogennych latok a kadejakych inych hnusov. Vdychnut to nema dieta ako, ved to je robene pre babatka 🙄
@alexandramb cistila by som bud parou alebo len pod teplou tecucou vodou, nemyslim si, ze je potrebne vsetko dezinfikovat. Mozes to s kludnym svedomim pouzivat, ak to nie je zrovna z Pepca, Ali atd...
@pribinak no myslí že práve toto ma ten pôvod...keď nie vcelku tak komponenty..len teraz aj ťažko kúpiš v kamennom obchode s iným pôvodom všetko sa objednáva do galantérie alebo iných aj detských z Číny € 3,39 21%OFF | mamihome 1PC Teething Baby Wood Bracelets Natural Elephant Pendant Chew Toy ood Crochet Beads Wooden Teething Toys Baby Teether
https://s.click.aliexpress.com/e/bTlHGKxA
@lubik87 no tak to je skoda, ak aj hand made tvorcovia daju prednost aliexpressu pred domacou vyrobou... aspon teda co sa tyka tovaru pre babatka a male deti, tam by som ja trvala na certifikatoch
Tri krát mi nahodili správu 2 krát som vymazala 🙂
@lindusss2016 môžem ti povedať s kľudom že 80% čo vyrábajú tieto hryzatka či hocičo podobne pre bábätká nakupujú v Aliexpress..u nás v meste je kreatívny obchod a napr ešte vybaluje zo sáčkou z Ali .. zvyčajne je na sáčku QR kód a čínske znaky....kúpila som si takto plastové gule na zdobenie na stromček také.polovicky a muž.nacital.qr kód a hneď ma.dalo.na stránku...toľko čo som dala za jeden ona kúpila.10😬
@lubik87 ja vyrsbam tiez a svojim detom som robila sama, takze nemam prehlad o tomto druhu tovsru od inych vyrobcov, ale viem, ze tam nakupuju aj pre babatka, aj priamo hracky. Ja som mojim hackovala, priadzu som kupovala s oeko tex certifikatom pre deti do 3 rokov, vsetky hracky maju z toho, takze sa nebojim im to dat. Kupujem material aj z ali, ale len taky, co s detmi do kontsktu neprichadza, napr.som odtial mavala pierka na lapace a koralky. To len visi na stene, tak tam mi to neprekaza.
Ja som maličkej kupovala na sashe... Bolo to drahšie, nemala ich 5 ale iba 2, ale pani mala certifikát... A bolo to podľa mňa bezpečné. Dcérka sa s tým naozaj vyhrala a nič sa nestalo... Okrem toho, bábätko predsa nenecháte s hračkou samé 🙂
Keď nie ste si istá pôvodom, tak určite by som to bábätku nedávala. Či už je to z dreva, silikónu, plastu.
@lindusss2016 ja sa nehadam, iste drevo je prirodny material a nemam nic proti hrackam z dreva pre starsie deti, ale ja som bola vychovana inak, pre miminko nic co sa sklada z drobnych casti, je to moj nazor, ja vam nezakazujem to dat vasmu miminku, ja to svojnu davat nebudem.. nie vsetko co je in a je vyrabane pre miminko v dnesnej dobe musi byt aj vhodne..
@lubik87 neviem preco by som mala pisat bludy 😁 ja to len nepovazujem za bezpecne pre male miminko lebo sa to sklada z maluch casti... a pre mna nie je argument ze to niekto vyraba pre miminka tak to je bezpecne... je to pekne a je to in ale svojmu miminku to davat nebudem, ako prvu zasadu som mala vstepovanu bezpecnost a tej sa budem drzat aj ked su to podla teba bludy 😁
Možno fotka trošku klame,ale tie guličky sú vacsie a rozhodne by sa nezmestili ani do ucha ani do nosa😉A tiež si neviem predstaviť ako by ich bábo zhltlo.U nás je to najlepšie hryzatko,kupované cez Sashe s certifikátom.
Sterilizátor, alebo parný čistič. Teda za mňa.
V pohode používame drevenú retiazku na cumeľ a bez problémov sa čistí.
Este som sa nestretla s drevenymi kusatkami.. mydlim ze drevo nie je velmi bezpecne pre batola na to aby ho davalo do ust... ale ak take predavaju asi by som sa spytala na to v obchode, kde si ich kupila