Žienky prosím vás Do akého veku ste dieťatku púdrovali alebo krémovali zadoček pri prebaľovaní lebo momentálne používame Pampers pans a teda neviem že kedy by som ho mohla cez deň nehať bez, Aké máte skúsenosti lebo sa bojím aby darmo nezaparil ďakujem moc rady
Nikdy... puder pouzivas co? Lebo niektore su vyslovene nevhodne. A nekremovala som vobec, ani pri jednom dietati, pokial nebol problem s plienkovou dermatidou.
Ale pouzivala som len cistu vodu, max detske mydlo, ziadne vlhcene a ine chemicke pripravky. Plienky som menila pravidelne. Ak malo dietatko kyslejsi moc/stolicu, pouzili sme obcas na ocistenie liniment. A problemy sme mali vacsinou po ATB, takze tam som pouzila sprej z lekarne typ Cytellium, Cicabio.
@anavixy
@cookie29 Veď práve že ja som tiež ho púdrovala avirilom len keď bol maličký teraz bude mať šiesty mesiac a lekárkami nadáva že treba ho pudrovať že či chcem riešiť zapareniny Ale veď mi vôbec nemáme žiaden problém keď mu nič nedávam na noc ho natriem súdokrémom lebo niekedy sa mi proste osem hodín nezobudí tak ho nepôjdem predsa budiť a prebaľovať, tak Chcela som vedieť či robím ja niečo zle
Ja som pouzivala Sudocrem asi aj do 3 rokov, ale mojmu sa vedel zadok aj dost zaparit, aj vo vyssom veku (to mal uz plienku len na noc, takze 1 kremovanie denne). Puder som nikdy nepouzivala.
Veď práve že malý sa kúpe každý jeden deň a keď je moc pokakaný Tak samozrejme ho umyjem vodou inak používam bio vlhčené obrúsky ne parfémované len proste vodou na vlhčené a aj toho mýdlom umývam každý druhý deň... do konca som ho krémovala ako teličko len keď bol novorodenec asi mesiac A teraz mu sem tam urobím kúpeľ z ovsených vločiek a podobne teda Samozrejme na to určených co sú nie tie z potravín 😅, a malý mi Netrpí vôbec žiadnymi ekzémami ani suchou pokožkou ja to vôbec nepoznám ani vo vláskoch nemával nič a ona mi len nadáva najradšej by bola keby ho stále po každom kúpeli natierám olejom Aviril
Keď nemá problém tak netreba, rob ako vám vyhovuje.
Zadoček sa natiera iba ked je to nevyhnutné a do akého veku ? Ak sa my syn v skolke zle utrie a pride mi s oparenou ritkou, viem mu to natrieť aj v jeho šiestich rokoch
Toto asi nie je ohranicene vekom, ale malo by sa to robit podla potreby. Puder ani neviem, ci som niekedy pouzivala. A krem na zadok vtedy, ked som videla, ze sa tam nieco zacina. A kludne aj v skolkovom veku, ak sa dieta zle utrelo a zadok sa zacinal cevenat.
Kym dieta nosilo plienky, pouzivala som olej Medvidek a perlan a zadok mavalo zapareny parkrat. Stavalo sa to vtedy, ked isli zuby, pretoze u nas kazdy zub sa rovnal hnacke.
Puder vobec a Sudokrem uz duplom. Uplne nevhodne na detsku pokozku. Ak, tak natierat nejakou rybacou mastou, spiridea krempasta je vyborna, ale ako som uz pisala, pokial ma dieta bezproblemovu pokozku, tak to nie je potrebne, radsej si dat zalezat na hygiene - co vyzera, ze nate zvladnute. Olej na pokozku je tiez uplne nevhodny a nezmyselny, nehydratuje, navyse je parfumovany, nic co by detska pokozka potrebovala. Doktorka sa zasekla v dobe minulej.
Ja som po každej výmene plienky natierala pastou s rybím olejom a ak bol problém, natrela som sudokremom. Takto som to robila asi len do pol roka. Teraz natieram iba keď má zaparený zadok sudokremom.
pudru sa vyhybaj. Neviem aky vek ma Tvoja doktorka, vela veci zostava bohuzial a ko prezitok, ale... moze mat skodlive ucinky. Najma na dychaci system, vdychnutie mikrocastic moze spôsobiť ťažkosti s dýchaním a poškodenie pľúc. Potom zalezi aj na samotnom obsahu :(
Pozri si zlozenie:
Zloženie:
Talc, Distarch Phosphate, Zinc Oxide, Citric Acid, Parfum, Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder, Guaiazulene, Benzyl Alcohol, Benzyl Benzoate, Citronellol, Hexyl Cinnamal, Coumarin, Cinnamal, Eugenol, Geraniol, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Linalool.
