Dlhý spánok novorodenca - mám ho budiť na papanie?

miskamichalka
21. sep 2020

Ahojte. Môj drobec spi dlho. V noci aj 6 hodín cez deň po 3 hodiny. Hore je 2-3 hodiny. Je to ok? Mlieko sa ešte len rozbieha tak ho aj dokrmujem. Zdá sa vám normálne ho budiť na papanie?

maminka123abcd
21. sep 2020

Podľa mňa je to OK, moje detienky spia aj 5 hodín denne a som rada keď ich vôbec vidím

deti95060810
21. sep 2020

spolužiačka mala malé bábo , lekárka jej radila bábo budiť aj v noci na papanie... akú má hmotnosť? popr. na poradni uvidíš ako priberá...

maminka123abcd
21. sep 2020

V zmysle ich vidím znamená že sa s nimi hrám atď

mogaa
21. sep 2020

@miskamichalka ak sa narodil s nízkou pôrodnou hmotnosťou alebo slabo priberá vtedy sa odporúča budiť.....inak nebuď.....

pribinak
21. sep 2020

Ak sa narodil s normálnou váhou a doneseny, určite by som ho na jedenie nebudila

miskamichalka
autor
21. sep 2020

Mal 3800g a po odchode z nemocky mal 3650

hennyinnsbruck
21. sep 2020

Kamoška mala detto malý jej od narodenia takmer celú noc prespal 😍 ako píšu ženy, ak pekne priberá nerieš a teš sa 😊

miskamichalka
autor
21. sep 2020

Neviem či priberá poradňa až vo štvrtok

juliet86
21. sep 2020

@miskamichalka tak ho odvaz na kuchynskej vahe napriklad.. ako ho dokrmujes? aku ma naladu ako sa sprava na prsniku ake mate prisatie ako dlho zvykne pit vypije obe prsia alebo sa unavi? zavinujete hp? ak si nie si ista zavolaj si laktacnu poradkynu

mirka211
21. sep 2020

@miskamichalka moje tak spali. Obe. 🙂 a nebudila som. Žijú 😂

deti95060810
21. sep 2020

jóóój...to bol pekný bucko... nechaj ho spať...🙂

denden77
21. sep 2020

uzivaj si to 😁

miskamichalka
autor
21. sep 2020

@juliet86 dokrmujem fľašou pohárikom nám to nešlo ako som čítala na internete a pijeme HiPP. Náladu má super pri prisatí pije mlieko počujem ako prehĺta no potom na prsniku zaspi. Potom sa zobudí a zasa ťahá a ak vidím že má málo urobím umelé mliečko vypije aj 70 ml k tomu čo vytahal zo mňa a zaspí.. je spokojný. Spi v zavinovačka tak ako v nemocnici.

zuzkaa1991
21. sep 2020

@miskamichalka ak nemá zltacku tak nevidim problém budit ja som v noci nikdy nebudila malu ale zaa cez den sme museli každé 3 4hodiny prvy mesiac kedze mala velmi silnu zltacku ale zas velmi malicka

miskamichalka
autor
21. sep 2020

@zuzkaa1991 mal žltačku ale pustili nás s tým že je to v norme

zuzkaa1991
21. sep 2020

@miskamichalka neviem ake stare babo my sme mali cez 300 v nemocnici a tiez tesne pod normou nás pustili takze ak ma.zltacku je babo zlte budila by som cez den každé 3 hodiny kedze s tekutinami vyplavuje sa zltacka a rýchlejšie prejde....ale zaa v noci netreba moj nazor ako som robila ako mi poradila lekarka keďže je moje prvé dieta

miskamichalka
autor
21. sep 2020

@zuzkaa1991 ďakujem za radu, dáme maximálne 3hodinky spánku a pôjdeme radšej papat. K lekárke ideme až vo štvrtok tak sa aj u nej informujeme že čo a ako

lienka.7
21. sep 2020

@miskamichalka urcite nebudit. Ked je babo hladne, zobudi sa aj same predsa 👍
Aj mne lekarka vravela ze musi papat kazde 3 hod. A ked som ju zobudila rev jak tur a papanie 0 bodov 👎
Cize riad sa malym a materinskym instinktom 🤗🤗🤗

zuzkaa1991
21. sep 2020

@lienka.7 ak je silna zltacka dieťa je ospale a nema a nevládze sa zobudit keďže zltacka laicky povedané unavuje a aby co rýchlejšie ju vyplavilo treba aby dieta pilo mliecko .....ak nema problém zdrav.jasne budiť netreba len pani som sa pýtala ci ma zltacku preto som reagovala ze treba budiť;)

