Do akého veku ste sterilizovali dojčenské fľaše?

10. aug 2023

Dokedy sterelizovat?
Doteraz som sterelizovala kazdy den, mame akt 9mes ale pride mi to zbytocne ked mi dieta lozi hore dole do dome a potom tie ruky pcha do ust ( ano vytieram podlahu denne ale omrvinkam a spine sa uplne vyhnut neda) je to napriek tomu nutne kazdy den ci staci napr 2-3x do tyzdna?

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
patka06
10. aug 2023

Denne nikdy, po každom použití som riadne vyumývala teplou vodou - bez saponátu
Sterilizovala cca raz za týždeň do roka, potom už dcéra pila z pohára

hederamonstera
10. aug 2023

Ked uz zacal sam davat do ust predmety, obmedzila som sterilizaciu, mojmu 1,5rocnemu som uplne prestala asi cca v roku/po roku, resp vysterilizovala raz za cas (1xza dva tyzdne??) teraz mam 3m, tomu sterilizujem po kazdom jedeni, tak k tomu prihodim aj 1,5 rocneho dudle z flias

tosomja
10. aug 2023

Ja keď som kúpila novú, potom už nie. Len cumle tiež keď som kúpila nové a to bolo tak každé 3 mesiace, alebo po chorobe.

autor
10. aug 2023

Dakujemza info, dudlik chvalabohu nemame takze skor tie flase ma zaujimali lebo doteraz som sterelizovala denne ale naozaj lozi kde tade a tie ruky pcha do ust tak som roznyslala ci ma zmysel denne sterelizovat

nikpa
10. aug 2023

Áno, je to zbytočné lebo ako píšeš, dieťa v takom veku už pooblizje a dá do úst hocičo. Syn dodnes pije mlieko, má 2.5 roka, po každom pití vyplachnem vodou a nechám vyschnúť. Pred použitím ovoniam, ak cítim zatuchnute alebo smrad tak ju zalejem vriacou vodou, vycochrem kefkou na fľaše a hotovo. Inak sterilizovala som tak do pol roka max. 2-3x to týždňa.

andrea_82
10. aug 2023

My mame 3-mesacneho a nesterilizujem. Iba novu prevarim, potom len umyvam a raz za cca 2 tyzdne zalejem vodou z rychlovarnej kanvice.