Ahojte mamicky, dokedy ste svoje deticky baloli do perinky? Cez den ju v nej vobec nenam ale vecer by nezaspala lebo by sa rusila rukami.na siroko ju nebalim....a takto mi v nej vyspi celu noc bez zobudenia...ale uz jej z nej trcia nozicky tak tie necham na volno v podstate, len tak ako sa mi da a prikryjem perinou...
nikdy som ju nebalila
ja mam malu stale v perinke ked ide spinkat,,,tak spi najlepsie,,a balim ju do nej len ked sa zacne jedovat ze nechce spat,,
ja som malú balila len do kočíka alebo ak bola návšteva....Inak spávala v spacom vaku...
Ja som začala baliť do ľahkej zavinovačky pre väčšie deti od druhého mesiaca, lebo som zistila, že s voľnými ručičkami na chrbátiku spať nebude. Od narodenia spávala hlavne na brušku.
Nikdy som nedávala malého do perinky a ani do zavinovačky. 😉
Dovtedy, kym sme neodisli z porodnice. teda do 5 dni 😀
Prvu v podstate iba doma a na krmenie. a druhu 3 tyzdne potom musela mat remene a nezapla som ju
ani ja som malu nebalila dokonca rehabilitačna sestrička v porodnici pred odchodom mi povedala aby som malu vobec alebo čo najmenej davala do perinky lebo sme mali skrčene nožičky a museli sme masirovať a masirovanym smerovať na určtiy smer nožičky lebo ich mala trošku vyvratene - ale nebolo to vážne a pravidelnym niekolkodenym masirovanym po viac ako mesiaci všetko bolo tak ako malo 🙂 balenim by sa to vraj mohlo zhoršovať ...
ttp://https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/je-lepsie-balit-dieta-do-perinky-alebo-nie/
https://www.modrykonik.sk/forum/staram-sa-o-dietatko/ako-dlho-davat-dieta-do-perinky/
https://www.modrykonik.sk/forum/staram-sa-o-dietatko/ako-dlho-balit-babo-do-vankusika-alebo-zavinovacky/
https://www.modrykonik.sk/forum/zakladna-vybavicka/mali-ste-novorodeniatko-v-perinke-alebo-zavinovacke/
https://www.modrykonik.sk/forum/na-nosenie/mam-malu-opat-nosit-v-zavinovacke/
balili v porodnici a tak som pokracovala, ako prvorodicka 🙂 s odstupom casu to hodnotim tak, ze som to nemala robit, bol by vacsi kontakt s babatkom, takto furt v perinke, netreba sa bat, budem vediet 🙂
@saska2208 ja som balila asi mesiac ale my sme majovi tak ked prisli tie otrasne horucavy isiel z prinky vonku, iba ked obcas prislo chladno na chvilu inac nie a hlavne on bol dlhy tak mu skoro zacali nozky vykukovat... :D ale ja som ho davala hlavne kvoli tomu ze som prvorodicka lepsie sa mi prenasalo, on bol v perinke kludnucky a hlavne navstevy ho nenosili len tak po rukach ale pekne v perinke....a pri druhom by som to tiez tak riesila...ale pokial pekne spinka tak to neries 🙂 co by som ja dala zato keby mi spinkal pekne celu noc :D ale teraz ho uz bez sance natrepem do perinky :D
@saska2208 a este som zabudla nas sa hrozne neraddddd obliekal tak som ho dala do takej perinky ako volakedy boli perovej a nemusela som mu davat dupacky lebo to bol rev, sak aj s plienkou sme bojovali...ako keby ho niekto rezal
my sme perinku pouzivali kym malemu netrcali nozky von :D velmi dobra vecicka lepsia ako tie nove niet nad staru dobru klasiku 🙂
@jaannuusskkaa jjj suhlasim a hlavne su super pevne :D
@svetlusska to ano 🙂 aj malemu sa super spalo takze len chvalim 🙂
Ja som perinku resp. obliecku davala este aj v 7-8.mes. lebo som sa docitala ze babo sa zviazane stiahnute citi dobre ako v brusku kde nemalo vela priestoru.malemu isli zuby alebo ktovie preco bol velmu nepokojny celu noc a toto na 2-3tt pomohlo.inak bol v perinke tak do 2-3m. nepravidelne a lututovala som ze som ho nebalila pravidelne od porodniceNa kojenue som ho striedavo kojila v nej ale aj bez kvoli kontaktu,aj spinkal na mne po kojeni casto cca do 2m. Ak nam byde dopriane dalsie deti urcite chcem balit.
