Do akého veku dávali vaše deti všetko do úst?

zuzkagg
27. okt 2021

Moja mala má 13 mesiacov a je ako ručný vysávač. Najde na zemi aj tu najmenšiu spinku a dáva ju do úst. Okrem toho stále strka do úst ovládace, telefóny, šľapky, … hračky nepočítam 😏 sekundu sa na ňu nepozriem a už dačo oblizuje. Kedy toto obdobie skončí??

denden77
27. okt 2021

@zuzkagg sem sa 📌, u nas rovnako 😂😂😂

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
marhulka13
27. okt 2021

Môj syn bude mať 11rokov a stále to robí. Keď už nič iné nemá po ruke, tak ma v ústach prsty

tianna
27. okt 2021

@zuzkagg cca do 2-2,5 roka 🙂 teda za predpokladu že jej hovoríš že to sa nesmie atď. 🙂 ja som mala dokonca stredného syna od cca 2 rokov tak ,, vycvičeneho" že som sa ho keď sa mi niečo nezdalo opýtala či nič nedal do pusinky a on pekne odpovedal. Uvidíme ako to pôjde teraz s najmenším drobcom, ale tiež ho už pomaly učím keď je s bratmi v izbe a na sekundu naňho nepozerám vždy mu poviem nech ukáže pusinku, spraví veľké AAA aj s komentárom, zasmeje sa a ja mám istotu že nič neuchmatol 😁 ešte je fajn keď ti hryzie čo nemá zobrať jej to na chvíľku, povedať nono, vrátiť ale s tym že nesmie dať do pusinky - náš ešte vždy skúsi či to vážne myslím 😄 - a zároveň dať do druhej rúčky alebo aj priamo do pusinky hryzatko alebo čokoľvek vhodné na cmulanie 🙂

ivanapetrasova
27. okt 2021

@marhulka13 môj ma skoro 9 a to isté 🙈 a ešte ma aj dlhé vlasy. Tak keď nie prsty tak prameň vlasov... Podľa mňa ešte aj budúca manželka ho bude musieť napomínať aby si nepchal vlasy a prsty do úst 😂

marhulka13
27. okt 2021

@ivanapetrasova presne, sedí pri telke, už má v ústach dialkovac, sedí na zemi, kde sú omrvinky, ešte aj tie vyzbiera a napcha do seba. V posteli zase paplón zuzle. Perá , ceruzky, farbičky a gumy ma hádam miesto desiatej, jak ich má ohlodane

alexandra2468
27. okt 2021

@zuzkagg v tom veku som neverila, že moje dieťa sa bude vedieť niekedy hrať v pieskovisku a nejesť piesok. Všetko bolo vždy v ústach, dávala som len pozor, nech neje vonku exkrementy…
Teraz v decembri má 2 roky. piesok neje, ale počas kúpeľa pije vodu s bublinkami, v autosedačke som na ňu pozrela zrovna, keď olizovala svoju špinavú obutú topánku a vonku si dáva aj štrk do úst.

zafir
27. okt 2021

@zuzkagg synček približne do 2 rokov.

zuvelyn
27. okt 2021

Tak napríklad mojho syna to pchanie veci do úst nejako obišlo. Sem tam niečo skúsil ako 5-6mesacny ale inak to nerobil. Piesok/kamienky ochutnal raz 😅 teraz ma rok a pol, takže máš nádej ze ho to skoro prejde ;)

kkovacovak
27. okt 2021

@zuzkagg a prečo ti to vadí veď je to pre tie deti a ich vývoj prirodzené. Budujú si tak imunitu, ktorú budú neskôr potrebovať. Potom že prečo sú dnešné deti stále choré. Za mojich čias sa jedol piesok, hlina a neviem čo všetko a žijem 🤷‍♀️

kacena4
27. okt 2021

z psychologickeho hladiska ide o oralnu fazu, t.j. pomocou ust jazyka dieta skuma vsetko okolo seba - material... deje sa to cca do 2r. (cca tj. moze aj dlhsie) ak to robia starsie deti (napr. 10r.) je to skor o uspokojovani sa

