Ženy poraďte prosím...do coho namáčať trochu cumel na ukludnenie,ked bábätkám( 6 mesiacov) sa med neodporúča?Prosim o rady mamičky,ktorych deti cumlikuju a majú s tym skúsenost.Dakujem.
A musí sa do niečoho namáčať? Veď dudel je sám od seba pomôcka na ukľudnenie... Tak mu naňho crkmi z bradavky trochu mlieka, ak máš pocit, že musí byť v niečom namočený 🤷. Podľa mňa netreba do ničoho.
nic, preco chces vobec namacat cumel? akoze samotny nestaci? dojcis? alebo dokrmujes flasou?
Vodka.. Ne asi 🤷♀️
Na co chces namacat cumel, skutocne nerozumiem...ked cumel nechce, tak nechce, niektore deti to nepotrebuju a hladaju iny sposob ukludnenia...
a to akoze preco? 🤔
sak cumel sam o sebe je ukludnovak
Odmieta cumel a chce byť stále iba na prsníku...tak len skúšam spôsob ako ho ukľudniť a aby chcelo ten cumel...to je celé.
Nie kazde dieta je cumlikove. Tes sa, ze ho nechce. 🙏😊
@kitycat vodka???To nieee....A co tak Brandy?alebo koňak?
Ja som výnimočne kvapla na cumel dve kvapky espumisanu (napr keď sa mi rozplakal kým sme čakali u lekára na vyšetrenie a pod.).
Vsak vtip ne. Ale vazne nenamacaj ked nechce, tak nechce. Hladaj iny sposob. Necmula si prsty? Ked mu das plienocku, nestiska ju alebo nepozuzle?
@kitycat ono chce byť na prsníku furt...a je to uz neúnosné...uz si pripadam ako chodiaci cumel...preto ho chcem naučiť na normálny cumel...ale ten vypluva
@pribinak debilná otázka, debilná odpoveď. Nič viac k tomu netreba...
@autorka pre pokoj na MK - bol to VTIP!!! Lexaurín deťom nepatrí...chápeš? NEDAVAJ MU LEXAURIN... daj mu suchý čistý dudel alebo didku do úst na upokojenie...ešte skús dať spomínaný Espumisan (ale KVAPKY, nie tie bobuľky...) poprípade Nurofen (čipky do zadku, sirup do úst) - píšem ako magor, ak by si bola tá jednoduchšia a pochopila to 😉 😘
Môžu sa bábätku nalievať ďasna a ozývajú sa zúbky... Moze byt z toho nesvoje a najviac ho ukludni kontakt s mamou... Neviem ci je rozumné strkať nasilu cumel. Pokial ho odmietalo doteraz, tak načo to zrazu siliť. Naozaj je to len obdobie... Dá sa to zvládnuť. (Vlastná skúsenosť bezcumlikoveho babatka)
Moj srarsi prvy tyzden nechcel cumel, stazovala som sa sestricke a ona ze na co cumel pre kojene dieta niee😅ze ked je uz nutne a neda sa ukludnit mam si umyt ostrihat nechty umyt ruky a ponuknut malicek. Pomohlo, maly potom zobral aj ten cumel..to uz som sestricke nepovedala..alebo skus rozne cumle a ponukaj..
Ja som v tej skupine, kde dieťa jednoducho cumlík nechcelo. Len prsnik. Bolo to mega tazke, ale tak už sú len spomienky. Mali sme doma asi 10 rôznych cumlikov a nič nič nič. Ani flasu nechcel absolútne žiadnu prijať
@kukulienka999 a prežili sme, vsak? 💪😉
Aké staré je dieťa?
Ak je dojcene, skus ho strčiť do satky /nosiča, koža na kožu, nech si cucne kedy potrebuje. Väčšinou už ten samotný kontakt ho upokojí.
Ja som cumlík použila párkrát presne na toto - keď som potrebovala opustiť priestor a vždy po vybratí bradavky sa zobudil. Bolo to.len obdobie, prejde to. S cumlami sme skončili a ja som sa proste zmierila s tým, že keď chce, tak cuca. Nepotrva to večne 😉
Namiesto cumla na upokojenie som do pusinky vlozila svoj umyty malycek, do par sekund zaspinkala.
Skoda... uz som sa tesila ze si precitam do coho vsetkeho tu zeny namacaju cumle.
Ja som pocula len o mede a vodke... skutocne neviem do coho ineho by sa taky cumel dal namocit.
Do nicho🤦♀️
@andreatytler do cukru
@andreatytler alebo do dzemu? ...sirupu...😀
@andreatytler moja kamoska namacala do suseneho mlieka 😂
Nikdy som nepočula ze sa med neodporúča, dávala som malej med aj do bieleho jogurtu keď ich začala papať. Ale cumlík naozaj nemamacaj, keď ho nechce skus ten nosič naozaj možno chce byť dieťatko len pri tebe a bude kľudne, ani nebude musieť mať v ustach prsník. Možno ho bolia zúbky.
A inak povedala by som , že buď rada ze nechce cumlík, moja ma 2 roky ,ma ho už len večer kým zaspi ale nie a nie sa toho zbaviť!
do ničoho cumeľ nemáčať.