Ja sa len tak pýtam, že dokedy je to ok 😀
no povedzme si ako je - dudel dieťa v podstate vôbec nepotrebuje, je to len o tom, či si ho naučíš alebo nie. Takže v podstate v žiadnom veku to nie je ok, ale presne tak ako plienky či dojčenie - do životopisu si to písať nebude, takže ak sú rodičia ok s riešením následkov (zle vytvarované podnebie, zuby atď.) tak nech mu ho nechajú aj do maturity.
@sissy27 Takže ty si dudel vôbec nedávala bábätku?
páči sa mi ten výraz dudel 🙂
@1angelika Ešte na tu poďte opravovať 🙂 tu na MK všade vidim “dudel” ale ok, aj taká sa musí nájsť ;)
a čo som zlé napísala?
To, že si si musela zjavne rypnuť a nevyjadriť sa vôbec k téme, ale tomu, ako to je napísané.
tak sorry ale to je len tvoj dojem , ja som to myslela tak ako som napísala, žiadne rýpanie nebolo v mojom úmysle.
Dcére necháme do dvoch rokov, potom by si ho rada vzala, asi to bude ťažké lebo je veľká dudloška , ale nejako to zvládneme. Nemala som v pláne vôbec dávať,tak ako pri staršom synovi, ani sme ho kúpený nemali, ale žiaľ po pôrode skončila na pár týždňov na jirs a tam ho dostala s tým, že oni potrebujú aby trénovala sací reflex. Keď sme prišli domov tak som ho chcela vziať, ale bol to väčší problém ako som myslela, zvykla si naň. Postupne sme aspoň vymenili za CURAPROX nech to má čo najmenší vplyv na vývin podnebia a zúbkov.
Ešte mi to sprostý admin zmenil 😂🙂 ale iné veci , nevhodne vymazávať či opravovať nevedia …
@ayato Ďakujem za normálnu odpoved 🙂 a držím palce
U mna do roka a len na spanie. Neznasam chodiace dieta s cumlom...to ma aky zmysel.
Moji ho ani nechceli, jeden do 10mes, jeden do pol roka a treti len vynimocne par mesiacov.
Kým je bábätko a nema zuby. Potom už by sa mal vziat, dieťa ako starne tým sa viac a viac drží svojich zvykov. Takže kým pár mesačnému vezmeš cumel za chvilu ani nevie ze ho niekedy malo, pri 2 ročnom to uz môžu byt ťažké scény a vresk
Mat cumlik nie je povinne. Mam dve deti a ani jedno nemalo 🤷♀️
Nedávala som vôbec. Je to podľa mňa zbytočné, prežitok z čias, kedy na deti nebolo toľko času a bolo normálne decko nechať vyplakať a potom mu strčiť do úst cumlík. Úplne to vystihuje anglicky výraz pacifier 😂. Ale každého vec samozrejme. Dlhšie ako do roka by som nedávala, potom už to začína byť zvyk a o to ťažšie sa ho bude zbavovať, keď to to decko začne viacej chápať
Ja som nedávala vôbec a dcéra ani nechcela.
Ideálne vybrať cumel ktorý nebude ničiť zuby (napríklad curaprox). Ale teda myslím si že je to každého vec a ak aj 3 ročne dieťa má cumel nič strašné na tom nevidím (len teda treba myslieť na tie zuby).
Ja nie. Potom ked mala cca 9 mesiacov, tak jej ho dala moja mama, lebo mala pocit, ze to treba 😅 samozrejme si okamzite zvykla, potom sme sa ho konecne zbavili v cca 3 rokoch (nechcela som to robit nasilu a s revom) a potom sme riesili tie vyssie spomenute problemy 😃 dnes je slecna dospela a fakt nikoho nezaujima historia jej dudla 😃
@sissy27 no keby Vám poviem, dokedy som ho mala ja ako dieťa , tak by vás trafil šľak … 😅😅😅😅😅😄
Čím menej tým lepšie. Pre mňa je hrozné vidieť deti, ktoré majú dudel v ústach a snažia sa ti niečo povedať.
Zatiaľ sa nám darí bez. Ale tiež mamina mi do toho chce “hovoriť” že ho potrebuje. Pritom vôbec nie.
Moje prve dve deti nemali-nechceli. Treti aj chcel. Mal na spanok necele 2 roky.
Teraz mam 10mesacnu. Tiez ma len na spanie a pei zubkoch ked je nervoznejsia. Nedokazem ju mat nonstop na prsniku.
Mne to je vazne jedno 🙂 ale kamos viem ze este do prvej triedy chodil s dudlom vo vrecku 😂 vedel, ze na verejnosti sa to nehodi, ale zasil sa na zachode a podudlal si 😂
Jeminy, moja najstaršia dcéra mala do 2 a pol. Síce iba na zaspávanie, ale neskutočný boj. A druhá ako 2rocna sama odložila. Teraz mám tretiu a opäť bojujeme... Síce ho málo má v ústach, zaspí a vypluje, ale ani za svet odlozit alebo vyhodiť. A keď som skúšala zobrať, ani nehovorím, aká kovbojka.
Ak sa dieťa zaobíde aj bez cumlíky, vie sa ukľudniť, tak mu ho nemusíš dávať vôbec. Môj starší syn ho mal do dvoch rokov, vymenil ho z Ježiškom pod stromčekom za darček. A mladší sa sám odučil cca keď mal asi 20 mesiacov.
no daj, ci ma tromfnes 🙂
Môj nemal vôbec 🤷🏻♀️
Najviac ok je aby dieta nemalo dudel vobec. Povie ti to kazdy zubar aj logoped. Ak uz ten dudel mat musi, tak idealne co najmenej. Ak ma dieta dudel iba na zaspavanie, tak dajme tomu, ale su deti, co ho maju pichnuty v ustach pol dna a to ok nie je.
Syn mal do dvoch rokov ale len na spanie , a oducil sa sám lebo mu ten jeden vytahany praskol tak rýchlo pochopil že už novy nemáme a vzalo ho ham ham auto (smetiarske ) 😊
@magic08 6 😂🥲
A ty ?
@magic08 🤣
Povedz vek a povieme, ci je to ok 😀