Dlhá cesta s trojmesačným bábätkom

mischell0110
11. sep 2014

Ahojte,POtrebujem poradit.Zijeme vo Svajciarsku uz 6 rokov a tu sa nam narodila dcerka.Po mnozstve vybavovania papierov mozme ist konecne s nou aj na Slovensko.Ma 3mesiace a chceme s nou ist domov.Ideme autom,ako vzdy cestujeme,len cesta nam trva cca 9hodin aj s karatkymi pauzami.No neviem,ako teraz s malou,ci ju mozem nechat celu cestu vo vajicku-okrem prestavok ,kedy ju samozrejme vyberiem,nech sa vystrie.Ale,ze ci mozem pocas jazdy,ked budem vzadu s nou sediet,ci ju mozem mat aj napr.pol hodinky na rukach,nie vo vajicku.a dalsia dilema je mlieko.Mala ma reflux,takze ju nekrmim z prsnika,ale odsavam si kazde 4h a malej davam mliecko do flase spolu s praskom.no na taku dlhu cestu neviem ako to urobit,ci mliecko ohriat,dat do termosky a potom len nalievat do flasky a krmit,alebo ako?A ked si 9h neodsajem mlieko,nedostanem zapal,alebo nestratim mlieko?Viem,prilis velaotazok,ale...poradte.Dakujem az kazdu radu 😉

ichbinich
11. sep 2014

@mischell0110:
MUSI byt vzdy, ked sa auto hybe, vo vajicku. Nahoda je blbec. Radsej si prenocujte niekde v Rakusku, aby ste nesli vyse 9 hodin v kuse. Ale babo pocas jazdy nevyberaj.
Mliecko si nachystaj odsate uz do flasiek, prasok extra. Zober si do termosky horucu vodu. Potom si daj tu lasku s mlieckom do tej horucej hody, to sa zachvilku zohreje. Zober si nejaku misku alebo salku, do ktorej sa ti zmesti ta flaska. Alebo si zozen ohrievace do auta, tie sa daju do zapalovaca na cigarety, co je v aute. Na tie dve jazdy by stacil aj z druhej ruky. Ale tu metodu s horucou vodou mam odskusanu. Mne sa dokonca ta mala Avent Flaska zmestila do vrchnaka z termosky, tak som brala iba tu termosku. Inak to mliecko ber na cestu chladene a daj ho do izolacnej tasky s tymi chladiacimi akumulatormi, aby ostalo chladne. Az podla potreby daj jednu porciu zohriet.
Co sa tyka odsavania, jednu prestavku si sprav na odsavanie a hotovo. Nachystaj si vysterilizovanu odsavacku a flasky, najlepsie do velkej umelohmotnej dozy, kde mas vsetko po ruke. Existuju aj odsavacky na baterky alebo rucne. Pripadne existuje aj "zastrcka" do auta, co sa da tiez do toho zapalovaca na cigarety a male elektricke spotrebice sa daju pripojit. Spytaj sa v elektre.
Vsetko dobre!

katarinamarkova
11. sep 2014

@mischell0110 s takymi malymi detmi sa najlepsie cestuje v noci....rataj s tym, ze potom ju budete jeden dva dni ,,davat dokopy,,
v ziadnom priapde ju pocas jazdy nevyberaj, radsej spravte niekolko prestavok, kedy malu nakrmis, ponatahujes seba aj ju.....odsajes mliecko....
neviem ako tvoja ale moje deti v aute zaspali aj ked neboli unavene, pebudili sa az ked som zastavila 🙂 takze 9 hodin v noci s jednou dvomi prestavkami na papanie by malo byt uplne vpohode.

saurian
11. sep 2014

@mischell0110 ahoj my sme cestovali s drobcom prave do svajciarska ked mal 4 mesiace. jednoduchsie to bolo v tom, ze bol kojeny.
urcite pocas jazdy ho z vajicka nevyberaj! robte prestavky na jedlo a "vystretie" sa na odpocivadlach, pumpach. urcite to bez ujmy prezije.
co sa tyka mliecka - odsavat mozes aj pocas jazdy, mechanickou/manualnou odsavackou, popripade zastav niekde a odsaj v klude na odpocivadle a zamiesaj do toho prasok, lebo lepsie sa ti to bude davat do cerstveho MM hned pred jedenim. my sme cestovali v noci, takze sme stali na jedlo 2x, vacsinu cesty prespal.
urcite sa netreba toho bat, drobec aj vy to zvladnete.
na cestu si nachystaj cistu odsavacku, flase, potom staci len umyt 🙂
co sa tyka "prveho" mliecka na ceste, to si mozes nachystat do termosky trosku viac ohriate (ak mas vacsiu termosku tak to tam strcis aj s flasou 😉 )

