Do akej mínusovej teploty môže ísť dieťa von?

xtimkax
18. dec 2022

Do kolko minus moze ist dieta von?

zorkahorka
18. dec 2022

Podla toho,ake mas stare deti. Do 1 roka max minus 5, starsie zvladnu ah vyssie teplity.i ked moj syn spal v kociku aj pri minus 11 a nic sa mu nestalo

dskjhfdlkdjhl
18. dec 2022

Moje deti spali v kociku aj pri -15, mozno aj -20 a nic im nebolo. Horsie to bolo pre toho, kto kocikoval, ale tak my sme s muzom trenovani.

pribinak
18. dec 2022

Môj spal v kočíku v Tatrach počas lyžovačky asi ako 9 mesačný pri cca -15C. Nič mu nebolo. Veľa rodičov sa prechádzalo s kočíkmi a ten druhy rodič lyžoval

hennyinnsbruck
18. dec 2022

Nikdy som sa nad tym nezamyslala chodila a chodime za kazdej teploty von👍 ci -15 ci +30

nikpa
18. dec 2022

@zorkahorka do roka do -5? To je odkiaľ odporúčanie? Podľa mňa poriadna blbosť 🙂

amonet
18. dec 2022

toto je velmi individualne, zalezi od lokality, a od veku do 1 roka by sa naozaj nemalo ist do velkeho mrazu,problem je hlavne do 6m

pribinak
18. dec 2022

@nikpa to mamičky niekde sa severe Európy, alebo v horských oblastiach Taluandka a Svajciarska či v KAnade alebo v Rusku potom nechodia s deťmi von 3 mesiace

tani777
18. dec 2022

Ja som so starsou bola aj ked bolo cca -10,pocitovo -20 lebo neprijemne fukalo..mala 3m..dobre som ju obliekla,schovala v kociku a spalaaaaaaa jak drevo....neexistuje zle pocasie,len zle obleceny clovek..za mna,vzdy vtedy,kedy sa chce aj tebe..neznasala som kocikovat len pre to,aby bola aspon chvilu vonku..

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zorkahorka
18. dec 2022

@zorkahorka tak to mam ulozene v hlave 😀 aj v odkaze vyssie je oficialne minus 5.teda asi nie do roka,ale pre mensie babatka

stellarstar
18. dec 2022

@xtimkax a čo ľudia ktorý žijú na Antarktíde?

marticka85po
18. dec 2022

Teplo obliect to je najmenej,podla mna by mohol byt skor problem dychat tomu babatku ten ladovy vzduch napr pri -20

katrin69
18. dec 2022

@xtimkax Mne hneď na začiatku bolo povedané, že až do mínus 10... 😂 a zvládli sme to...

zorkahorka
18. dec 2022

@elizabet173 no tak hovoria odbornici, nie ja 😅 my sme zo severu

deedol
18. dec 2022

@stellarstar antarktida je neobyvana 🙂 s vynimkou vyskumnikov. Ale chapem, co chces povedat

jujala
18. dec 2022

@xtimkax sme zili v norsku a syn je novembrovy. po tyzdni obedny spanok spal LEN vonku a max bolo -24C, stale zije.

stellarstar
18. dec 2022

@deedol tak eskimaci či jak sa volajú 🤣

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zorkahorka
18. dec 2022
euka210
18. dec 2022

@xtimkax novorodenec bolo tusim -5C, starsi aj viac minus

kubkovamama
18. dec 2022

@xtimkax ak je dieťa v poriadku je jedno koľko je -.Ked je taká kosa,že -20 a fúka vetrisko tak asi mi niečo napovie,že 2 hodiny byť vonku asi nebude príjemné.Mam zimné deti a hneď z pôrodnice vonku aj 4x denne,staršie sú vonku hocikedy,šak do škôlky a školy sa musia dostať.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zorkahorka
18. dec 2022

@elizabet173 ved preto moj syn spal ako trojmesacny pri minus 11 🙈 ale su tu maminy, ktore dodrziavaju vsetky rady od lekarov, preto som to spomenula, nech nie som za matku roka 🤣 ale... aj v nemocnici som dostala take instrukcie ako v clanku,takze ozaj nie su vymyslene

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
snowgirl1
19. dec 2022

@xtimkax tiez si myslim ze tam nie je dôležitá teplota ako skor oblečenie napríklad som videla dokument o Ojmiakon a tam deti co chodia do školy tak maju voľno pre prvý stupeň ked teplota dosahuje cez -54 a druhý stupeň je doma ked je teplota -58 sa mi zdá ze hovorili takze naše pár mínus deťom neublíži 😂

1mina
19. dec 2022

Ano je odpuranie ze do roka do minus 5, ale napriklad ked musim zaniest starsiu do skolky tak v kociku vo fusaku bol aj v -9 a nic sa nestalo

zorkahorka
19. dec 2022

@snowgirl1 na tom dokumente sme sa s muzom paradne nasmiali 😀 ale odhliadnuc od toho, my na taketo zimy nie sme zvyknuti. Tam s tou zimou deti rastu uz v maternici 😀 Keby bolo u nas odrazu minus 25,asi by si dlho novorodenca nekocikovala

maryetta
19. dec 2022

Za kazdeho pocasia. Mam synov. Su narodeni v septembri a okrobri. Dr ze do tych -5/-10 kludne ale iba kratko.
Mala som ale kocik co mal super striezku. Mal tam super teplotu takze sme chodili casto a dlhsie.

h2
19. dec 2022

Otázka na adminov: Prečo? PREČO???