Dovolíte vašim dcéram maľovať sa?

lindus555
13. dec 2023

Od kolkatych rokov ste dovolili sa maľovať vašej dcére

sasitimi17
13. dec 2023

Moja je ešte malá, ale ja som sa začala v 14 - 15 rokoch

anjelicek26
13. dec 2023

Dovolila som od 12+, ale moje "dieta" ma 17 a stale ju to neberie😅😂😂 Rozumieme v tom veku samozrejme spirala jemne tiene a lipgloss,ziadna kraslica vsetkych farieb a ist tak do skoly..

marcellka32
13. dec 2023

Moja má 15, BB krém a obočie🙂 riasenku ani rúž nechce

kacena4
13. dec 2023

skolsky poriadok ZŠ hovori, že deti sa maľovať do školy nesmu takze možno pomože v rozhodovaní. za mna deti nepotrebuju byť "zostarovane" zbytocne ich vystavujeme nevhodnym sexualnym atakom zo strany muzov, kedze nevedia odhadnut ich vek

eeffka
13. dec 2023

@kacena4 co pise skolsky poriadok a aka je realita su odlisne veci.
U mna od 11.decentne

natall113
13. dec 2023

Podľa mňa okolo 13 môže začať leskom na pery a postupne potom ostatné

jaroe
13. dec 2023

@lindus555 moja bude mať 15 a absolútne nejaví záujem o tieto veci. Ale dovolila by som už nieco jemne, keby chcela. Skôr asi nie.

blondeviktor
13. dec 2023

V 11 ale len jemne

lili1313
13. dec 2023

Od 12 jemne.

kvadrinkaaa
13. dec 2023

Ja som mala 12, ked mi mama dovolila spiralu. 😇 Lesky na pery som mala ešte skôr 😀😍 Svojej dcére by som tiež dovolila od 12

abbey1
13. dec 2023

12-13 jemné maľovanie. Ale vlasy má farebné. ;)

lenka.25
14. dec 2023

staršia má 18 , maľovať sa začala v 15-tich, ale to sa aj doteraz namaľuje výnimočne , vlasy farbiť v 16 -tich , mladšia 9 ročná , tú keď nevidím, tak stále má tu papuľku červenú 😅 a mihalnice skúša , ale do školy tak samozrejme nechodí , ale ona chodí na krúžky, kde má aj o 5 rokov staršie baby , tak to tam vidí a aj ona chce

vroni
14. dec 2023

Asi od tých 13 by som neprotestovala, hoci mi pripadá úplne zbytočne, aby sa dievčatka maľovali. Moja dcéra má podobný pohľad, nevidí dôvod sa nutne "vylepšovať", namalovanu som ju videla presne raz, keď išla minulý rok na ples. Inak ju ani nenapadne sa maľovať. Bude mať 18.

lenkakravcova
14. dec 2023

@lindus555 Od toľkých rokov, keď budem vedieť, že ustojí mužský záujem.
Otázka má byť tiež - akým spôsobom sa maľovať. Lebo čierna riasenka a korektor na vyrážky sú viac menej vpohode skôr (po 12r), výrazný rúž, kilá make-upu až tak po 18tke (a popravde dúfam, že toto robiť nebude). 😃

ninusa221
14. dec 2023

Tusim že mne dovolili v nejakých 12-13 možno aj skôr ale ono to prišlo samo. Viem že make up prišiel neskôr to mi mama nechcela dovoliť 😀😀.

tarvika
14. dec 2023

moja ma 10r a jej spoluziacky niektore uz sa maluju. samozrejme decentne, mascara a lesk na pery, puder, korektor. Aj ona uz ma doma nejake lesky na pery a korektor (kvoli vyrazkam). do skoly ale zatial nepovolujem, obcas na vynimocne prilezitosti povolim aj mascaru a trochu ruzu.

medda_beda
14. dec 2023

Od asi 11/12 som používala mascaru jemne nalíčenú a vtedy ešte aknekolor na vyrážky.
Nejaké výrazné líčenie som nikdy nemala a nikdy sa mi to ani nepáčilo.

ibatanecnica
14. dec 2023

tak na vyrážky používala dcéra korektor už od cca 11-12 rokov, špirálu make up až na strednej. Skôr ju to nelákalo.

jana_eyre_2
14. dec 2023

Hrozna som, priznávam sa, včera mala 10r dcéra vianočný koncert a namaľovala som ju (tiene, rúž a líca), lebo chcela.. neriešim tieto veci, do školy sa samozrejme nemaluje, ale výnimočné s tym nemám vôbec problém.. a pravidelne? Cojaviem keď bude v takej puberte že bude sama chcieť sa tomu venovať.. nevidím v tom problém, pokiaľ nebude nevkusne zmachlena, nevadí mi to.. ja sama sa maľujem výnimočne, upravujem si len obočie a dávam makeup..

stephania0987
26. sep 2024

Veľa žien to tu nevie predýchať, ale žiaľ to že sa maľujú už 13 ročné dievčatá bolo bežné aj pred 20 rokmi keď som mala 13 ja 🙂
Skôr je dobré nájsť kompromis špirála, korektor, lesk na pery stým by si mohla byť Okey nie?
Vieš aj keby si jej to zakazovala, čo jej bráni sa napríklad namaľovať v škole a pred príchodom domov sa odlícit? Takto tiež niektoré dievčatá fungovali.