zuzkagg
autor
27. okt 2021

@viestta @kkovacovak na jednej strane si tiež hovorim, že je to dobre na imunitu, na druhej strane som nedávno čítala, ako zo špinavých ruk sa dieťatku imunita oslabuje, tak čo potom ešte po takých papučiach a mobiloch, kde je kvantum bakterií 🙈

zuzkagg
autor
27. okt 2021

@tianna naša otvoriť ústa ani za nič, nedá si zobrat čo si našla 😅 a hryzatka ju zasadne nebavia hrýzť, niekedy mám pocit, že to čo môže ju principiálne nebaví.. ale dakujem za rady, vyskúšam či to na ňu zaberie 🙂

zuzkagg
autor
27. okt 2021

@alexandra2468 s deťmi je proste stále sranda 😅 ale tak vidím aspoň, ze v tom nie som sama

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ariannazara
27. okt 2021

Môj ma 2,5 a všetko dáva kamene vonku vkuse možné nemám nervy už 🤪

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nevenka
27. okt 2021

@zuzkagg mame 10 mesacne a je to nase tretie dieta, ale je brutalny hryziak a olizovac. Dnes som ho nacapala ako olizuje hadicu od vysavaca 🙄🤣. Minule zas vytiahol kabel od internetu a tu koncovku do ust...no proste to nevymyslis, to je zivot. Starsi (8 a 6) bezne pozeraju telku s prstami v ustach a lego kocka minule, az som zhucala do neho, ci je 10 mesacny???!!! Nuz, mam pocit, ze teraz zabava len zacina 🙂

tianna
27. okt 2021

@nevenka my máme takého 9 ročného, ten večne niečo cmula.. lego, balón, ceruzku, čokoľvek čo má poruke 🤦‍♀️

andreatytler
28. okt 2021

@zuzkagg Nas syn ma 23 mesiacov a stale dava veci do ust. Sice uz ovela menej. Zlepsilo sa to okolo 18 mesiaca. Doma mi to az tak nevadi ze vsetko je v ustach ale ked zacal chodit von, to je trochu horsie. Nastastie zacal chodit v zime a ruky mal schovane v rukaviciach dobrych 5 mesiacov. Naucila som ho ze ked poviem "spina", tak to nema chytat ale nefunguje to vzdy a uz som mu vytahovala slimaka z ust.

fiafia
28. okt 2021

@zuzkagg moja ma skoro 5rokov a ešte ju to neprešlo 😁 paradoxne teraz je to horšie ako keď bola mensia

fiafia
28. okt 2021
ivangeline
28. okt 2021

Pockaj az prestane a zacne znova,len aby ta nastvala. :D No zavisi aj od psobnosti dietata...Starsi prestal rychlo. Po roku menej a menej. Teraz bude mat tri a zje ak piesok,ak ma to nastve... alebo bude mat pozornost od niekoho... Mladsia je vsak zmyslova. Ta este so zuzlanim veci neprestala a najskor tak skprp neprestane,ma 20m.. Zboznuje gumene veci...Kolko krat len prevratim ocami a dam jej zubnu kefku,lebo medzi zubami ma plastelinu....

marianarem
28. okt 2021

@zuzkagg Moj to tak vo velkom prestal robit okolo roku a pol. V mensom to robi stale (bude mat 2r), ale ozaj vyrazne menej a vonku alebo v cudzom prostredi vobec. Doma tiez vsetky smeti vyjedal, kazdy vlas co nasiel. Dokonca ked videl, ze idem vysavat, tak vykrikol "Smeti!" a rychlo este isiel nejake zachranovat a sup do pusinky 🙂 Mne to zase nejako nevadilo, brala som to tak, ze zrejme to ma od prirody nejaky zmysel, asi pri budovani imunity.

ailiba
28. okt 2021

@zuzkagg aký zlatý prispevok😅. Asi je to individuálne. Môj syn skoro nič nedáva do pusy, pokiaľ mu nepoviem, že je to mnam.

miadi
28. okt 2021

Moje deti tak okolo roku prestali okusovat hracky, 6r nikdy necmulala kamienky ani piesok maly sa hral v pieskovisku na dvore od 1.4r roku a vobec neje piesok hra sa snim akoby bol 3r . Kazde dieta je ine Takze kedy to prestane u vas je zahada. 😁kamoskyna mala jedla papier aj polystyren odkusla este do 3.5r