Ahojte, zaujimalo ma, do kolkych stupnov chodite na prechadzky so svojimi detickami, moja dcerka ma 3 mesiace. Pomaly ide zima a ja si neviem predstavit, ze by sme boli cely den dnu, ked najlepsie spava v kociku, dokaze si tak pospinkat aj 2,5 hodiny, ale co ak bude teplota vzduchu pod nulou? Dakujem za vsetky odpovede 😉
My sme chodili za kazdeho pocasia aj ked snezilo a prsalo,malu zababusis aupnes do fusaku,vo vanicke das navrch kryt a ide sa. Jej bude len dobre vonku. Horsie pre teba v takom pocasi ale o malu sa neboj tej bude ako v bavlnke. Taka tuha zima okolo minus 10 urcite nebude a ak ano isto s nou nebudes vonku 2,5h🙂
@nanka3 na prechadzky sa ma chodit za kazdeho pocasia, jedine novorodenci a male deti by nemali ist von ked pod -5°C, popripade je velmi sychravo - pada hmla. 🙂
Aj my chodime skoro vzdy vcera som bola donutena aj v dazdi lebo maly len plakal ako nahle sme vysli von zaspal tak sme sa prechadzali 😀
pokial nie je vonku vyslovene hnusne pocasie, silny dazd, atd..chodime 🙂 ked dcerka bola mladsia a nechcelo sa mi ist s nou na prechadzku, tak som supla kocik na balkon 😀 aby bola na vzduchu....tiez tam vydrzala spinkat lepsie
moja je januarova, bolo kopec snehu, mrzlo, ale doma pospala 30 minut, tak od jej 3 tyzdnoch som chodila von na 3 hodiny, co spala, mraz, nemraz, deti nemozeme chovat ako v bavlnke a ked klesne teplota pod nulu na pol roka, co nepojdes von? a co matky v oblastiach, kde je chladnejsie, tiez nebudu chodit von, kym sa neotepli? v minulosti boli tuhsie zimy, aj trvali dlhsie a von sa chodilo, to len teraz je moda neist von, ked je pod nulou, ked je hmla, radsej doma v prekurenych bytoch
Moj syn spaval na balkone v kociku, ked bolo vonku - 17 stupnov. Zababuseny vo fusaku, spinkal akoby sa nic nedialo.🙂 Vonku treba chodit s detmi za kazdeho pocasia.Obliect o vrstvu viac, nez mas Ty, nebabusit prilis. Deti budu odolnejsie a zdravsie.🙂
môj je októbrový a spával skoro zásadne iba vonku, za každého počasia, zababušený aj v mrazoch celú zimu 🙂
@nanka3 Moje dcery spavali vonku od narodenia. Starsia mala asi 1 mesiac (je januarova) a pokojne bola vonku v kociku na terase v kazdej teplote. Ked sa narodila, bola pomerne tuha zima, okolo -13 stupnov a spala ako dudok 3 hodiny v pohode. Prvykrat bola chora, ked nastupila do skolky. 🙂
do -10 moze take male dieta , aspon podla našej doktorky my sme tiez chodili aj v zime von a ani raz chora nebola ani po ockovani
ahoj tiež mam 3mes bejby a budem s ňou chodiť von aj v mazoch aspon na 30-60min ved nech si zvykne, bude odolnejšia
Ja s mojim chodi stale aj ked prsi, mrzne, snezi, je hmla, akurat ked vyslovene leje alebo ked strasne fuka.
syncek ma teraz 4 mesiace, takze ziadnu velku zimu sme este nezazili ale doteraz nebol den od jeho prveho tyzdna ze by nebol vonku. ani som doteraz velmi nebabusila. to co ma doma, na to tenke rukavicky z teska mikinu a ciapocku, teraz do fusaka ale iba preklopim aby mal nohy v teple, nezapinam. pol hodinku chodime a cicikame kym zaspi a potom odstavim kocar na dvore a mam 2 hod volno.mozem si ist robit co potrebujem. aj teraz spi.
@nanka3 Moj malý spával od narodenia do 2 rokov len vonku v kočíku, doma nechcel spat, takže ja som s ním bola vonku každý den, aj ked pršalo, snežilo, bola hmla, vietor, -15°C, akékolkvek počasie a vždy minimálne 2-3hodiny. Boli sme obaja otužilí a zdraví. Takže smelo von. 😉
Babetka do -6 starsie viac.a ked sa da deka aby n'a tvarićku nešiel chlad.mne sa dve deti narodili cez zimu à n'a 10 den po otužovani pri okne dni išli von
dosť na nervy je ked idem s malou von a stare babky čo aj mlade prídu a že ved je zima prečo ste vonku? ta ked už teraz je zima tak ako budeme raz stavať snehuliaka a sánkovať sa??
Nám sestrička vravela do mínus 5.🙂
Nasa sa narodila v decembri, ked mala mesiac a pol zacali riadne mrazi, postupne sme byvali dlhsie aj na dve hodky...a to byvalo aj -10....tiez vela ludi, vratane svokry vravelo ze sa to nema....mala ma teraz dva roky a chora nebyva 🙂
moje deti ( vsetky 3) boli kocikovane aj v mrazoch, prvy syn dokazal prespat v kociku aj 5hodin v kuse ked bolo vonku -10 mal asi 5-6 mesiacov ...hovori sa ze nie je zle pocasie len zle oblecene dieta...ja chodim s deckami furt von ci prsi ci snezi...jedine pocasie co nas odradi je silny vietor...