Ahojte maminy. Chcem sa poradit ohladom mojej malej. Lubi si poobede dost dlho pospat. Sme na umelom mlieku nakolko sa mi po cisarskom mlieko nespustilo( len pre tie zeny ktore by chceli riesit preco nekojim ;) ) . papame okolo obeda, podla toho kedy papa rano. Niekedy o pol 12 niekedy o 12. Potom ju dam do kocika a vonku ju kocarujem a pekne zaspinka. Problem je ale v tom ze lubi potiahnut aj do 6-7 vecera. Raz mi spala od 12 do 21 :D potom si viete predstavit tu noc.. O 20tej sa kupeme a ukladame. Mam ju nasilu budit po takych 3-4 hodinach, alebo ju mam nechat spat pobede tak dlho? Nechcem aby bola nepokojna ked ju zobudim, ale mohla by takto pekne spinkat radsej v noci :D mate niekdo skusenosti? Dakujem 🙂
Nie nekocikujem ju cely den :D vonku zachcilu zaspi, chvilu ju necham na dvore(RD) na cerstvom vzduchu a potom ju dam do izby
A zaujimave je ze ked takto pobede dlho spinka vtedy vydrzi nepapat, ale v noci aj ked niekedy nespi tak moc dlho a noc je lepsia tak to sa na papanie budi kazde 3 hodiny :D
tiez som za budenie. Vyzera to tak, ze tvoja mala ma nocny spanok poobede. Ja by som ju tak okolo 5 zobudila a drzala hore az kym nepojde spinkat. Prve dni to moze byt tazsie, ale deticky sa zvyknu rychlo adaptovat. Drzim palce 🙂
Tebe mala spi 7 hodin v kuse a v noci sa budi na mliecko kazde 3 hodiny?!Rucky jej za to pusinkuj.Ja ked som spala v noci 2 hodiny, uz som sa lakla ze je chory🙂 A cez den 20 minutovky.Uzivaj si ju🙂))
@lanugo ano ano 🙂 ale to je mi zahada ze cez den sa na hlad tak skoro nezobudi 🙂 ako mne nerobi problem jej dat kazde 3 hodiny papat, ide o to ze ked sa zobudi na druhe nocne papanie tak potom sa jej uz nechce spat lebo je vyspata :D kazdych 20 minut? Dakujem pekne 🙂 ale to papal asi materske ze 🙂
@nikusa25 ahoj, aj moja dlho spala aj spí poobede ale 7hod fuu 😉 ale večer katastrofa , nie a nie zaspať. U mojej platí, že nesmie spať viac ako 2hod poobede, inak večer nezaspí, ale musí spať viac ako hodinu inak je uplakaná. Takže tak po 2-3hod ju budím.
@nikusa25 my sme tiez poobedny spaci. Maly bude mat v lete 3 roky a normalne mi spi 3-4 hodiny poobede. Ked zaspi neskor poobede a k veceru dlho taha, zacinam nieco robit, aby sa zobudil sam na pohyb a zvuky v domacnosti. Kedze je uz velky a vecer by dlho bol hore, snazim sa, aby nespal dlhsie ako do 16.30-17.00. Cele poobede az do vecera by som urcite neechala spat.
Drobatko. Ona to ma asi posunute. Vazne ju jemne zobud. Potom v noci musi papat ked je hladna.
ale iba jemnucko ju zobud 🙂
Budiť. A to ju stále kočíkuješ, či ideš domov a spí v kočíku?
Skús ju dať spať doma v postieľke. To je dlhé spanie.
A možno je poobedný spáč. Ja tiež milujem spať poobede to sa najlepšie vyspím, v noci sa tak dobre nevyspím.