Do kedy majú deti poobede spávať?

lubka89
24. jún 2011

Ahojte do kedy by mali deti spavat poobede , lebo moj maly neako nechce . Co mam robit ? ☹

silvia.t
24. jún 2011

Je to indivindi...moj okolo roka tiez nespal max.hodinu a teraz potiahne aj 3,5hodky v kuse...zavisi to aj od toho ake aktivity pocas dna absolvuje 😀 zas mam kamosku ktora ma chlapca a ten od roka nespi vobec az vecer 😉

luciferova
24. jún 2011

Dokedy to potrebuju...🙂 ak myslis, ze to potrebuje a nechce, tak to je horsie. Moj zatial spava na obed, vzdy v kociku, ale niekedy robi drahoty...

Aha pozeram, ze tvoj maly ma rok...okolo roku mal aj moj strajky, niekedy aj nespal, az vecer. Bol nervny, ale potom ho unava presla a fungoval dalej. Skus jemne trvat na svojom, tzn.ulozit ho ako obvykle. Teraz si mysli, ze je velkac a podnety su zaujimavejsie, malo by sa to zlepsit, moj teraz da aj 3-4h 😉 vela stastia 🙂

majuska85
24. jún 2011

ahoj, každé bábo je iné. Kamarátkina dcérka mala 1rok a odmietala spinkať, takže od roka nespáva na obed. len bývala mrzutá skoro pol dňa 😒 moje deti ešte spinkajú 😉 dcérka má 6 rokov a ak si naobed ľahne tak sem tam zaspí, Nedávam ju spávať, ale keď ide synček spinkať tak jej poviem aby išla oddychovať. Malý má 2apol roka a spinká ešte stále, nevydrži byť hore celý deň bez spánku.
Neviem koľko má tvoj synček rôčkov, ale u nás keď začal malý vystrájať že nechce spinkať tak som ho nechavala cez obed pri mne v obyvačke na gauči alebo sme spinkali spolu 🙂 🙂 🙂

ingrid77
24. jún 2011

ahoj, moj maly ma 5 rokov a ked ho dam este si pospi cez den 2-3 hod. a vobec mu to nevplyva na tp kedy ide vecer spat, dovi IK

zuzkat1
24. jún 2011

maju spat dokedy chcu🙂 ked nechce tak nechce... chodte von ved je krasne🙂 alebo sa hrajte doma... nemusi spat za kazdu cenu lebo v nejakej knihe to niekto napisal 😉 moja ma 17 mesiacov a od roka spala len doobeda... teraz asi mesiac spi zas aj poobede... je to velmi individualne a dieta sa stale meni, mozno sa mu teraz nechce lebo je teplo alebo co ja viem co, a o mesiac ta prekvapi ked sa bude pytat do postielky🙂

digysa
24. jún 2011

Ja tu budem asi rekorder.........Moja dcera od 6 mesiacov spala iba jednu hodinu denne. A poobedne spanky sa rapidne ukoncili na konci prveho a zaciatkom druheho roka. Ale ked prisla do skolky, tak tam musela spavat. Doma nespi nikdy v skole spi ( ale vecer nemoze zaspat ani za svateho).

Moj syn prestal poobede spavat vo veku 2 roky a 5 mesiacov. Mali sme pripady, ze zaspal, ked sme mali nabity program....ale to boli velmi zriedkave pripady. Vsimla som si v jeho skolke, ze niektori jeho spoluziaci co maju 5 rokov este v pohode zaspia. MOj sa chudacik pozeral do plafona... 😒

Takze ozaj je to idividualne. Niektore deti spanok potrebuju mat rozdeleny pocas dna a moji dvaja maju radi uceleny spanok.
Oni totiz nie su ani ranne vtacata. Spat idu o 8:30 a zobudzaju sa o 7:30, takze 11 hodin spanku im staci.

karap
24. jún 2011

Moj syn ma 24m. a chodi pravidelne cca o 11-tej spat.Sam sa pyta.Potiahne 2,5-3hod. A vecer zalahne najneskor o 20,15
Starsia ma 3,5 roka,v skolke spi a cez vykend ju tiez davam cez obed spat.Potiahne aj 3 hodinky.....
Ked ju nedam [dceru]tak je podvecer uz zla a umrncana.A syn,ten by vobec nevydrzal nespat.....

tanyja
24. jún 2011

ja mám 20 mesačného synčeka a tiež v pohode potiahne 3,5 hodiny, doslovne sa do postieľky teší, spávať chodí v pravidelnom čase okolo 11,30 spať a budí sa okolo 15hod a večer o 20hod odchádza do postieľky. Od narodenia má pravidelný režim, na ktorý si zvykol a sám si ho vyžaduje 😉 , od malička bol spachtoš, on vlastne 6 mesiacov iba spal 😀 a potom zistil, že von existuje aj niečo iné ako len búvanie 😵 😵

lucia.kl
24. jún 2011

je to individuálne, niektoré deti už od roka poobede nespávajú a niektoré ešte 6ročné si poobede dve hodinky pospia... keď nechce nenúť ho spať, len si dajte nejaký oddychový režim, ležať spolu(čo v jeho veku asi nieje možné 😀 teda spoň moje by v klude neobležali keby nespali...), pozerať si knižky prípadne nejaká kludnejšia činnosť, alebo sa zoberte kočíkom von na prechádzku aj tento oddych mu pomôže - deti by mali aspoň 2 hodinky relaxovať a nerobiť nič aktívne...

akika722
24. jún 2011

zaleži od dieťaťa..poznam deti ktore nespia od roka...
moj starši ma 3roky a cez deň spava stale../nenutim ho/
a ak sa nahodou stane že cez deň nepospi/ako aj dnes v školke/,tak mi "odpadne" do postele už o 18tej-aj dnes to tak bolo 😀 a spi do rana

jespera
24. jún 2011

deti v skolke do 6 rokov - chodia pravidelne spat na obed - a spia do pol tretej...ale okolo dvoch rokov je vacsinou stale protest..aspon co mam kamosky - tak je to tak..ale v skolke spia.

aero
24. jún 2011

ked nechce , tak ho nenúť , mýslím že keby mal potrebu spať , hned to zistíš

danielahamar
24. jún 2011

ahoj, môj mladší nechodí spávať od roka, proste sa mu nechce, ale večer ide spať v zime o 19 a v lete o 19,30, či je svetlo, či nie, do škôlky chodí na 4hodky, takže tam nespí, ale verím tomu, že ak by videl iné deti, spí aj on, ale to riskovať nebudem, kedže by potom chodil doma spať o pol noci, ak ti nechce spať, nenúť ho, nepotrebuje to a ináč, ak ho dám ja spať poobede, že ma jeduje, tak je schopný potiahnuť aj 3hodky 😅

sarkulka
24. jún 2011

Ahoj, moje dcéra má 6 a pol roka a v škôlke aj doma poobede spáva 😀