Do akého veku spávali deti s vami?

dejnas
18. jan 2014

V poslednom čase som na túto tému zo zvedavosti dosť diskutovala s kámoškami; a tiež sme nedávno riešili rovnakú otázku aj s manželom....
preto ma zaujíma, ako je to u vás ?
neriešim vhodnosť, či nevhodnosť takéhoto spánku...
konkrétne mám na mysli deti, ktoré spávali / spávajú s rodičmi spoločne v manželskej posteli (t.j. nemajú špeciálnu posteľ, či postieľku umiestnenú v spálni)...
do akého veku? a čo ich motivovalo "naučiť sa" spať vo vlastných postieľkch a izbičkách?
ďakujem za odpovede 😉

niki928711
18. jan 2014

Náš syn spával do pol roka s nami na posteli. Potom som si povedala, že dosť. Lebo takto sme sa nevyspali poriadne ani my s tatom a ani malý. Tak šiel do postieľky a šlo to hravo. 🙂 Teraz má 2 roky a doteraz spáva s nami v izbe, ale vo svojej postieľke. KKeď je nedajbože chorý, tak ho vezmeme k sebe.

lucka011
18. jan 2014

Ahoj. Tak naša malá s nami spávala od narodenia do dvoch rokov. Vôbec mi to neprekážalo a keby som neostala tehotná, tak s nami spáva možno ešte teraz. Ale kvôli brušku a malinkej keď sa narodí, aby sa nerušili sme ju presťahovali do deckej a zázrakom nerobila žiadne komplikácie. Úplne spokojne sme ju tam ukladali každý večer. Ale keď sa nám narodila malá, začala sa aj ona nejako budievať ako naprogramovaná zároveň s malou, tak sa ku nej dočasne presťahoval manžel. Takže momentálne máme oddelené spálne 🙂 a popritom ona ku mne niekedy v noci docestuje 🙂

mimkao
18. jan 2014

Takmer všetky moje deti s nami spávali do cca 7 mesiaca. Potom v postieľke, ktorá bola u nás v spálni a po roku už na veľkej posteli v detskej izbe.

maruska123
18. jan 2014

moja staršia dcéra do 2 a trištvrte roka, potom šla do svojej izby, kde na svojej posteli zaspáva, avšak na 90% príde v noci za nami do spálne a tak spíme do rána, teraz bude mať 4 roky, medzitým sa nám narodila druhá dcéra má 10 mesiacov a spí s nami v posteli, takže sme v podstate štyria, urobili sme si v spálni letisko máme tam 3 veľké postele spolu, takže sa v pohode vyspíme, myslím, že z emocionálneho, psychického a citového vývinu je dôležité, aby deti spali so svojimi rodičmi, nakoľko kojím je to takto aj veľmi praktické

bosoriak
18. jan 2014

Asi do 8 mesiaca mali obe moje dcery postielku skor na ozdobu. Potom v nej sice zaspali, ale v noci sa vypytali ku mne do postele. Teraz sa kazdu noc ani nepytaju, ale obidve rovno docupitaju okolo polnoci ku mne. 🙂

maribell
18. jan 2014

nas maly spava od narodenia v postielke ale ked sa nahodou v noci alebo nad ranom vypyta ku nam do postele tak ho vezmem 🙂 kamoska ma syna 3r a od narodenia ho ma v posteli a povedala ze to je strasne a pri druhom uz tu chybu neurobi lebo teraz nije a nije ho odnaucit 😔

uhnakova
18. jan 2014

Nas maly doteraz spava s nami v strede postele. V lete cakame druhe babo a planujeme pridat k nasej posteli valendu, na ktoru pojde syncek, nove babo pojde do prostriedku medzi nas. Nas maly je strasne na nas naviazany, presun do inej izby alebo aj na samostatnu postel by zrejme nezvladol, tak to chceme vyriesit takto. Deticky planujem nechat s nami spavat, dokym nebude mladsie dost samostatne a potom pojdu naraz spolu do vlastnej izby 🙂

dupinka
18. jan 2014

náš sa v 2 rokoch sám zobral do druhej izby spať na "veľkú" posteľ (občas som ho tam dávala na poobedný spánok). V noci však až doteraz (4,5 r.) došiel, aspoň nadránom. Minulý týždeň sa za pomoci motivačného naučil aj zaspávať sám a prespí celú noc.