Talc je kontroverzny :( a je ho tam fest vela, su aj precedensy, sposobenie rakoviny nie je vylucene :(
Akoze ja by som sa vykaslala na Doktorku, zapareniny nema, takze nie je co riesit. A ak chces realne zasypat, tak obycajna maizena 🙂 ma podobnu strukturu ako puder, absorbuje vlhkost a narozdiel od pudru, nema skodlive/vedlajsie ucinky.
Ak nie je dovod tak nedavam. A to ma malicka 5mesiacov.
A ak treba tak dam aj sebe 😂
Nepoužívame vôbec.. syn ma tri mesiace.. na pamperskach je hore vrstva krému a obrúsky používame na vodovej báze.. všetko ôk.. nikdy nemal červený zadoček..
Natieram bepantenom od narodenia . Bude mať 15 m.
Žienky Ono je to bohužiaľ stará lekárka lebo manžel k nej nechodil keď bol malý až do 25-ky a teda sám bol prekvapený ako sa zmenila a to ani nehovorím ako ešte malý nemal ani štyri mesiace keď nám chcela nanútiť priKŕmy a ja som skúšala keď mal štyri a pol mesiaca Vôbec mi to nechcel jesť a teraz sa tak krásne rozpapal No a čo som si od nej Vypočula vtedy ako keby mi umelé mliečko prenho kupovala ona lebo bohužiaľ od od dvoch týždňoch som mliečko nemala, No doslova také výčitky ako keby týran vlastné dieťa až žasnem Veď aj moja mama mi presne toto radila ako fungovala s nami a teda Ona o tom nechce ani počuť
Ja som kremovala a pudrovala asi 1rok, mavala velmi cervenu ritulu. Nebolo to plienkami, ani hygienou, ale mojou stravou, kedze bola kojena (aspon tak mi doktorka hovorila). Nezistili sme co jej vadi, lebo som vylucovala rozne potraviny a stale rovnako. Jej sa to upravilo zo dna na den pri mori a odvtedy mame pokoj. Dokonca sa rychlo sama odplienkovala asi v 1,5r.
Vsak ked do teba stale husti, ze mas pouzivat puder a krem na zadok, aj ked dieta nema ziadne problemy a uz ti to ide na nervy, tak jej odkyv, ze jasne, pouzivas aj puder, aj krem, preto ma taky pekny zadok a bodka. Ved to je uplna banalita.
Nepudrovala som vobec. A kremovala s rybilkou a bephantenom na zaciatku. Robili sme bezplienkovu metodu, takze hovienok sme mali minimum a z mocu zapareny nebol, utierala som ho rozrobenym medvidkom. Sudokrem nepouzivaj ked nema problemy, aby zabral v pripade ze ho budes potrebovat.
A urcite ak sa da, tak by bolo dobre ak by si mohla zmenit lekara za napomocneho, lebo to neprospeje ani dietatku ani tebe taka striga.
puder som nepouzivala nikdy, krem iba zo zaciatku bababtku uplnemu a potom len ak bolo treba a videla som nejaky problem aj to len bepanthen
Ja som nikdy nenatierala ani v porodnici
a maly ma kolko mesiacov? to s pediatrickou este pri takom vacsom dietati riesis kupanie, plienky a krem ? vsak jednym uchom dnu a druhym von. Alebo vymen lekarku ak nemas k tejto doveru.
Jedným uchom dnu, druhym von.
Púder som nedávala vôbec nikdy. Mám tri deti. Sudokrem iba keď mali zapareniny. Čiže väčšinou len keď mali nejakú chrípku a za tým hnačku (vtedy hneď pokožka zareagovala, inak nie).
Kedykolvek, ja som nenatierala okrem novorodeneckeho obdobia nikdy. Pokial dieta nema sklon k zapareninam, tak to nie je potrebne. Takze vyskusaj, prebaluj a umyvaj vodou tak casto ako treba a pokial bude pokozka bez problemov, tak natierat vobec nemusis.