Do akého veku ste chodili nahí pred deťmi?

1slniecko66
23. júl 2022

Ahojte, do akého veku detí ste chodili nahí pred nimi? Keď sa sprchovali alebo prezliekali? Do akého veku je to podľa vás v poriadku? Ďakujem za odpovede

karelova
23. júl 2022

@1slniecko66 prečo by som mala chodiť pred detmi naha, ked sa sprchuju/prezliekaju? 🤷🏼‍♀️ Ci vypadlo nejaké slovo?

kacena4
23. júl 2022

no ja nikdy nemám potrebu pretrcat sa pred detmi naha

sapetka
23. júl 2022

Nechodila som nikdy

riesska123
23. júl 2022

ahoj, u nás doma sme nikdy nechodili nahý, nepamätám si to ani ako dieťa, ale mám kamosku čo s mamou bežne napríklad kamoskina mama vyšla zo sprchy a napríklad ona bola v kuchyni a prešla okolo nej nahá… raz toto som videla na vlastne oci 😂 chuda jej mamina zabudla že som prišla za kamoskou ( bola to vtedy v čase základky moja naj kamarátka, stále som bola u nej) a jej mamina iba že upss nevadí a prešla ďalej do izby sa obliect rýchlejším krokom. u nich to je normálne. kamoska v lete bežne spala nahá.. mne je to blbe lebo mám aj bratov ale toez by som tak najradšej spala… oni dve s mamou to tak asi majú lebo sú jedine, je jedináčik a otec odišiel keď sa narodila… čiže každý to ma doma inak

euka210
23. júl 2022

@1slniecko66 asi skor tak myslene, ze dieta je v izbe ked sa prezliekam...ano, maly 2r musel byt pri mne, sadol si na samerlik a cakal, ked som sa v lete sprchovala, manzel bol v praci.
Odpoved...u nas 6r bol ten vek, kedy sme dieta vyhnali z izby ked sme sa prezliekali. Ucime ich zaklopat do spalne. Naha chodit nikdy odkedy sme mali prve dieta...jedine ze v noci ked spia.

sense
23. júl 2022

Po byte nahá nebeham, ale nemám problém prezliecť sa pred dcérou.

20erika07
23. júl 2022

Pred synom skor vobec, iba az ma mohol ako krpec zahliadnut v kupelni a pred dcerkou 8r je to ine, mame v kupelni vedla seba vanu a sprchac a kym sa ona kupe ja sa sprchujem niekedy, tak vidi ma aj nahu ale to su chvile kym sa vyzleciem a obleciem, som chrbtom, odkedy mi komentovala prsia , ze ake mam malé 😄

sissy27
23. júl 2022

@1slniecko66 vôbec som sa neproducírovala nahá pred dcérou, z kúpeľne vyjdem v uteráku a prezlečiem sa v izbe. Ako určite ma niekedy zahliadla, to je normálne, ale aby som behala nahá po byte len tak, to proste nie.

mimikarol
23. júl 2022

Nikdy sme nechodili nahý

flafly
23. júl 2022

Dcera ma 4 roky a este sa spolu sprchujeme denne. Syn ma pomaly 9 a bezne ma vidí v kúpeľni nahú, hlavne ked sa meníme v sprchach. Moji rodicia sa predo mnou nikdy neskrývali, bolo to pre nas prirodzene a aj pre moje deti je prirodzene vidieť nahé telo. Maly akoby tym, ze vie co tam na tato a mama, nema potrebu ocumovat a na tajnasa skúmať inde…poznam rodiny, kde sa mama od malička skrýva pred detmi a tie deti sa tiez tak neprirodzene schovávajú - aj ked su male, hoc len ked treba tričko prezliecť 🤷‍♀️ Segranka, uz maju velke deti, syn dospely dcera 11 r a oni napriklad aj spia vsetci nahati. Kazdy nech robi ako to on uzná za vhodne

slovenka753
23. júl 2022

U nás sa nahota nikdy neriasila. Rodiacia kľudne vyšli z kúpeľne nahý. Deti zatiaľ nemám, ale neplanujem sa nijako skrývať. Véd je to úplne normalne. Keď som bývala sama, chodila som doma nonstop nahá, najlepši rok môjho života 😅💪

kaca222
23. júl 2022

U nás sa tiež nahota nikdy neriešila, berieme to ako prirodzenú vec. Mama sa aj teraz kľudne predo mnou prezlieka, ale tato mi prestal chodiť do kúpeľne keď som bola vo vani sám od seba keď som mala možno 17-18 rokov? Mne to teda bolo divné prečo zrazu klope či môže vojsť 😅 čiže to prišlo tak prirodzene. A s manželom doma bežne chodíme nahí, aj teraz ležíme úplne nahí, veď je teplo 🙂
Takisto keď som u svokrovcov tak so svokrou/švagrinou sa niekedy míňame v kúpeľni nahaté ;)
Mimochodom celá moja aj manželova rodina chodíme pravidelne do sauny, takže nejaká nahota sa ozaj nerieši. Jedine čo by som sa určite hanbila tak pred svokrom.