@hviezda21 hmmm no skusim zrejme zas vytiahnut perinku a dat ho do nej sice to bude vtipne ale sa mi v noci dost casto budi a potom uz nechce spinkat v postielke,ale to teraz posledne 2 tyzdne ale nam idu zubky tak neviem ci to pomoze...
@svetlusska ja som mu dokonca zviazovala aj ruky v tom 7-8.m. a napodiv krasne spinkal.a to boli tie strasne horucavy vtedy co este aj o 23.bolo cez 25st. Nozky mu samozrejme trcali ale nevadilo mu to.spal pokojne asi 4-5h potom sa pri mrveni tie snurky uvolnili a vytiahol si rucky. ale urcite odporucam aspon vyskusat na par noci nam to velmi pomohlo.
po 3. mesiaci už maličký spinká v spacom vaku, a perinku už vyťahujem len keď je "kríza" 😀 sama zistíš dokedy vám to bude vyhovovať 😉
@svetlusska ja som tiez prvorodicka ale v peronke cez den som ji nemala lebo dr.povedala ze nech nedavam ze aby sa mala snazila drzat hlavicku a spolupracovala pri zdvihani z postielky a pod. Cize cele dni ma moznost kopat rozkladat rukami a vsetko mozne ale vecer ked ide spat tak by som si asi nedala rady bez tej zavinovacky, nepaci sa jej to dako ked ju ideme poviazat ale ked je uz zviazana tak je dobre....o osmej ju dame s manzelom do postelky alebo o 7podla toho ako papala,lebo je na UM a do rana do siestej ani nevieme ze ju mame a vklude si vecer porobim aj poperem aj panelak pozrem a tak... Uvidime do kedy nam taketo obdobie bude pokracovat, ale verim tomu,ze ked ppjdu zubky nepomoze ani zavinovacka :D a je to pravda,ze to babo sa najviac rusi rukami...vyhodi si cumel place a pod. Takto ked jej vypadne zo 2x kym zaspi jej ho dam do ustociek a ked okolo pol desiatej ideme spat aj my uz pekne buva bez cumlika 🙂
Ahoj, môj spával v perinke veľmi dlho, už mu trčali nohy celé, ale miloval pocit, že je zviazaný 🙂 ináč sa budil 😀 😀 teraz má 20 mesiacov, a doteraz zaspáva v zavinovačke... teda, kým ho nadojčím, tam je, aj občas ho ešte uspácvam na rukách, tak sa mi lepšie drží 🙂 🙂 potom už spí nezavinutý
Neriešim 🙂 🙂 🙂
@hviezda21 tak on sa na zavazovanie rucok straaaasne zlostil este v porodnici mu zaviazala sestricka tak si mala vydiet ten rev :D vytiahli sem ich a bol klud :D noo skusim lebo dnes zas spinkal pri mne v noci a to sa ja na prd vyspim lebo spinka roztiahnuty jak lietadlo...a teraz rano som zistila ze ked spim pri nom bude spinkat ked vstanem zle nedobre
@saska2208 tak nas je kojeni ale ani ked bol v perine mi nespinkal do rana do 6 :D ale tak on mal problem ist spat o 8 vacsinou zaspal o 11 a netusim preco....teraz uz pekne spinka o 8 alebo 9 ale ked bol v perinke vstaval kazde 2 hodky. :(
dceru 3 tyzdne aj to len kvoli svokre, syna vobec len v porodnici
@saska2208 ahoj ja len necele 2 mesiace mala je februarova a nezniesla teplo, takze mi v nej nechcela byt