ahojte, mozno tu uz tato tema je ale nenasla som - ak hej, prosim poslite link. kedy by malo dietatko prestat pit mliecko z flase a z akeho dovodu? osobne som u starkej pijavala kakao z flasky potajomky cez vikendy asi do 8 rokov 😀 zuby nemam krive ani pokazene 😝 myslim ze maly (13mes) by si celkom lahko navykol pit z hrnceka, ale kedze som ho dost dlho kojila navykla som si na tu chvilku pokoja co si spolu vychutname kym sa napije (inak je mimoriadne aktivny a nie moc na mojkanie) a navyse s hrncekom stale stvara blbiny (naliat na hlavu/koberec/mna, alebo pocuvat ako zblnka 🙂 ) kedy myslite ze uz je to problem ak dieta stale pije z flase?
@katkanova moja malá by pila mlieko z fľašky doteraz (bohužiaľ ho začala pred 2 týždňami odmietať, takže už ho do nej nedostanem 😖 ), zúbky má krásne, zdravé a rovné a celkom slušne rozpráva, bude mať v auguste 2 roky 😉 S pohárikom mi tiež len vymýšľa. Podľa mňa mu kľudne môžeš zatiaľ dávať mliečko z fľašky.
no moja bude teraz predskolacka a pred mesiacom dala flasu mladsej, bol to jej ranny ritual, pred cestou do skolky vypit este v posteli so zavretymi ocami mlieko 😀 😀 😀
Ja som tiez pila dlho rano z flase aj s mojim manzelom do predskolskeho veku a moj maly pije este stale z flase mlieko ale vodicku z pohara alebo z flase so sosacikom-rajec,lucka napr. a flasu pokial sam neodhodi nemienim mu ju brat. Ako pises vasa chvilka pokoja je kojenie a v nasom pripade cas pitia z flase 🙂
My mame 2roky a 9 nesiacov a stale simaly pochutna na mlieku z flase. Ako normalne pije z pohara vsetko aj to mieko, ale rad si tak oddychuje. Aj si hovorim, ze je to uz "stary cap" ale nejako to zatial neriesim. Nema ziadne zlozvyky, nikdy nemal cumel, je bez plienky aj v noci, spava vo svojej izbycke, na velkej postely, tak aspon toto take "jeho" mu chcem nechat nech si sam povie kedy s tym skonci
@katkanova ja som pijávala mlieko z fľaše každé božie ráno aj večer do štvrtej triedy!!!! 😀 Moja mama doteraz hovorí, že je za to vďačná pánu bohu, inak by som už dávno bola mŕtva (keďže som bola strašný jedák) Ja by som to nejak extra na tvojom mieste neriešila a dala dieťatku to, čo si pýta. Príde čas, keď si uvedomí, že s fľašou to už akosi nie je ono a prestane 🙂 🙂 🙂 Moja dcéra má 2 roky aj 3 mesiace a denne si vychutná 4 fľaše mliečka... A takisto som za to vďačná pánu bohu, lebo inak je strašný jedák 😀 😀 😀
@drabantovazuzana, zuby v pohode, ze? Minule u nas boli znamy s 3 rocnym synom, a ze vy pijete este z flasky? Urcite to roztrubuju kade chodia a mne je to fuk. Je krasne ako mi mala lezi v naruci a pije. Kedze som mohla kojit len velmi kratko, ja si to takto vynahradzam. Je to pekny ritual a pokial by mi inak nezjedla dennu davku mlieka, resp. ml. vyrobkov, tak preco nie. Ved to robi len doma. A tiez nam tu urychly fofry do skolky, vypit moze aj po ceste v aute.
