Baby malý ma 2 mesiace a ma kolíku dávam mu biogaiu lenže nevidím žeby mu pomáhala.. Nepoznáte nejaké kvapky na koliku co zaručene funguju??.. Áno viem každé dieťatko je iné... Ďakujem za rady a ešte dodám je plne kojene
Espumisan určite 😊.. Sestra ma snim velmi dobre skúsenosti...
@milka1533 sab simplex..infacol...coliprev...espumisan....balonix...my sme skúšali všetko , nám pomohlo až z toho vyrásť..po 3.mesiaci prešlo...ale skúste každému bábätku zaberie niečo iné...Biogaia sú probiotiká aj tie dávame od narodenia...skúste cvičiť nahrievat a potierat a masírovať bruško krémom Pupik...ak má problémy aj s kakanim a prdikmi tak rektalnu rúrku...
Nam sa najviac osvedcilo caste polohovanie na brusku a to aj napriek tomu, ze maly ma tichy reflux .. kvapky nejak velmi neucinkovali ziadne z hore spomenutych (vsetky vyskusane okrem Infacolu)
Infacol je dobry ale aktualne je celoslovensky vypadok..skus zmenu probiotij alebo vit.D robieva problemy s bruskom,popripade umele mlieko.nam pomaha cvicenie,masaz bruska a kamilkovy cajik-mlieko do toho zarabam
Kúpila, som nakoniec espumisan tak dúfam ze zaberu
@milka1533 u nás to bolo takto: Infacol nič. Sab Simplex nič. Espumisan L nič. Až nakoniec pomohol Coliprev. Nedám naň dopustiť.
Baby to vážne sa dávajú dojcatu 20kvapky z espumisan?? Lebo na biogaiu len 5kvapky som davala
Biogaia su probiotika,my sme uzivali biolac baby probiotika a tiez 5 kvapiek.u nas nezabral espumisan,tak som dala do kombinacie biolac baby a k tomu baby calm.nejako extra nepomohlo,ale uz aspon nerycal ako tur.aktualne ma 3 mesiace a tro tyzdne,lepsi sa to,kvapky uz nedavam,pomohlo nam ,len ze vyrastol
nám pomohli homeopatiká tabletky Gastrocynesine, ktoré som pol tabletky rozdrvila a nechala rozpustiť cca v lyžičke vody. Používajú sa hlavne pri refluxe, ale boli super pri každom tráviacom probléme, čo sme mali ako pre malého, tak aj pre nás. Ale pri ľahších Espumisan.
Ja som pri kolikach davala esencialny olej od dottery digestZen, masirovala som brucho 1kv oleja do polievkovej lyzice napriklad kokosoveho oleja. Nechcem tu robit reklamu dottere, ale ten olej je fakt dobry, je zamerany na traviace tazkosti. Aj ja si ho natieram pri bolesti brucha (ked sa prezerem jak prasa :D ) a mi pomaha.
@milka1533 to, ze je to v letaciku, je pravda. Avsak ja som bola upozornena v nemocnici, kde nam ho davali, ze to je privela. Maly mal 5.dni, ked ho zacal dostavat a davali mu tak, ako pisem a aj nam to odobrila pediatricka. Nieco nam to pomohlo, bolo vidno zlepsenie, ale najviac vyriesil cas. Neskor sa ukazalo, ze viac tazkosti mal od refluxu, ako od koliky - teraz ma 3,5 mesiaca, koliky minimalne, reflux pretrvava, uz to viem jasne odlisit. Drzim palce 👍
@milka1533 za mňa infacol
@dezire1000 ten vraj prestali vyrabat,minuly tyzden mi predali posledne 2 balenia
@mismor tiez mam tieto homeopatika,vcera som vypatrala ze su dobre aj na reflux aj na koliky,nasa mala ma asi vsetko mozne aj sople koliky aj reflux najnovsie.ako casto ste podavali?mne sa to zle rozpusta,stale su tam hrudky.
@simona92101 Gastrocynesine sme aj my používali na reflux..ja som vždy pol tabletky poriadne rozdrvila na lyzicke a zaliala vodou na lyzicke a rozmiešala ....dala malej pred jedlom .....mne bolo odporučené na plastovej lyzicke nie kovovej a miešať sparadlom nikdy homeopatika kovom...nám zabrali konkrétne na reflux veľmi dobre..
@barunka.k dakujem za tip 😉
@milka1533 ahoj biogaja je na nič skús sab simplex nám pomáha koliky nezmiznu úplne to musia samé ale kvapky pomôžu a dosť mali sme aj ESPumisan a je lepší podľa mňa clasicky nie ten ESPumisan L ale len ESPumisan čítala som zeje aj dáky balonix med no ten som neskúšala keďže mam ten sab simplex aje o polovicu lacnejší než Bio gaja..
@masi2 bio gaia su probiotika a sab simplex kvapky na prdiky..
@simona92101 áno viem 🙂 ale sab simplex je aj na koliky 😊
My sme skušali espumisan, sab simplex a ešte jeden dajaky taky podobny. Biogaia sú probiotika, podľa mňa sú "do počtu".