Domáca liečba na zapálene očné kanáliky pri novorodeniatku

saraandsara
23. apr 2020

Ahojte, dcerka ma mesiac a od narodenia mame zapalene ocka (ocne kanaliky, vytvaraju sa zlte karpinky, oci nie su cervene len slzia a maju karpinky)
Skusali sme MM, cistenie horucou vodou ci kamilkovym cajom, aj opthalmo framykoinovu mast. Nic nepomaha.
Dr. povedala ze to je bezne a prejde samo. Dalsi termin u dr. mame o 3tyzdne.
Poznate nieco na domacu liecbu? Mam dalsie masticky na zapalene oci pre dospelych ale to jej nechcem davat.
dakujem

pininka1
23. apr 2020

Ja by som miesto kamilky dávala repík, vlažný na vatový tampón a poriadne poutierat

hipuska
23. apr 2020

@saraandsara mne kázali čaje ale teda nám vôbec nezabrali. Akurát mu podrazdili oko , asi alergická reakcia. Treba urobiť ster..my sme nakoniec využívali 2 balenia pamykon kvapiek, plus ocuflash - to je roztok na oplachovanie, voľne predajný plus masáž slzného kanalika...takto asi 2 mesiace...

monro
23. apr 2020

@saraandsara ja som pri oboch detoch skusala vsetko mozne, kvapky, materske mlieko, masaze kutika oka, aj som to skusala nechat tak a nic. Pomohol az preplach slznych kanalikov. Syn mal 2 mesiace a dcera 3, potom bolo uz vsetko ok.

vecnastudentka
25. apr 2020

My sme mali tiež tento problém a samé to neprešlo, pomohli až druhé antibiotika. Bábätko to malo pravdepodobne z mycoplasma s ktorými sa trápim ja a infikovalo sa pri pôrode. Keď používate framykoin, treba vybrať celu dávku podľa lekárnika alebo doktorky, aby sa nestalo že sa stanú baktérie reziatentnymi. Držím palce.

malfea
25. apr 2020

@saraandsara ahoj, nám zas čaje neodporúčali, lebo je to nesterilné a môže to stav ešte zhoršiť. Rovnako masť do oka tiež nie, lebo to kanálik ešte viac upchá.

Oko najskôr vypláchni s Ocuflash (keď stlačíš obal, tak to normálne strieka, nie kvapká), pomasíruj (vieš ako na to?) slzný kanálik, vždy s dobre umytími rukami a potom zas vystriekaj.

Synovi zistili zlatého stafylokoka, tak sme skončili v nemocnici a pomohol tiež až preplach a lokálne aj celkové atb. Ale na domáce ošetrenie sme potom dostali vyššie písané + teda ešte atb kvapky.

donna37
25. apr 2020

@saraandsara nam pomohlo MM,nic viac sme nedavali.

mimibb
25. apr 2020

Žiadne maste... Upchaju kanáliky ešte viac... Moje 2 deti z 3 to mali tiez... Pri prvej zabrali masážne kanálikov +preplach s ociankou... No prešlo to až v 8mom mesiaci.... Druhá mala zúžené kanáliky na oboch očiach a zabrali masaze, občianka +homeo silicea 9ch 1 gulicka raz denne rozpustná vo vode-do 2tyzdnov bol pokoj a už sa jej to viac nevrátilo. - toľko moja skusenost