marian86
18. jan 2014

NIKDY!! od malička spi sam v izbičke..aby potom nemali sme problem ako ho odnaučit

euka210
18. jan 2014

do 2r s tym, ze postielka bola zarovno s postelou, aby sme mali dost miesta. Musel ist prec, lebo sa hlasil druhy drobec 🙂

kikina84
18. jan 2014

my sme boli nekompromisny v tomto..pre mna osobne je dobry spanok velmi dolezity aby som mohla fungovat cely den..ked sa zle vyspim tak som nervozna, podrazdena,neviem rozmyslat,,proste katastrofa,navyse muž strasne tvrdo spí a bala by som sa ze by sme ju prilahli v noci,nikdy som nemohla zaspat kvoli tomu,aby som ju stale kontrolovala,ci sme ju neprilahli..ja som malu bravala do postielky len ked som ju kojila..inak od pol roka spava sama..postielku som si dala hned vedla nasej postele a ked ma chcela citit len sme sa chytili na rúčky a bolo vybavené 🙂 ..teraz ked je starsia 3 roky ..tak uz špekuluje,vela krat sa snazi vydierat aby mohla s nami spat v posteli,ale nepozvolime nikdy,aj ked mi to je vela krat luto ze tak prosíka..ale viem ze ona je velky rozum a keby som to spravila raz,tak by sa pytala aj druhy krat a toto samostatne zaspavanie nam pomohlo aj v jej samostatnosti celkovo,ze nieje taky cecek mamičkin..stava sa ked je sem tam chora,alebo ma vysoku teplotu,tak sa chce tak pomaznat..tak si ju k sebe vezmem do postele,tak ju pomojkám a ked zaspinka ju prenesiem do jej postielky a hotovo..zatial to funguje.. 🙂

bertik25
18. jan 2014

Naša ma 3,5r. a este stale je u nas. Muz je spokojny, mala je spokojna takze mne nic ine neostava 😀 Mame velku manzelsku postel takze sa vyspime. Kupovali sme zamerne aby sme tam mohli spavat traja 😀

lulatko11
18. jan 2014

my mame postielku hned vedla postele a malinky v nej spinkava od narodenia,uz si na nu zvykol a ked sa mu chce spta sam sa tam pyta vylieza na nu a ukazuje ze chce ist dnu, na posteli s nami spal iba parkrat ked sa v noci zobudil a velmi plakal,napr ked ho bolelo brusko alebo zubok.a este aj od narodenia zaspava sam, polozim ho do postielky a odidem, keby som zostala nezaspal by 🙂 potom sa o chvilku vratim,skontrolujem ci spinka a prikryjem ho 🙂

bubelko
18. jan 2014

nespavali s nami. ked aj teraz pridu do postele, muz ich prenasa alebo jeden z nas odchadza na hostovsky gauc.

henikav
18. jan 2014

Mala spinka od narodenia vedla nas vo svojej postielke, k nam do postele chodi len rano. Bala by som sa ze ju prilahneme, stacilo by jej len pritlacit paplon, alebo vankus nechtiac k nosteku a mohla by sa zadusit. Tak si zvykla a nikdy nereklamuje, uz vie ze ked ide do postielky, treba spinkat. Rano ked sa zobudi prva, tak nadvihuje mantinel a kontroluje ci sme vedla ci spime, ak vidi ze spime, spinka dalej, ak zbada ze uz sme hore, tak sa postavi a pyta sa k nam

