Mamičky, len informatívne:
- Ako dlho ste svojim deťom prevárali vodu na umelé mlieko?
- Ako dlho ste im ho dávali, do akého veku?
- A ešte jedna otázka : Dokedy ste im to mlieko dávali piť z fľaše?
🙂
Prevarala som do 6mes....aj na UM aj na pitie, potom nie.
Mala 14mes..a ráno(um) a večer pije z fľaše(hustú kašu) - večer zaspí pri tom.
@ivangeline 🙂 a potom od 1 roka, kravské mlieko? a z pohárika?
Vodu som na um prevarala po cely čas.
Dcéra - fľašu mala do necelých 2 rokov. Do roka bola na UM, od roka kravské.
Syn - fľašu do 1,5 roka, UM pil na odporúčanie lekárky do 6 rokov. Z kravského mal problémy.
@hettinka A vlastne ako ste prešli z fľaše na pohár? Nejaké vysvetlenie, alebo len zmena?
Dcere sa kazili zuby, syn z nej piť už nechcel
Vodu na UM som prevarala vzdy. UM som obom detom davala do roka a pol, odvtedy piju ovsene mlieko s trochou granka. Flasky mali dlho, no nie s klasickym dudlikom (ten len do 3/4 roka), ale s naustkom pre starsie deti, ktory som este nastrihavala, aby rychlejsie tieklo 🙂. Z pohara piju obaja vodu a caj zhruba od dvoch rokov, kakavko stale piju z pohara so slamkou.
Neprevarala som. Kupovsla som dojcensku vodu.
Do roka pila sunar, od roka polotucne kravske.
Flasu mala dlho. Pila aj z pohara. Ostatne napoje.
Kravské plnotučné z fľaše, stále premyjem prevarenou vodou fľašu. A z pohárika skôr čaj a vodu. Ešte mu to dobre nejde. Cez slamku nemá problém. S pohárom to je také, že veľmi chce ako ja ale zakucka sa, keď nevystihne, koľko vody už ma v ústach. XD
Vodu na UM som prevarala do 2 rokov. Maly ma 3 roky a este stale si vecer vypije flasu mlieka.
Maly ma 14 m a este stale prevaram kedze mame vodu zo studne (je sice ok ale do istoty), nutrilon pije vecer ked ide spat a nad ranom okolo 5-6tej, no a mam v plane tak do 2 rokov davat ak bude chciet a cez flasu. Potom sa chystam aj flase zbavit. Ale kedze moj syn je nevyspytatelny, kludne sa moze stat ze zo dna na den nebude chciet ani flasku ani um.
Vždy som prevárala vodu na umelé. Do 1 roka. Vždy z fľaše mlieko, to cucanie ukľudňuje a nie, že sa napijem mlieka z pohára..