Ahojte, moja mala ma 3 mesiace a velmi dobre spinka vonku v kociku... samozrejme samu ju nenechavam, davam si dlhe prechadzky, niekedy spinka aj 2-3 hodky. Kedze teraz sa znizuju dost teploty a prave som pozerala ze je -6 stupnov, do kolko stupnov v minuse ju mozem nosit von? Niekde som totiz citala, ze len do -5 stupnov, ale neviem, ci to neplatilo na uplne novorodencov. Dakujem
@xlucia myslis akoze trosku viac zakryt plienkou otvor do kocika?
@katkaseiner ano
@xlucia dakujem
Ja som chodila aj v mraze - 10 stupnov, ale bol dobre zakrytý a aspoň na pol hodinku... pokiaľ nefúkalo a nesnežilo
my nemame teplomer, tak furt, kym som ja zvladala. fusak mame taky, v ktorom este byvala moja mamina,takze ten by zvladol aj minus 30. takze som to neriesila, spal dobre, budil sa spokojny, chory nebol
ja som chodila min. roku do -10, tych -5 plati pre novorodencov. Ale zase dlho som nechodila, lebo taky studeny vzduch pre hlbokospiace babo podla mna nemusi byt dobry.
@katkaseiner moje deti spavali na balkone v kociku celu zimu 😀 ved naco su vsetky tie supermoderne termo oblecka a fusaky...sak ich treba aj pouzivat 😀 Urcite do -10 sa da v pohodicke
Náš drobček má tiež tri mesiačiky, dnes je u nás - 11 a on si spokojne spinká vonku v kočiariku ale sme vonku asi len hodinku dva krát za deň a ideme dnu
Mne pediatrička dovolila len do - 5 a pozor ak fúka vietor. Keď mal malý tri mesiace tak dostal silnú nádchu a prežili sme si peklo čo trvalo 3 týždne. Jeho pediatrička sama uznala, že mal extrémne ťažkú nádchu a potom už bolo príliš zima, aby išiel von nasledujúce dva mesiace. Naučil sa spinkať aj doma, hoci som ho musela uspávať v náručí, keď som sedela na fitlopte a odrážala sa niekedy aj dosť silno. Maličký trpel veľmi bolesťami bruška a kým neprišla zima, vedel spinkať len vonku pri kočíkovaní. Chvala Bohu už to všetko prešlo. 🙂
Daj na svoj inštinkt a moc neriskuj.
@katkaseiner ja som chodila von.............no boli patrične oblečený .....malinké bábatka plienka cez tváričku detská deka len otvor na dýchanie... 😀 😀 😀 ....a samozrejme fusak...........ale nie 3 hod. dlhé prechádzky..........dobre zababušiť a imunitu pestovať 🙂
@katkaseiner malý sa narodil minulý rok v novembri a teplotu som neriešila...keď som strčila ruku okolo tváričky,stále tam mal teplo..iné je ,ak by moc fúkalo,vtedy kryt proti dažďu,tam je malý otvor..na telo mu nikdy zima nebola,oblečený v overale a fusaku,nabehali sme km...ak som ja zvládala šľapať ,chodili sme.....teraz v šporťáku je to horšie,tie deťúchy sú nie tak chránené a ani udržateľné,aby sedel ,ležal bez toho,aby vykúkal von 🙂
no ja som pocula to iste tu v USA mi to niekdo vravel ze o tom citali niekde alebo na spravach to bolo.... no ale... ja ked som bola babetko tak mama vravela ze nas zababusila (som z dvojcat) a dala na ganok v kociku a kazdy den sme tam spavali zima - nezima 😀 😎 tak teraz neviem...ja som nedavala vonku spavat deti aj ked mam velky balkon a kocik sme mali v chodbe... neviem nikdy ma to ani nenapadlo a na prechadzky som zacala chodit az ked mal tak 4 mesiace - narodil sa zaciatkom januara cize v aprili asi... ale ak ti nevadi ze je zima a vravis ze je dobre zababuseny tak ja nevidim pricinu preco by si nemohla chodit aj ked je zimsie....
No ja som bola max do -11, dobre zababusena som predholila este aj deku takze si vytvorilo babatko fajnu klímu, velmi dobre sa jej spinkalo v zime. Mali sme problem skôr v lete. Maximum som bola vonku pri -11 hodinku alebo menej ked bolo -5 tak aj dlhsie. Isla som na slnko ked svietilo aby bolo prijemnejsie aj mne. No a ked fukal vietor tak som natihla na kocik prsiplast a ja som to dajak vydrzala. Nastastie nebola chora, skor na jesen a na jar mi je chora.
@katkaseiner do minus desat mozes uplne klude. cez striesku hod plienku, nech jej tam nejde chladny vzuch a smelo do toho 😉