Ahojte, dcerka ma mesiac a od narodenia mame zapalene ocka (ocne kanaliky, vytvaraju sa zlte karpinky, oci nie su cervene len slzia a maju karpinky)
Skusali sme MM, cistenie horucou vodou ci kamilkovym cajom, aj opthalmo framykoinovu mast. Nic nepomaha.
Dr. povedala ze to je bezne a prejde samo. Dalsi termin u dr. mame o 3tyzdne.
Poznate nieco na domacu liecbu? Mam dalsie masticky na zapalene oci pre dospelych ale to jej nechcem davat.
dakujem
@saraandsara mne kázali čaje ale teda nám vôbec nezabrali. Akurát mu podrazdili oko , asi alergická reakcia. Treba urobiť ster..my sme nakoniec využívali 2 balenia pamykon kvapiek, plus ocuflash - to je roztok na oplachovanie, voľne predajný plus masáž slzného kanalika...takto asi 2 mesiace...
@saraandsara ja som pri oboch detoch skusala vsetko mozne, kvapky, materske mlieko, masaze kutika oka, aj som to skusala nechat tak a nic. Pomohol az preplach slznych kanalikov. Syn mal 2 mesiace a dcera 3, potom bolo uz vsetko ok.
My sme mali tiež tento problém a samé to neprešlo, pomohli až druhé antibiotika. Bábätko to malo pravdepodobne z mycoplasma s ktorými sa trápim ja a infikovalo sa pri pôrode. Keď používate framykoin, treba vybrať celu dávku podľa lekárnika alebo doktorky, aby sa nestalo že sa stanú baktérie reziatentnymi. Držím palce.
@saraandsara ahoj, nám zas čaje neodporúčali, lebo je to nesterilné a môže to stav ešte zhoršiť. Rovnako masť do oka tiež nie, lebo to kanálik ešte viac upchá.
Oko najskôr vypláchni s Ocuflash (keď stlačíš obal, tak to normálne strieka, nie kvapká), pomasíruj (vieš ako na to?) slzný kanálik, vždy s dobre umytími rukami a potom zas vystriekaj.
Synovi zistili zlatého stafylokoka, tak sme skončili v nemocnici a pomohol tiež až preplach a lokálne aj celkové atb. Ale na domáce ošetrenie sme potom dostali vyššie písané + teda ešte atb kvapky.
@saraandsara nam pomohlo MM,nic viac sme nedavali.
Žiadne maste... Upchaju kanáliky ešte viac... Moje 2 deti z 3 to mali tiez... Pri prvej zabrali masážne kanálikov +preplach s ociankou... No prešlo to až v 8mom mesiaci.... Druhá mala zúžené kanáliky na oboch očiach a zabrali masaze, občianka +homeo silicea 9ch 1 gulicka raz denne rozpustná vo vode-do 2tyzdnov bol pokoj a už sa jej to viac nevrátilo. - toľko moja skusenost
Ja by som miesto kamilky dávala repík, vlažný na vatový tampón a poriadne poutierat