@katka1981 jasné, mám pekné rovné zuby 🙂 Inak poviem ti - odkedy som prestala s fľaškou, ešte ani raz v živote som sa nedostala k tomu, aby som vypila pohár mlieka... Jednoducho mi to nechutí 🙂 Asi sa na staré kolená vrátim k fľaši 🙂 🙂 🙂 Ale nie - sranda bokom. Moja dcéra mliečko zbožňuje, ale z pohára sa ho nenapije - normálne ju z toho napne... Ja tvrdím - každá jedna porcia mliečka je veľmi dôležitá a preto nechajme deti piť mliečko takým spôsobom, akým im chutí 🙂 🙂 🙂
@drabantovazuzana, moja tak od 3 rokov pije acidko, davam jej biele a do toho trosku ochutene. Vypije aj z pohara, ale radsej z flasky.
Ono je dost jedno, z coho dieta pije, dolezite je potom si ist umyt zuby a nepit z flase v noci (v noci proste len voda, ak sa dieta preberie)... pred spanim je to ok, umyt zubky a hotovo. Za tych par minut, co to dieta tu flasu pije sa nic nestane.
Ja som pila ráno a večer kakao do štvrtého ročníka 🙂 Dcérka pije ešte stále asi tak 4x denne mlieko a tiež z fľaše a asi ešte aj nejaký čas bude 🙂 ale z pohŕa jej to uź ide fajn ale len vodu 🙂
@katkanova my sme po skonceni kojenia v 16tich mesiacoch presli na flasu, ale pred dvoma mesiacmi som bola na preventivnej zubnej prehliadke a bola som nou aj malinka, tak zubarka kukla aj ju, a vravela ze okamzite musime skoncit s cumlikom aj flasou, lebo ze sa jej krivia zuby. Tak hned v ten den som malej pri poludnajsom spanku povedala, ze cumlik uz nedostane lebo pani doktorka povedala, ze uz nemoze mat. A ona sa otocila na bok a spala. A odvtedy uz cumlik ani flasu nemame 🙂 keby mi niekto povedal, ze to pojde tak lahko tak neuverim..
@briketa no my napriklad nepijeme mliecko vecer, v noci, ale v priebehu dna. Hned ked sa rano zobudi ,potom naobed a ked chce tak aj inokedy. Napr cez obed nespava, iba takto oddychuje
M"j bude mať čoskoro štyri roky a stále ráno aj večer pije fľašu neochuteného mlieka, niekedy mu dám aj ez obed, ked si potrebuje "oddýchnuť" :D fľašu mu neberiem, rozrpávať vôbec nezačal neskoro, na zuboch síce má žlté škrvny, ale od narodenia inhaluje kortikoidy, krivé ich nemá. Somrada, že pije mlieko, cez den toho veľa nenapije, zvádzame boj o tekutiny, tu flašu mlieka by som mu neodoprela.. a dokedy? kým sám nepovie, nechcem :D my sme všetci doma prestali piť mlieko z flaše, ked sme začali chodiť do školy
@katkanova Moje deti,ešte doteraz pijú s fľaše večer mlieko,sú na tej fľaši doslova závislý,ale neriešim to,zúbky majú pekné a zdravé a vždy po vypití si ich aj tak umyjú a idú spokojne spať.Synator pije ešte aj ráno,ale od septembra nastupuje do školy,tak postupne prejdeme na raňajky a k tomu pohár mlieka,lebo moje deti ho výslovne zbožňujú.Prečo by som im tu fľašu mala brať?Veď sa sami rozhodnú,dokedy budú piť s fľaše.
aj nas chrusticek este stale pije mliecko z flasky (3x denne) a vobec mi to nepride divne 😅 on aj cajik ci vodu pije z flasky, vsetky pohare mi odmieta a nechcem ho nutit, kym si sam poharik neoblubi 😉 ved ma este casu a casu, my doma sme tiez pili kakao z flasky do 4 rokov 😀
tak starsia dcerka pila do 3 a pol roka ja myslim ze mu ju mozes nechat
Moj ma 2r4m a pije mlieko z flasky rano, naobed pred spankom a vecer pred spanim 🙂
zabudla som - viem ze sa pri dlhsom piti z flase ako z pohara udajne kazia zuby, a moze dieta neskor zacat rozpravat, ale myslim ze ten casovy rozdiel zas az tak zavratny neni oproti pohariku s cucatkom a ten nas uz davno blaboce jedna radost 😉