Dlhé večerné uspávanie 22-mesačného

sovicka94
4. feb 2023

Ahojte mamicky, uz som zufala moj malicky do 1 roka vzdy vecer krasne zaspal max do 30 min od 1 roka katastrofa hodinove uspavania su vecer na dennom poriadku, poobedny spanok je bez problemov to zaspinka krasne do 10-15 min.
nas denny rezim vyzera takto:
vstava okolo 6:15-7:00
poobedny spanok okolo 11:30 spi vacsinou 1,5 az 2 hod

a vecer sa snazim aby o 19:00 bol okupkany a v posteli a vtedy zacina rodeo bud vymysla steboce lezie po mne alebo sa aj snazi kludne zaspat ale nejde mu to som pri nom snazim sa vsemozne ho uspat.
Skusala som aj posunut vecierku aj ju urobit skor vzdy rovnaky scenar 1 h uspavanie. poradte mi prosim co robim zle.

evica17
4. feb 2023

my sme si vecer zacali citat, to ho tak ukludnilo a unavilo a rychlejsie zaspal potom. tiez o 19 v posteli, citali sme polhodinku a potom si este sam v postielke precital a zhaslo sa a spal

zuzka1_zuzka1
4. feb 2023

A keby si ho skúsila nechať poobede len hodinku?

sovicka94
autor
4. feb 2023

@zuzka1_zuzka1 to som este neskusala skusim mu mozno ten poobedny skratit ci to pomoze

sovicka94
autor
4. feb 2023

@evica17 skusim dakujem 🙂

hviera81
4. feb 2023

mne este napadlo, mozno prave zmenit ten vecerny ritual, sposob vecerneho zaspavania? lebo nepises ako ho uspavas
ja teda nie som odbornik, a mam len jedno, ale som si vsimla, ze sa po nejakom case zmeni jeho potreba ako uspavat, je to haluz, ale nedavno sa zmenilo ze uz casto nechce kojenim sa uspat. dam ho do nosica a krasne zaspi, hoci na cecku vymysla. alebo sa len otoci, je pri mne, a zaspi

zuzkaa1991
4. feb 2023

@sovicka94 my mame skoro 5r a tiez je to boj ;) jak robila cirkusy od mala menej ako 1r mala tak to mame doteraz 😁aj kúpanie...len teraz aspoň povie vtedy len krik 😁
Ja som mala striktny rezim kvôli uspavaniu
Cez obed staci hodina a pol kludne ;) rano budik.obcas bol aj cez obed som zvykla ju budit....
Posunut vecierku aj na 20.kupat kludne moze.skor...moja zas dostáva energiu po kupani ;)
Teraz mame ze ide sa sprchnut popozera tv uz v spalni tam sa.ukludni a ideme.citat knizku ale zas.ked.mala 2r nemala.zaujem.o knizky

denden77
4. feb 2023

jak u nas 🤣🤣🤣

simona20201309
4. feb 2023

@hviera81 toto iste platí aj u nás. Najprv zaspavali na prsníku, potom v nosiči, teraz je ti skrabkanie

@sovicka94 podľa mňa je o 19tej veľmi skoro. O 19tej chodievajú spat deti, ktoré už poobede nespia. Určite by som to posunula aspon na 20-20:30
Moju aktuálne uspava masirovanie noziciek, ruciciek, pripadne hladkam, skrabkam. Ukludni ju to a do 15 spi.

zorkahorka
4. feb 2023

To je normalne. Reaguje na vuac podnetov, zaujima ho viac veci a chce sa s tebou v posteli blaznit, nie spat. Musíš ho upokojit a stritkne povedať dost, ideme spat. Mozno pomoze citanie rozpravky, zhasnut svetlo a byt pri nom ticho

ivangeline
5. feb 2023

Bude horsie. ;D Chodite dost von? Ma dost fyzickej aktivity? Ma dost novych podnetov? Co pred spanim jedava? Aj kratsi poobedny spanok. To vsetko pomaha..

lily246
5. feb 2023

@sovicka94 o 7mej mu je teda veľmi skoro, vidíš na ňom, že je v tom čase už unavený? Začni ho ukladať po 8mej.

aceris
5. feb 2023

2 hodiny spat poobede je podla mna strasne moc pre takto stare dieta🤔 ak nahodou dovolim aj mojej potiahnut poobede, tak je to peklo vecer. Skus nechat 1hodinu, maximalne 1,5hod. Ale to uz tak aby bolo dieta fakt zobudene po tej 1,5hod a nie len ho zacat hladkat a nechat ho este lenosit dlho. A potom hlavne vecerny ritual. Citanie knizky/pozretie rozpravky(neviem ako fungujete). Nechaj dieta vybrat aku knizku chce. Niekedy mozes povolit aj viac kniziek ak vladzes. Inokedy si to drz na dakej hranici co si stanovis. Ja som ochotna napriklad vecer 2knizky. Ale niekedy ked vidim ze este nie je dieta tak unavene a este aktivne chce citat a nie vymyslat, tak dovolim aj 4.

