Do kedy treba baliť dieťa na široko?

anjelik420
9. feb 2022

Viete my povedať že dokedy sa môže dieťa baliť naširoko ďakujem

karhu
9. feb 2022

kym ortoped povie, ze uz netreba

mamina1419
9. feb 2022

@anjelik420 a ortopéd ti aj kázal baliť naširoko ?

anjelicek26
9. feb 2022

Balis na siroko len ak ti to nakazal ortoped... a ten ti aj presne povedal, ako dlho..ak si nepocuvala, tak zavolaj, normalne sa netreba hanbit opytat zasa.

anjelik420
autor
9. feb 2022

@mamina1419 mám napísané v správe. ŠBbez kontroly

junovedievca
9. feb 2022

@anjelik420 odporucaju do 6 mesiacov ak nemas nspisane

anjelik420
autor
9. feb 2022

ŠB ex bez kontroly

mamina1419
9. feb 2022

@anjelik420 O ukoncení by mal rozhodnúť ortopéd. Je zvláštne že vás už nevolali na kontrolu. Pri dcére normálne dal ortopéd spraviť aj rengen aby mal istotu.

lenicka777
9. feb 2022

@junovedievca určite nie do 6 mesiacov preboha nam kázali max mesiac dva ale nie do pol roka

junovedievca
9. feb 2022

@lenicka777 no my sne mali tak povedane.pisem co bolo

snehulak77
9. feb 2022

Minule som čítala rozhovor s ortopedom. Vždy, keď dávaš plienku, tak balis fyziologicky správne, tj naširoko. Tak tie klbiky majú byť. Ak je problém, dajú sa rôzne pomôcky, ktoré odporučí ortopéd...

anjelik420
autor
9. feb 2022

@anjelicek26 nepovedal to mám správe
ŠB ex bez kontroly

mikadooo
9. feb 2022

@anjelik420 netreba baliť naširoko, kým lekár vyslovene neprikáže. Kedysi neexistovali ultrazvuky, tak balenie na široko bola nutná prevencia pre KAŽDÉ bábo (keďže sa nedalo zistiť, ktoré má kĺbiky v poriadku a ktoré nie). V dnešnej dobe ideš s novorodencom na ortopedické vyšetrenie, kde mu ortopéd pozrie kĺby ultrazvukom a okamžite tam vidí akékoľvek odchýlky a následne nasadí potrebné pomôcky a dohodne termíny ďalších kontrol. (Ak na tomto vyšetrení bolo všetko v poriadku, tak ortopéd sa s tebou dohodne na opakovanej preventívnej kontrole o pol roka).
Po pol roku sa "zdravým bábätkám" robí ešte jedna preventívna kontrola, či sa dobre vyvinuli jadierka. Ak zas zistí, že by sa mohlo časom niečo zmršiť, tak znovu nasadí potrebné pomôcky a kontroluje dieťatko opakovane, v stanovených intervaloch. Ak je po pol roku znovu všetko v poriadku, kĺby sú zdravé a dieťatko bude rásť do krásy 🙂. Čiže podčiarknuté a zhrnuté - ak chceš, môžeš viazať dieťatko naširoko, ale pravdepodobne je to zbytočné, ináč by ťa už upozornil ortopéd.

qwer2019
9. feb 2022

@lenicka777 môže sa aj dlhšie. Dcérku mam taky pocit, že aj 7 mesiacov som balila a až potom nám ortopéd povedal, že už je ok, ze netreba

janinah
9. feb 2022

Slovo ex v lek.sprave znamená.ze sa niečo ukončilo.netreba už baliť naširoko a netreba ani kontrolu.

anjelik420
autor
9. feb 2022

@qwer2019 mne nepovedal nič len povedal bez kontroly to som bola na súkromnej klinike spinn lebo nás ortopéd nie som s ním spokojná

tomikejt
9. feb 2022

@anjelik420 ak ti nepovedal ze treba baliť na široko tak vôbec netreba. Ja som vôbec nebalila na široko.

lenja123
10. feb 2022

@anjelik420 v našej pôrodnici odporúčajú baliť naširoko do prvej ultrazvukovej kontoly u ortopéda. Tá je v 4 až 6 týždňoch. Tak sme to mali všetky napísané v prepúšťacej správe.

sashabb
10. feb 2022

@anjelik420 treba sa riadiť výsledkom z ultrazvuku, ja som nebalila vôbec, podla výsledku nebolo treba, aj keď samozrejme bolo povedané "treba preventívne"