adula3334
18. jan 2014

syncek od narodenia bojkotoval postielku a sestricka ide v jeho slapajach.takze maly 4r 3 mesiace s nami posteli,teraz par dni spal vo svojej izbe,ale s tym,ze si myslel,ze sme tam s nim a odchadzam,len aby som dala papat mladsej...vydrzal tam tak do 1.00 a potom prisiel...teraz je chory,takze ho tam sameho nenechavam...momentalna situacia u nas-mala,ja,maly,muz...a milujem to,ked sme takto pekne vsetci spolu 😵

opicaskorica
18. jan 2014

Nikdy s nai v posteli nespala viac ako jednu noc... lebo po jednej noci som to zatrhla, ja nevyspata, moj muz nevyspaty, dieta tiez to nema bohvieako pohodlne... po 6 mesiacoch isla do svojej izbicky a super... ona mala vzdy lahky spanok, zobudili sme ju aj tym, ked sme my isli spat, ked sa niekto prehadzoval atd. Teraz ma skoro 2 roky, so spankom bez problemov a tiez sme sa vyhli vysvetlovaniu, preco musi ist do vlastnej izby... ;)

laura851
18. jan 2014

S nami spi doteraz, ked s nami nie je, vobec sa nevyspim, takto ho zakryvam, posielam cikat, jednoducho ho potrebujem citit pri sebe :D

trogir
18. jan 2014

malicka ma 4,5 r a spi so mnou na manzelskej posteli. Ale manzel je v cudzine a chodi domov raz za dva tyzdne, tak nam je spolu dvom babam v noci dobre. Tie vecery a zaspavanie dietatka je stale užasne, tak mam niekedy pocit, ze je este male bábo. Je to super.

horana
18. jan 2014

Uz si presne nepamatam ale cca do 5r. pricom mladsia mala obdobie kedy uz chcela byt sama, potom sa na rokov vratila.
My sme deti v tomto neobmedzovali, nechali by sme ich kolko by chceli.
Aj ked je fakt ze som sa obcas nevyspala tak akoby som chcela, ale nikdy som to necitila ako spravne vystrcit ich.
A motivovalo ich ze sa same zacali citit u nas tak, ze mamu malo miesta a cakali ich uz krasne postielky a tak sa rozhodli podla svojho casu kazde same.
Teraz sme uz s muzom sami, na jednej strane uz aj ulava, na druhej aj krasne spomienky a obcas mi to uz aj chyba.

noccikalili
18. jan 2014

Moja ma 26 mesiacov a od narodenia spime spolu v posteli vsetci traja 🙂 ja , ocino a nasa mala🙂 najprv to bolo z pohodlnosti kvoli kojeniu, nechcelo sa mi vstavat vecer a vyberat ju z oostielky a zase ju davat naspat... no este stale kojim, pravda , uz ken raz v noci nooouz som si na nuzvykla a je super ze je pri mne 🙂

jana_eyre
18. jan 2014

doteraz.. Prvy syn spaval s nami v posteli do roka a pol, potom sme sa oddelili - syn isiel s manzelom do druhej izby, lebo ja som cakala babatko a chceli sme aby si zvykol na spanok bezomna skor, ako sa babo narodi..
a teraz je to u nas tak, ze manzel je stale v izbe s malym a ja som s malou v druhej izbe.. boli by sme aj vsetci spolu, ale nechceli sme aby sa deti navzajom budili, plus mna budi zas moj manzel chrapanim..

to, ze deti spavaju s rodicmi v posteli mi pride prirodzene - nosim ich 9mesiacov pod srdcom a tak ich neviem len tak odlozit dalej odomna.. a vobec, myslim, ze kazdemu sa spi lepsie ked ma niekoho vedla seba (aj ked nevylucujem, ze su ludia, ktori maju radsej postel len pre seba) a moze sa pritulit.. pride mi zvlastne, ze v detstve sa ludia ucia na spanok osamote a potom v dospelosti to menia na spanok vo dvojici.. Aj mne sa spalo lepsie s mamou ked som bola dieta a potom som sa sama a prirodzene presunula do vlastnej postele, o nedlho ale prislo obdobie, ked som v posteli zas nespavala sama..

