Ahojte, mam 9m dcéru, je to moje prve dieťa, tak neviem. Dokedy trvá tato fáza, ze všetko do ust? Vsetko VSETKO, co jej dam do ruky 😅 najprv do ust a ohryzava...este aj moju ruku koľkokrát zuzle🙈 vsade su odtlačky zubov🙈
Este dlho
moja ma tri a ma furt ruky v ustach😅 nastupila do skolky a zacalo to, najprv nos a teraz nechty😅
Takto, pre nu je to stale jeden z najvyznamnejsich sposobov, ako veci skumat. Je to akoby jeden zo zmyslov. Ako bolo spomenute este tak pol roka bude takto davat do pusy ze uplne vsetko. Potom zacnu prevladat vnemy z inych zmyslov, ALE priorav sa na to, ze este roky bude olyzovat kadeco. Ja mam 4 rocne a vkuse upozornujem, nedavaj si hracky/ceruzky a neviem co do pusy. Najviac ma ide vystriet, ked v obchode opiera usta o rucky nakupneho kosika, madla vo vlaku....😵💫😡 a pod.
Tak moja má 5 rokov a žasnem čo všetko ju ešte niekedy napadne strčiť do úst 🤷
Zhruba okolo roku aj nieco to ustupuje.
Nasa ma 3 a pol a stale daco vlozi do ust. Sa s muzom cudujeme, ze nemala este ziaden aft v ustach. Od kedy si odhryzla z obhoreneho dreva tak neriesim😀
Do 3r.urcite. Preto je vsade na malych predmetoch oznam,ze nie je vhodne pre deti do 3r.
moj bude mat 5 a vkuse ho upozornujem na prsty v ustach :D Takze tak skoro to asi neprejde. deti to skratka robia
Podľa dieťaťa. Niektoré pochopí rýchlo a nechce divne chute,len jedlo. Po roku. Iné to majú už ako zlozvyk.
Moja 25 mesačná to robí dodnes.Nesmiem ju nechať ani na chvíľku o osamote, aby náhodou niečo neprehltla.
Rataj ešte tak pol roka. Kým budú vonku zuby