kkovacovak
23. júl 2022

@1slniecko66 nahota je prirodzená vec a ja chcem aby moje dieťa vedelo že keď je doma tak sa nemusí báť uvoľniť a je to prirodzené. Takže neriešime nahotu. Kľudne sa vyzlečie mé v spálni a do kúpeľne ideme cez celý byt. To už kde sme aby sme doma chodiki zakrytí.

benit
23. júl 2022

Najlepsi cas a najlepsie miesto na rozpravanie zazitkov zo skolky mojho syna bol ked som sa sprchovala. Sadol si v kupelni na schodik a kecal.

katym77
23. júl 2022

My nie sme puritáni, tiež sa zabudne na osušku, alebo v tomto teple, myslím si že dieťa ťa nevníma ako sexuálny objekt. To časom sa deti začnú viac chrániť a tým sa tomu vyhýbajú. Mne skôr vadila strašne vynútená nahota puberťáka.

ivangeline
23. júl 2022

Obcas sa mi stane,ze musim vybehnut do spalne,ze nieco zabudnem alebo zas deti vojdu. Nerobim z toho vedu. Otocim sa a doobliekam. Ked som v kupelni,tak radsej zamykam.

viestta
23. júl 2022

Neproducirujeme sa, ale nerobíme z toho žiadnu vedu. Už nás maly videl X krat a ani sa nad tým mepozastavuje. Otázky typu Prečo nemáš pipika? A prečo máš didky? som zodpovedala primerane jeho veku

tamvtme
23. júl 2022

Nebeham po byte naha ale ochvilu 3r dcera mi bezne robi spolocnost na wc ci v kupelke,ked muz nie je doma...ved este nedavno som ju kojila a teraz sa mam skryvat, ked si chcem prezliect tricko?

sandri
23. júl 2022

Pred detmi sa vyslovene nepretrcam, ale ani sa netvarim pohorsene ci vylakane, ked ma vidia nahu. U nas doma sa nikdy nahota neriesila a u muza tiez nie. Muz nema problem sa ani teraz ukazat nahy pred jeho rodicmi, co si teda ja pred mojimi rodicmi uz fakt neviem predstavit 🤣 ja skor respektujem hanblivost starsieho syna (8) k okoliu - napr. chodi na plavanie a uz mu vadilo ist so mnou do babskej satne sa prezliekat. Tak sa musel naucit osusit sa sam a chodi do chalanskej. Rovnako som poziadala jedneho otecka (nas kamos), ci by jeho dcera(7) mohla chodit na plavani sa prezliekat do babskej satne, lebo on ju zase vodil do panskej satne a moj syn sa velmi hanbil sa pred nou prezliekat.

andrejka1974
23. júl 2022

Je to úplne prirodzené prečo by nás deti nemali vidieť nahú však je to úplne normálne nie je na tom nič zle

koteska83
23. júl 2022

@1slniecko66 dcera ma 10 rokov a normalne sa rano prezliekam pred nou. Keby ze to komentovala a nejako riesila ze jej to vadi tak by som prestala. A aj niekedy si zabudnem pyzamo v izbe a ked idem z kupelne tak tiez prejdem aj naha. Nevidim na tom nic zle. Mojej mame som aj masirovala chrbat a takze sa tiez predomnou vyzliekla a nevadilo mi to. Aj ked som sa sprchovala ja alebo ona nemali sme problem si ist do kupelne umyt ruky v tom case.

markus1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sszuzu8
23. júl 2022

Vôbec. Ved to ani nie je normalne

nevenka
23. júl 2022

@20erika07 och, ja zas mam velke a ona kedy take bude mat 😅🙃🤣

20erika07
23. júl 2022

@nevenka 🤣🤣🤣🤣 aj ja som vzdy ked sa dalo ocumovala mame prsia 😄 ale nikdy som sa neodvazila jej komentovat 😄 a vobec som nechcela ake mala a just ich mam 😄

sandri
23. júl 2022

@markus1 u lekarky to zatial nikdy neriesil. Co sa tyka tych satni a tak, ja toto vnimam citlivo, lebo sama som s tym mala v detstve problem. Chodila som na rehabilitácie a musela som ako 12-rocna cvicit hore bez nicoho. Starsie dievcata mohli mat vrch plaviek, ale u mna sa len mavlo rukou, ze som este decko a hotovo. Lenze na to cvicenie sa chodilo cez velku telocvicnu do malej telocvicne. A v tej velkej telocvični bolo kolkokrat niekolko chlapcov cca 15 rocnych. Ja som sa vzdy neskutocne hanbila, ze musim okolo nich prejst len v gatkach. Preto u syna respektujem hanblivost.

jujala
23. júl 2022

po dome len tak holi nechodime. ale bezne ma deti vidia ci v kupelni v sprche alebo ked sa prezliekam v spalni. manzel spava holy a to tiez beru ako nieco prirodzene. Syn 12r kolkokrat vybehne holy zo sprchy vyhodit vatovu tycinku do kuchyne do kosa a nasledne sa oblieka. neproducirujeme sa holy ale zas nie je to u nas tabu.

markus1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
att123
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
pragmaticka
24. júl 2022

Nahý vyslovene nechodíme ale nezakryvame sa (obliekanie, sprcha, atď) Ani ja a ani muž!! Takže decká sú na nahotu zvyknuté. Majú 5 a 8r zakryvat sa pre nimi vôbec nemienime ani v neskoršom veku.