Dokedy sterelizovat?
Doteraz som sterelizovala kazdy den, mame akt 9mes ale pride mi to zbytocne ked mi dieta lozi hore dole do dome a potom tie ruky pcha do ust ( ano vytieram podlahu denne ale omrvinkam a spine sa uplne vyhnut neda) je to napriek tomu nutne kazdy den ci staci napr 2-3x do tyzdna?
Denne nikdy, po každom použití som riadne vyumývala teplou vodou - bez saponátu
Sterilizovala cca raz za týždeň do roka, potom už dcéra pila z pohára
Ked uz zacal sam davat do ust predmety, obmedzila som sterilizaciu, mojmu 1,5rocnemu som uplne prestala asi cca v roku/po roku, resp vysterilizovala raz za cas (1xza dva tyzdne??) teraz mam 3m, tomu sterilizujem po kazdom jedeni, tak k tomu prihodim aj 1,5 rocneho dudle z flias
Ja keď som kúpila novú, potom už nie. Len cumle tiež keď som kúpila nové a to bolo tak každé 3 mesiace, alebo po chorobe.
Dakujemza info, dudlik chvalabohu nemame takze skor tie flase ma zaujimali lebo doteraz som sterelizovala denne ale naozaj lozi kde tade a tie ruky pcha do ust tak som roznyslala ci ma zmysel denne sterelizovat
Áno, je to zbytočné lebo ako píšeš, dieťa v takom veku už pooblizje a dá do úst hocičo. Syn dodnes pije mlieko, má 2.5 roka, po každom pití vyplachnem vodou a nechám vyschnúť. Pred použitím ovoniam, ak cítim zatuchnute alebo smrad tak ju zalejem vriacou vodou, vycochrem kefkou na fľaše a hotovo. Inak sterilizovala som tak do pol roka max. 2-3x to týždňa.
My mame 3-mesacneho a nesterilizujem. Iba novu prevarim, potom len umyvam a raz za cca 2 tyzdne zalejem vodou z rychlovarnej kanvice.