Do koľkých mesiacov baliť bábätko do ulity na noc?

25. apr 2022

Dobrý deň, do koľkých mesiacov ste bábätka balili na noc do ulitky ? Mórov reflex (lietajúce ruky) už nemá, bude mat 4 mesiace no ešte ani jednu noc bez ulitky sme neboli po príchode z nemocnice. Obávam sa ake budu noci kým si zvykne bez ulity. Už sa mi v nej však vie aj pretočiť na brucho čo je celkom nebezpečne. Čo myslite ? Ešte dodám že mne ta ulita aj uľahčuje v noci kojenie nakoľko cez deň je to boj s tými rukami stále si ich pchá do úst ...

petruldo
25. apr 2022

syn skoro do roka, on to potreboval, dcéra ulitku nezniesla vôbec

alexandra2010
25. apr 2022

dcera do 11 mes, vyslovene mi davala najavo ako to potrebuje...ma 8 a podobne sa zakryva, aby citila bezpecie

aalt
25. apr 2022

Dcerka sa z nej naucila dostat uz na druhy den po narodeni. Prisla nam ukazat aj sestricka ako ju mame "zabalit" a behom par sekund boli ruky aj nohy "von". Aj spacaky sme jej museli kupovat zipsovane z hora, aby mohla mat spodok rozopnuty.

zuzana2299
25. apr 2022

Hned ako sa začala pretacat na bok som prestala. Je to naozaj nebezpečné a apeluje sa na tom pri pravidlách bezpečného spánku. Nejdem útočiť ale mamičky, ktoré stále balia ci do ulitky alebo perinky ked sa deti pretáčaju hazarduju s ich životom. Ja som ulitku vymenila za taku kde sa daju vybrať ruky. Neskôr na spací vak. A to ze si pcha ruky do úst je normálne. Mne to tiež vadilo ale treba si na to zvyknúť. Pri zaspávani som jej ruky chytila aby s nimi nemetala.

melanta
25. apr 2022

Ja som nedávala do ulitky nikdy. A súhlasím s @zuzana2299 dieťa, ktoré sa už vie pretočiť, do ulitky nepatrí.

simca06022011
25. apr 2022

ani neviem, pokym sa tam zmestila (ale urcite v 5-6m uz sa nezmestila)... casom to bolo uz iba o zvyku, mala zavinovacku napr. na taky suchy zips a to mala iba za chrbtom, v podsate ako perinu. Pouzivali sme to aj kvoli polohovaniu, kvoli hlavicke zlezanej. Ak je takyto problem ze sa s nou prekotula, tak je asi nacase prestat ju pouzivat,vybrat ruky atd. Ak chces oducat mozes skusit postupne, mozno si to ani nevsimne nejak extra, pripadne zacnite menej stahovat ak ju balite na tesno.

zuzuliennka1
25. apr 2022

moj syn vobec nespal v ulitke

kandelabra
25. apr 2022

ulitku som nepoužívala, ale zavinovala som, tiež mi s tým malý lepšie zaspal. Keď sa začal pretáčať prestala som, tiež si už vedel aj ruky vytiahnuť tak to moc efekt nemalo. Začal ale spávať vo vlastnej postieľke a tam má detskú perinku. Robím tak, že spodok a boky založím pod matrac, ruky si z toho síce vytiahne, ale stále má ten pocit že je tam "napevno", ani pretočiť sa tak neskúša, a spí pekne ako predtým.

andreatytler
26. apr 2022

Podla teorie, je mozne dieta od toho oducit postupne, Najskor jednu ruku von, potom druhu ruku von ale stale zabalis telo a nohy a potom aj telo von, ale kedze sa uz vie prtacat na brucho, uz s tym treba prestat hned a teraz. Ohrozuje ho to na zivote.

cali2016
26. apr 2022

Riesim podobny problem. Do coho teda davate spat svoje 3-4mesacne babatka?Rozmyslam and kupou spacieho vaku.

lenkakravcova
26. apr 2022

Jednu dve noci si poplače a bude dobre. Odvykne si.

Ja som deti nedávala do žiadnej ulitky. Max zavinovačka a to celý čas tak ze trčali ruky hore. Tu som používala asi 2-3 mesiace. Potom už len deku na prekrytie.

autor
26. apr 2022

@cali2016 ja mám kúpený vak tiež, sú tam voľne ruky ale ešte je bábätku veľký... ešte budem používať klasickú zavinovacku a bez ulitky