Do akej teploty môžem ísť von s 3 mesačnou dcérkou?

katkaseiner
7. dec 2012

Ahojte, moja mala ma 3 mesiace a velmi dobre spinka vonku v kociku... samozrejme samu ju nenechavam, davam si dlhe prechadzky, niekedy spinka aj 2-3 hodky. Kedze teraz sa znizuju dost teploty a prave som pozerala ze je -6 stupnov, do kolko stupnov v minuse ju mozem nosit von? Niekde som totiz citala, ze len do -5 stupnov, ale neviem, ci to neplatilo na uplne novorodencov. Dakujem

xlucia
7. dec 2012

@katkaseiner do minus desat mozes uplne klude. cez striesku hod plienku, nech jej tam nejde chladny vzuch a smelo do toho 😉

katkaseiner
autor
7. dec 2012

@xlucia myslis akoze trosku viac zakryt plienkou otvor do kocika?

xlucia
7. dec 2012
katkaseiner
autor
7. dec 2012

@xlucia dakujem

martinkatinka
7. dec 2012

Ja som chodila aj v mraze - 10 stupnov, ale bol dobre zakrytý a aspoň na pol hodinku... pokiaľ nefúkalo a nesnežilo

zebra41
7. dec 2012

my nemame teplomer, tak furt, kym som ja zvladala. fusak mame taky, v ktorom este byvala moja mamina,takze ten by zvladol aj minus 30. takze som to neriesila, spal dobre, budil sa spokojny, chory nebol

euka210
7. dec 2012

ja som chodila min. roku do -10, tych -5 plati pre novorodencov. Ale zase dlho som nechodila, lebo taky studeny vzduch pre hlbokospiace babo podla mna nemusi byt dobry.

mummy01
7. dec 2012

@katkaseiner moje deti spavali na balkone v kociku celu zimu 😀 ved naco su vsetky tie supermoderne termo oblecka a fusaky...sak ich treba aj pouzivat 😀 Urcite do -10 sa da v pohodicke

drobcek26l
8. dec 2012

Náš drobček má tiež tri mesiačiky, dnes je u nás - 11 a on si spokojne spinká vonku v kočiariku ale sme vonku asi len hodinku dva krát za deň a ideme dnu

jojomama
8. dec 2012

Mne pediatrička dovolila len do - 5 a pozor ak fúka vietor. Keď mal malý tri mesiace tak dostal silnú nádchu a prežili sme si peklo čo trvalo 3 týždne. Jeho pediatrička sama uznala, že mal extrémne ťažkú nádchu a potom už bolo príliš zima, aby išiel von nasledujúce dva mesiace. Naučil sa spinkať aj doma, hoci som ho musela uspávať v náručí, keď som sedela na fitlopte a odrážala sa niekedy aj dosť silno. Maličký trpel veľmi bolesťami bruška a kým neprišla zima, vedel spinkať len vonku pri kočíkovaní. Chvala Bohu už to všetko prešlo. 🙂
Daj na svoj inštinkt a moc neriskuj.

sendy182
8. dec 2012

@katkaseiner ja som chodila von.............no boli patrične oblečený .....malinké bábatka plienka cez tváričku detská deka len otvor na dýchanie... 😀 😀 😀 ....a samozrejme fusak...........ale nie 3 hod. dlhé prechádzky..........dobre zababušiť a imunitu pestovať 🙂

woman04
9. dec 2012

@katkaseiner malý sa narodil minulý rok v novembri a teplotu som neriešila...keď som strčila ruku okolo tváričky,stále tam mal teplo..iné je ,ak by moc fúkalo,vtedy kryt proti dažďu,tam je malý otvor..na telo mu nikdy zima nebola,oblečený v overale a fusaku,nabehali sme km...ak som ja zvládala šľapať ,chodili sme.....teraz v šporťáku je to horšie,tie deťúchy sú nie tak chránené a ani udržateľné,aby sedel ,ležal bez toho,aby vykúkal von 🙂

bronia13
9. dec 2012

no ja som pocula to iste tu v USA mi to niekdo vravel ze o tom citali niekde alebo na spravach to bolo.... no ale... ja ked som bola babetko tak mama vravela ze nas zababusila (som z dvojcat) a dala na ganok v kociku a kazdy den sme tam spavali zima - nezima 😀 😎 tak teraz neviem...ja som nedavala vonku spavat deti aj ked mam velky balkon a kocik sme mali v chodbe... neviem nikdy ma to ani nenapadlo a na prechadzky som zacala chodit az ked mal tak 4 mesiace - narodil sa zaciatkom januara cize v aprili asi... ale ak ti nevadi ze je zima a vravis ze je dobre zababuseny tak ja nevidim pricinu preco by si nemohla chodit aj ked je zimsie....

rose1988
11. dec 2012

No ja som bola max do -11, dobre zababusena som predholila este aj deku takze si vytvorilo babatko fajnu klímu, velmi dobre sa jej spinkalo v zime. Mali sme problem skôr v lete. Maximum som bola vonku pri -11 hodinku alebo menej ked bolo -5 tak aj dlhsie. Isla som na slnko ked svietilo aby bolo prijemnejsie aj mne. No a ked fukal vietor tak som natihla na kocik prsiplast a ja som to dajak vydrzala. Nastastie nebola chora, skor na jesen a na jar mi je chora.