inak moja svokra stale tvrdi, ze deti v manzelskej posteli nicia manzelstvo, no moja svokra je ale asi konzervativna a nevie si predstavit, ze milovat sa da aj na inych miestach ako je postel :D pre mna postel vobec nie je na sex, ale na spanok..

adahk
18. jan 2014

Ahoj, ja mám tri deti, prvý nemal na výber, nakoľko sme mali len jednu spálňu spával s nami vo svojej postieľke, keď som čakala druhého syna do jeho 7 mesiacov sme bývali u rodičov / spávali sme spolu/ a potom sme sa presťahovali do vlastného a každý mal svoju izbu, dodnes ľutujem že som 7 mesačného dala do svojej izby, každý večer plakal a ráno bol aj tak v našej posteli, asi v troch rokoch to dotiahol do dokonalosti a nosil si aj svoj paplón 😉 , to trvalo do 6 rokov, starší spával sám a nikdy sa k nám nesťahoval. Teraz máme dcérku bude mať 4 roky spáva s nami v spálni, lebo nemáme ďalšiu izbu, má vedľa postele svoju postieľku, ale aj keby mala svoju izbu aj tak by som si ju nechala pri sebe, keď bola malinká často som ju kontrolovala. Skôr už teraz to pociťujem ako problém, lebo nemá svoje súkromie a my s mm tiež nie. ☹
Ani pri jednom dieťati som nebola rada keď boli v našej posteli, -- mladší syn nás kopal- cestoval po celej posteli a pri dcérke som sa bála, že ju priľahneme.

zuzkat1
18. jan 2014

Moja ma 4roky stale spi s nami...neplanujem to menit...

svjana
18. jan 2014

Mladšia bude mať v máji 2, spí od narodenia so mnou, stále sa kojí ešte, staršia bude mať v máji 7, už asi rok zaspáva vo svojej izbe sama ale vždy okolo polnoci príde a spíme spolu, tiež spávala so mnou od narodenia...Tak snáď v 15-ich sa odsťahujú... 😉

anshelia
18. jan 2014

náš nespával nikdy s nami v posteli, jednoducho to ani mne a ani manželovi nevyhovovalo. obaja sme sa báli, že ho priľahneme. od malička je vo svojej postielke s nami v spálni a spí sa mi tam dobre. kedže ráno nechce odtiaľ ani von 🙂

mariuskaa
18. jan 2014

Moj maly do 8 mesiacov vo svojej postielke v nasej izbe, od 9 sam v postielke vo svojej izbe.
Cim skor zvyknuty na svoju izbu, tym lepsie. Kedze od malicka bol zvyknuty, nemala som ziadne problemy s uspavanim.
Polozila do postielky zhasla svetlo (nechala malu nocnu lampu) zavrela dvere a spal.
Naopak, co sa tyka postielky a navyk na "velkacku postel" cim neskor tym lepsie. Z postielky sa nedostal von, takze spinkal tam do 2,5 roka. Akonahle sme ho dali na "velkacku postel" zacal chodit k nam do izby. Co je sice zlate len ho netreba na to navyknut... To je najhorsie.., zle navyky sa tazko menia.

snopkulka
18. jan 2014

Starší synátor mal dnes 3 rôčky a stále spáva s nami (resp. s manželom, ja spávam v inej izbe s mladším) a vôôôôôbec nevyzerá, že by na tom chcel niečo zmeniť 😀 😀

shopoholocka
18. jan 2014

Malu som kojila do 14mes tak bola pri mne v prisunutej postielke...s teraz spi vedla mna na manzelskej alebo vedla na posteli s nami spalni...A som velmi rada,ze si ju mozem takto vychutnat a nepodlahla som ¨'super mode,super matiek'ktore sa predbiehaju aby dali z izby cim skor dieta prec...vrrrrrrrrrrr 😵 😵 😵

bubulka722
18. jan 2014

Dcérka má viac ako 3 roky a stále spolu spíme v detskej izbe. Ja by som sa už pomaly odsťahovala do spálne ale neviem či sa to stretne s pochopením malej... 😀