lauriema
21. sep 2020

@miskamichalka moja mala 2400g a zltacku, dlho spala taktiež. Ale nebudila som ju, neviem ci to ma niečo spoločné, ale teraz Ma 7 mesiacov a len 6,60 váhu tak neviem doteraz papa TK hocijak

malinoismum
21. sep 2020

Nebudila som... a keď sa napapala ďalej spala 🙂 veru uzivaj si to 🙂 ja som ju sledovala a... rozmýšľala že ako môže byt tak krásna 🤷🏻‍♀️🤧🤧😊😍🙏🏽

nelca0510
21. sep 2020

Nebudit..ja som zo začiatku robila a dcérka bola len mrzuta:(

mogaa
21. sep 2020

@lauriema naša mala pôrodnú váhu 2340g...prvý deň nejedla nič, v nemocnici ju kŕmili po troške so striekačkou😉tým že bola taká drobná ju kázali doma kŕmiť najskôr každé 2hodiny a to aj v noci....to bolo v Írsku, na druhý deň mohla ísť domov😉doma papala najskôr odsaté MM z flaše až po cca 2týždnoch si vládala vytiahnuť z prsníka (aj to s košíčkami)....asi mesiac naozaj papala každé 2hodiny aj v noci, ale roztiahlo sa jej bruško a priberala denné maximá😉po mesiaci sa budila už sama , niekedy to bolo po 2hodinách , v noci po 4hodinách, ale to už mala dobrú váhu.....

mogaa
21. sep 2020

@miskamichalka pozor aby si nedopadla ako kamarátka, stále že akého má dobručkého synčeka, že stále len spinká....po mesiaci na poradni zistili že má pôrodnú váhu, jednoducho spinkal nebudila ho a potom nevládal vytiahnuť koľko potreboval a pri krmení jej vždy zaspal.....doktorka hneď že do nemocnice, tam prvé čo bolo, ukážte ako kojíte😉 malý sa nechcel prebrať, tak hneď ju poslali domov s tým že nech začne dokrmovať UM.....začala dokrmovať , s kojením skončila - však malému to lahšie tieklo z flaše ako z prsníka ale dobehol to začal pekne priberať......hlavne sa nestresuj,, na poradni uvidíš ako priberá, ak by to bolo málo, vtedy treba aj budiť....ak ale bude pekne priberať tak sa nebudí.....ale ak je novorodenec tam záleží od pôrodnej váhy,,,,

lauriema
21. sep 2020

@mogaa no takže tiež so mala takého drobca, sak manžel sa jej dotknúť bal taka malička drobucka bola aj teraz ma 7 mesiacov ale vždy je taka malička drobná chuducka, dávam jej polievočku, mäsko, batat, ale ona zje max 3 lyžičky a koniec, ale zeleninovú polievku ma fakt rada dnes som varila hokaido a chutilo jej

mogaa
21. sep 2020

@lauriema treba skúšať....naša priberala práveže veľa, takže tam v Írsku po skončení 4.mesiaca odporučili príkrmy......dovtedy bola čisto na MM...teraz má 2,8roka a stále večer vyžaduje prsník😉a to teda je čo vidí....teda doma.....inde len to čo chce😉najčastejšie si vypýta jahodový croasant😉ale tiež je polievková, ak nechce nič iné - polievku zje 😉

mogaa
21. sep 2020

@lauriema a rezeň do ruky😉

sejan
21. sep 2020

@miskamichalka no podľa mňa, tým že ho nechávaš dlho spať a prikrmuješ, tak si znižuješ tvorbu mlieka až sa Ti úplne vytratí. Ty tým že ho prikŕmiš, tak sa nasýti a spinká čo je super, spánok je pre bábo paráda, ale neviem tvoj názor či chces kojit alebo nie. Ak áno tak neprikrmuj a prikladaj na požiadanie... Bude sa Ti budiť častejšie keď nedáš UM

malinoismum
21. sep 2020

@sejan akurát som šla písať odsávačku Kvôli tvorbe 🙂

eriksonka1234
21. sep 2020

@miskamichalka už som to tu nie raz písala. V žiadnom prípade by som nebudila. Môj syn prespal doslova prvých 9 mesiacov, zo začiatku nevydržal hore ani pol hodinku, poobede v pohode aj ako predškolák spal 3-4hodiny.Teraz je v puberte a spi žalostne málo 🤷‍♀️, ach staré dobré časy 😭