Dlhý spánok novorodenca

marikazajkova
28. jún 2016

Ahojte prosím vás poraďte mi maly ma asi koliku od 16 plakal chcel stale papat a kakal preháňalo ho, má len 5 dní uz sme doma s pôrodnice a neviem si rady o pol 2 ráno sme zaspinkali na ciciku a od vtedy už spi prešlo skoro 7 hodín je to normálne že tak dlho spi?? Čo mám robiť snažím sa zobudiť tak jemne ho prenášam rozprávam nan steklim ho jediné čo urobí je že pomnrci zo zavretými očami a spi dalej

cervikpepik
28. jún 2016

@marikazajkova nechaj spinkat,moj syn ako 5dnovy v noci spaval aj osem hodin...kolika a plac ho tak vystavili,ze potrebuje nabrat silu....dychat dycha,ak nema teplotu tak ho nechaj oddychovat

kasi1213
28. jún 2016

Určite ho nechaj späť len ho kontroluj. A poprípade mu skus dať cicik aby mal tekutiny. Moja dcérka raz malá koliku celý deň skoro nič neposlala a keď to povolilo tak druhý deň predošlá skoro celý. Ale tak po šiestich hodinách sa vždy prebrala napapala sa a spala ďalej. Ale vieš to sú len moje skúsenosti ja by som pre pokoj duši zavolala doktorke.

gondyo
28. jún 2016

musí načerpat nové sily,ked bude chciet papat,alebo niečo iné,on sa ozve,len ho nechaj oddýchnut a skús si užit prvé dni spolu,aj ked je to stres a chvílu potrvá kým sa zladíte...hlavne klud...

bajana
28. jún 2016

@marikazajkova skus ho prebalit...novorodebec by nemal spat tak dlho, moze sa dostat do kolotoca: dlhy spanok - menej jedla= menej sil - este dlhsi spanok. To, ze kakal, neznamena prehananie. Po jedle s nim uz nemanipuluj, nenos ho, daj do postielky, nech zase zaspi.

sibalka21
28. jún 2016

No neviem, nam doktorka povedala ze cim viac je hladny tym dlhsie bude spat... Ja osobne by som take malinke babatko urcite nenechala tak dlho spat... Nam bolo povedane ze ked bude mat tak mesiac ze uz v pohode ale ked je taky maly tak urcite nie

pribinak
28. jún 2016

Zavolaj pediatricke, tu ti kazdy poradi inak

sibalka21
28. jún 2016

Ale ved to je logicke ze ked take malinke babatko nebude papat tak nebude mat sil a bude spat... Urcite ho zobud a nakrm ho 🙂

bajana
28. jún 2016

@sibalka21 aj neskor to moze byt problem...kamoskina mala prestala priberat a na poradni po rozhovore s lekarkou si uvedomila, ze ju krmi len asi 5x za 24h a inak hlavne spi...to mala okolo 2m

rheuska
28. jún 2016

Ja mam 3 týždňové dievčatko. Nám radili v nemocnici po 6 hodinách vyzliecť bábätko priložiť Skin 2 skin. Neboj on si cucne. Hlavne kľud, nestresuj. Jeho vyčerpal plač. Len kvôli cukru potrebuje trosku mlieka. Stačí keď pocucka par minut. Ak by nechcel tak mu pomôže stlačením prsníka. A kolika to nemusela byť. Deti placu aj keď sú veľmi unavené, alebo ste mali návštevu, alebo vyhadzka, proste veľa vzruchu, mohlo mu byť veľmi teplo. Proste veľa dôvodov. Kojenergie babo nemá mato z čoho hnačky. Z mliečka bude mať len vodnatu stolicu žltej farby. A keď kaka a prdi a, tak je to ok. Nemôže sa to blok nutné. To boli. Oni sa spanovať budú celým telom pred kakanim, lebo ešte nevedia ovládať brušku stenu.

glorikarebeka
28. jún 2016

@marikazajkova aj ja som mala deti taketo spave,ale ako nahle sa blizila hodina papania tak som prebalila tym sa prebrali,nakojila a zase spanok.Ja by som asi budila ked je teraz aj take teplo.V noci som nebudila aby si na to nezvykli,dala som okolo 20 vecer a budili sa o 4 rano.

sibalka21
28. jún 2016

@rheuska Preco by kojene babo nemalo mat z coho hnacky? Ved ono moze mat hnacky uplne z hocicoho co mamina zje

siska53
28. jún 2016

@marikazajkova mne takto mala schytala silnu koliku,cely den nespala,len revavala resp. Popoludnie cele zobrali mi ju vecer,okolo asi 21-22mi ju spiacu doniesli naspat(ja som sa len nachviku prebrala,lebo som tiez bola z toho vycerpana), obe sme spali az do rana,ani ona,ani ja sme sa neprebudili.. A rano sme sa normalen dojcili.. Take koliky sa uz nastastie neopakovali...

rheuska
28. jún 2016

@sibalka21 niieeee. Mliečkolo sa tvorí z krvi. Kým sa natrávi a dostane do krvi to je dlhý proces. Málokedy je dôvod obávať sa niečo zjesť pri kojeni. To sú nové poznatky. Ja a kopec žien co poznám jedli všetko a detičky kolíky nemali, alebo veľmi sporadicky. Tu v Írsku mi na druhý den v nemocnici dali hrachovku a nič sa nestalo. Viac informácií nájdeš na mamina. sk

sibalka21
28. jún 2016

@rheuska sak aj ja som jedla vsetko ale na kazde dieta to posobi inak.... Tak preco lekarky zakazuju mamickam jest smotany a syry, strukoviny a ine co by mohlo dietatu uskodit? Ale tak sto ludi sto chuti :D XY zien to tu riesilo a ked uz mi to povedia dve lekarky tak asi o tom nieco vedia :D

siska53
28. jún 2016

@rheuska aj my sme mali hrachovku..kym s malym to ani nepohlo,on prosto z nicoho nikdy problem nemal,tak prave mala z tej hrachovky schytala tie koliky,co som pisala vyssie a pri nej som si teda musela davat pozor na take potraviny... A aj tak mala,ale aspon nie take ako tu prvu... To bola cista katastrofa,esteze sme boli v porodnici a nie doma...