zorkahorka
5. feb 2023

@aceris to nie je o dlhom obednom spanku. Moj 27 mesacny syn niekefy este bezne dava 2 hodiny a vecer ho uspavame o 20,30 cca pol hodinu. Vcers spal na obed hodinu a vecer nie a nie zaspat. Skor si myslim,ze treba upraviť samotny vecerny spanok - cas i pravidlá

lily246
5. feb 2023

@aceris ale aj v škôlkach majú cez obed 1,5-2h spánok, a to sú oveľa staršie deti, veď jej dieťa má 1 rok. Ja by som radšej išla cestou neskôr ho večer ukladať.

aceris
5. feb 2023

@lily246 ale to je cas aj so zaspavanim! Nie ze tolko to dieta realne aj spi. Predpokladam, ze autorka nerata do toho casu aj uspavanie.

babulkomale
5. feb 2023

@lily246 ma skoro dva roky. A vacsina deti co v skolke spia, nevie vecer zaspat.

beata_k
5. feb 2023

Moje dieta v takom veku spalo 1,5 ale vecer isiel spat 20:00 do 30 minut spal. Neda sa ti posunut vecierka?

basska_b
5. feb 2023

Podla mna potrebuje ist spat neskor ako o 19.00 a mozno potebuje ist este podvecer von, aj ked zial, to pocasie a tma nelaka. Neskracuj mu poobedny, pokial ti nespi 3 hodiny poobede, lebo bude poobede unaveny a nervozny. 1.5-2 hod je uplne oka.

sovicka94
autor
5. feb 2023

@beata_k skusala som posunut aj vecierku na 8 zaspal o 9 😩 ze vzdy to uspavanie je dlhe 45min az 1 hod

sovicka94
autor
5. feb 2023

@basska_b skusala som aj o 8 ho dat spat a to iste 1 hod uspavanie a zaspal mi az o 9 a rano aj tak vstal okolo 6-7 tak radsej sa s nim trapim od 19 tej nech aspon tych 10 hod v noci spi, dnes som skusala aj knizku ale to tiez sa cas natahoval iba 🙈 chcel kukat knizku listovat ju no nemam moc pocit ze by ho to ukludnilo ale skusim aj zajtra mu citat mozno treba tomu cas

sovicka94
autor
5. feb 2023

@sovicka94 dievcata chcela by som sa podakovat za kazdu radu budem pomalicky vsetko skusat dufam ze sa nam to upravi alebo aspon na pol hodku skrati 🙂

basska_b
5. feb 2023

@sovicka94 Jasne... drzime palce. Oni uz su nepokojnejsi a vlastne ked sa zamyslim, aj mojim deckam sa v 2 rokoch zrazu vecerne uspavanie natiahlo a zas to zacala byt taka "bleskovka"" v 2.5 rokoch, kedy prestali spavat cez den. Tak jasne, ze vecer odpadli do 5 min. A teraz sa to zas natiahlo- 5 rocna sa chce 40 minut v tme rozpravat 🤣

beata_k
5. feb 2023

@sovicka94 Tak vies ako to s detmi....je to len obdobie 😉

sovicka94
autor
5. feb 2023

@basska_b haha no pekne vidim ze mate aj vy vecer o zabavu postarane 🙈

matkahelka
5. feb 2023

@sovicka94 ist 2 hodiny pred spankom na hodinu von nech chodi a poriadne sa unavi

gansi
5. feb 2023

Syn mám aktuálne 22 mesiacov a režim nasledovný:
7:00-7:30 vstáva
12:30 spánok, spí 1,5-2 hodiny
20:00-20:30 večierka
Ja sa však riadim hodinami ktoré bdie, doobeda bdie 5,5 hodiny a poobede max 6 hodín...uspavanie trvá 15 min aj na obed aj večer....
Skúste sa aj vy riadiť podľa bdenia....

sintia395
9. feb 2023

@sovicka94 naša má 22 mesiacov a tiež chodí spať o pol dvanástej na obed, pôsobí hodinu a pol niekedy aj viac ale nehrozí aby večer o siedmej zaspala...je to skoro o siedmej ju kúpeme a späť chodí o ôsmej a pekne zaspí