Dostala som nádchu a mám novorodenca

naty_10
6. okt 2024

Dobrý deň, prosím Vás, mám doma 6,5 týždňové bábätko a dostala som z večera do rana totálnu nádchu, nič iné, len nádcha, nebolí ma hrdlo ani nemám teplotu. Prosím Vás čo robiť v takom prípade, keď sa potrebujem starať o malého? Bojím sa, že ochorie aj on. Som mama prvého bábätka, tak sa bojím asi všetkého, a som opatrná, tak sa ospravedlňujem ak je to nevhodná otázka. Nedojčím, malinký je na UM.

3princezne
6. okt 2024

Ja ked som bola silno chora, chodila som s ruskom, vela vetrala a umyvala si ruky, rusko som pravidelne menila za nove. Ja som s ruskom aj spala, tu ma urcite vysmeju. Ale nie je nic horsie ako babatko a sopliky, ked ozaj nemoze dychat. Ak je na UM, moze s nim v noci spat aj muz.

naty_10
autor
6. okt 2024

@3princezne Ďakujem za radu.

xxemma
6. okt 2024

Ja som to robila tak isto ako @3princezne

andrea2323
6. okt 2024

Presne to isté ako píšu baby, a snažit sa troška obmedziť kontakt - minimálne nepusinkovat, nechytať mu rúčky dlane, ak si už dáva do úst 🙂 určite to bude v poriadku 🙏🏼

kitycat
6. okt 2024

No ja som takto bola nachladnuta, kychanie a sopel ale na male to nepreslo.
Umyvala a dezinfikovala som ruky, nechytala mu ruky a tvar. Kojila som

miskamisiq
6. okt 2024

Ja som si minuly týždeň prešla covidom, nádcha, bolesti hrdla, bez teploty. Chodila som s ruskom celý čas, umývala nonstop ruky a mala dezinfekciu vždy po ruke. Malý našťastie neochorel (ma 20 mesiacov). Mala som pomoc manžela, väčšinou sa staral on neho nech sme čo najmenej v blízkom kontakte.

alexchovan
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
naty_10
autor
7. okt 2024

Ďakujem za všetky rady 🙏 nasadila som si hneď rúško už včera, do rana sme spali každý v inej izbe, a snažím sa malého čo najmenej mojkať 😞 Ďakujem ešte raz, dúfam že nám to pomôže.

maryetta
7. okt 2024

Moja najmensia bola ako 7-tyzdnova chora. Nastastie to zvladla ozaj dobre. Nasivin do nosteka pre babatka.
Ale beztak-robis maximum 😉