katarinamarkova
11. sep 2014

@mischell0110 mozes ju kludne nechat celu cestu vo vajicku......ved potom si ten pohyb vynahradite 🙂 ine by bolo keby tam tych 9 hodin travila dennodenne....takto po jednej ceste sa jej nic nestane.

bubelko
11. sep 2014

@mischell0110 musi byt vo vajicku - urcite. alebo ak mas certifikovanu prepravnu vanicku z kocika, tak v nej. ale to nie su vsetky. nikdy za jazdy nevyberat - staci prudsie zabrzdenie na dialnici a je hotovo...
cestovat mozete na noc - ale rano budete vy s muzom unaveni, mala moze byt fit - ak prespi v noci. co tiez nemusi byt.
odsavat mozes aj pocas jazdy aby si mala nachystane 😉 alebo si spravite prestavku. a rataj, ze s dietatom cesta zo sui na svk trva viac ako 9h. aj v noci nam trvala vyse 10h, cez den cca. 12h a ked boli mensie, ze som kojila, tak aj 13h.
a co sa tyka vybavy - tak ichbinich ti radi dobre 😉

henikav
11. sep 2014

@mischell0110 ja som sla z Belgicka (cca 1500km) na noc s malou ked mala asi 3mesiace, pohli sme sa podvecer a doobedu sme boli doma, spinkala mi celou cestou, az ku koncu sa zobudila. Teraz ked je uz vacsia to bolo ovela narocnejsie, museli sme ju na striedacku zabavat. Vyhodou je ze malinke babatko este vela prespi. Mliecko ti ochotne prihreju na kazdej benzinke, my sme sice mali ohrievac v aute, ale tam to nekonecne dlho trva, tak sme aj tak chodili na benzinku ohrievat. Pre istotu majte nahradne oblecenie poruke keby mala grckala aj pre nu aj pre teba, nieco co sa lahko prezlecie. My aj prebalujeme v aute. Mala musi byt cely cas pocas jazdy v sedacke, ale moju to kolisanie akurat tak uspavalo, ja som ju budila papat a ona na mna len ospalo pozrela ze co ju "otravujem a spala dalej, papala ovela menej ako zvycajne. Ty si tiez mozes odsat mliecko niekde diskretne v aute na parkovisku, odstavite niekde bokom, pripadne prehod cez seba nejaku deku a je to. Flasiek si priprav na cestu viac, aby si sa netrapila s umyvanim niekde po wckach 😉 A vlhcene vreckovky po ruke, plienku latkovu na okno keby bolo silne slniecko, zvyknem zacviknut do okna....

sophie32
11. sep 2014

@mischell0110 Myslim, ze s takym malym babom sa cestuje lepsie ako s vacsimi detmi....my sme sa teraz stahovali do Svajciarska s 19 mesacnymi dvojickami a dvoma mackami, ale isli sme lietadlom....no co Ti poviem....bol to zazitok...ale vsetko sa da zvladnut 🙂 Dievcata Ti radia dobre. Odsat aj pocas prestavky a nakrmit...pocas jazdy stale vo vajicku....nikdy nevies, co sa moze stat....Prajem prijemnu cestu 😉

mischell0110
autor
11. sep 2014

Dakujem vam velmi pekne za rady,ste zlate.No dufam,ze to zvladneme,aj mala.Len to odsavanie-mam rucnu odsavacku,ale mlieko mi tak odsat vobec nejde s nou,mam elektricku a do auta nemam kde zohnat tu koncovku.ale nejak si uz snad poradim 🙂

havana_frost
11. sep 2014

@mischell0110 My sme cestovali so synom do UK (autom) keď mal 6 mesiacov, išli sme 3 dni, každý deň do 800 km, potom sme prenocovali. To sa dalo zvládnuť, skoro celú cestu prespal. Známa ide s 5 mesačným domov z Austrálie, to len bude zábava 😎