Prosím Vas ako riešite dlhe prechádzky a tury so 4rocnymi. Starši syn vydrží a chce ist aj ďalej, ale dcérka je veľmi drobná na 4roky a nevydrží mi tak ďaleko chodit. Aj ju sem tam ponosime, ale je to veľa. Chodime aj do Poľska do Prahy , teraz nas caka Chorvátsko a neviem zas ci niečo prejdeme. Dakujem za rady
a to nevydržíte chodiť trochu kratšie trasy, kým na dlhšie nedorastie? Hádam sa toľko nestane, ešte sa nachodíte...
nosit alebo kolobezku a potiahnut ju -tak som to robila ja .. ak este spava tak neaku buginu
My sme to riešili tak,že keď už slečna nevládala,tak šla do nosiča, keď jej bolo treba,tak si aj pospala..tiež sme mali staršie aktívne dieťa..mali sme ergo nosič todler, keď ho nebolo treba,bol vo vaku,alebo som ho mala okolo pása..dokonca sme ju ešte ako 5 ročnú v ňom nosili po Tatrách, keď mala zlomenú nohu🤭
No cakala som aj takéto odpovede. Ano mame kocik samozrejme po Prahe nechodila pešo. Skor som chcela , ze co take ste používali. My používame kocik, odrazadlo, niekedy na rukách 😉 a odpoved, ze počkajte kym dieta vyrastie🤦♀️ chceme mat viac deti a kym budem čakať kym vsetky vyrastú, tak to najstaršie bude mat 18rokov a uz asi s nami na túry chodit nebude. Ja som sa skôr pytala, co pouzivate na dlhšie trasy, ale dakujem.
Ak je drobna, tak by som riesila nosic. Moj syn teda drobny nebol, ale vzdy sme riesili ze potrebuje obedny spanok. Nakolko sme sa nechceli limitovat (spaval do 4 rokov prilezitostne do 4.5) tak sme ho nalozili do nosica a tu hodinku ho ponosili... je to prakticke aj ked nozky bolia...chvilu nosis, chvilu ide.. a teda vtedy na mne zumbucca visela...cize nemusela som ju odkladat...
@katkaseiner aky ste mali nosic? Nasa ma 13kg a 4roky
moja nechce chodiť skoro vôbec, dnes sme sa ledva dostali domov z detského ihriska u nás v obci... budem ešte asi aj na jar využívať kočík
@mikaela1 väčší nosič pre dieťatko, ale nie turistický s konštrukciou. Značku poradiť neviem, už sa v tých súčasných neorientujem. Kamoška má Belenka XL a je spokojná. Nemáš možnosť vyskúšať rôzne značky naživo ? Ideál, ak by ste sa aj s mužom vedeli v nosení prestriedať.
Od jari do jesene cyklosedačku/vozík a bicykle.
Bicykle a cyklo vozik su tiez riesenie...
@mikaela1 mam Zumbuccu, je sice do 20kg ale syn sa v nej vozil na obedny spanok aj 25kilovy..
Ja by som si nosicom s 13kg dietatom fajnovo odpalila kolena na dlhej ture, za mna hrozne riesenie.
My osobne prisposobujeme vylety celej rodine, nie iba tym najschopnejsim a stacilo by mozno prehodnotit vas program. Napr s malou zajst len cast a jeden rodic so starsim si spravit este vystup a vratit sa spat po nich. Alebo striedat dni, jeden oddychovy, kde ste spolu ako rodina (kupanie, detsky svet, mensia tura...) a druhy den turovy, kde sa rozdelite, aby z toho mal nieco aj ten starsi.
Kazdopadne ak trvate na velkych turach ignorujuc, ze to mala este nedava, mozno by sa vam pacila cykloturistika, kde si vy zasliapete a mala bude v sedacke. Alebo to proste hasit striedavo vsetkym vyssie menovanym, na toto nic lepsie nevymyslite 🙂
Mame turisticky deuter nosič (3r,13,5kg), chodíme na turistiku, hríby - nedám dopustiť, bola to investícia pomaly ako do kočíka, ale neľutujem ani euro 🙂 kebyže mám čakať, kým mi dieťa odrastie a sedieť doma, tak prirastiem ku gauču 😂
My to robime na turistike tak, ze starsia ked prejde viac tak jeden z nas ide s nou a s mladsou ostane druhy. Druhy raz sa zase vymenime. Alebo chodime na turistiky kde sa da vziat kocik.
S bicyklami starsia odslape a mladsiu vozime.
Po meste bereme kocik, tam neni problem.
Chorvatsko asi zalezi, co budete robit. ☺️
Och maminky ved take co chcete doma sediet a čakať kým dieta vyrastie tak nech sa paci, ja vám nebránim. My chceme detom ukázať svet ved ma 4roky. Jasne ze mesacne babatko neberiem do Prahy medzi dav ľudí. Mna skor zaujímalo ako to riesite. My mame aj bicykel kde ma sedačku a vozime ju plus kocik alebo odrazadlo, kolobežka. Ale na túry proste chcem niečo iné vymyslieť. Dakujem Vam za rady
Treba častejšie chodiť dieťa si zvykne a bude mať kondičku 👍 ja mám tiež 4 ročného a úplne v pohode chodíme po turach. Dá aj dlhšie túry a ak moc nevládze tak si dáme pauzu niečo spapa alebo ho chvíľu zoberieme na rukách. A veľa pomáha keď sa cestou hrajú s bratmi 🤩
@mikaela1 my sme chodili s malou od bábätka a momentálne má 5. Vždy sme mali so sebou nosič, ona je na svoj vek naopak obrovská ( po mužovi ) a ťažká. Mali sme nosič do 23 kg a nosila sa do tých 20cca. Síce to bol zahul, ale dalo sa to. Keď máš dieťa na chrbte je to ok. My sme mali klasický veľký turistický, nie na typ belenka. V 5 tich už chodí všade po vlastných. V pohode prejde aj 12 km a stále vládze. Veľa pekných dní na horách prajem 🙂
@mikaela1 moja ma síce niečo málo cez 3r, ale keď ideme ďaleko beriem kočík.