Divné chovanie trojročnej dcérky

10. máj 2022

Ahojte, potrebujem sa poradiť mám dcérku ma 3 roky a 2 mesiace a už druhý deň ma divné chovanie. Proste vstane ráno s plačom a musím ju zobrať na ruky, lenže musím ju mať celý čas na rukách. Takže nehrozí ísť na WC, či spraviť si kávu, alebo íst do sprchy. Ak ju položím vedľa seba začne revať akoby ju z kože drali. Pýtam sa jej či ju niečo bolí, že nie, či sa niečoho bojí že áno ale nepovie mi že čoho. Ak ju mám na rukách tak je to ok, ale povedzme si na rovinu celý deň nosiť trojročné dieťa na rukách sa nedá. Predtým také chovanie nemala. Trvá to druhý deň. Čo mi poradíte ? Iba vyčkať ?

kluska
10. máj 2022

nevidela nieco nevhodne v televizii alebo na nete? moji sa zvykli bat v takychto pripadoch

majkabambulik
10. máj 2022

Ak sa boji niecoho, tak sa jej je potrebne opytat, co to bolo, ci sa jej nieco zle snivalo, ci nieco skarede videla, ci nieco skarede ju vystrasilo a pripadne nech to skusi nakreslit. Kamaratka mala taketo stavy s malym, ked chodila ku vestici no a potom sa nedokazali zbavit nielen placu u maleho-ako keby ho z koze drali, ale aj dalsich neprijemnych cudnych veci, ktore sa im zacali diat v rodine... Takze naozaj,ako pise kluska
je potrebne mysliet aj na detsku dusicku, ktora je velmi citliva na to co vidi, co niekde pocuje - krik, nasilie a co citlivo vnima nielen uskami a ockami.

autor
10. máj 2022

@majkabambulik no ja som sa jej pýtala tak nepovie mi nič iba plače proste neviem možno ju to prejde...

diamond007
10. máj 2022

Akceptovať aj naša má také fazy

nedockavasom
10. máj 2022

A skusali ste to odohnat? Nepytat sa..jednoducho poslat prec..heš..🙂 mne sa tak maly zobudil v noci. Rev velky ... Toto jedine pomohlo ...

autor
10. máj 2022

@diamond007 ale ja ju nevládzem mať celý deň na rukách veď to nie je ani možné.

autor
10. máj 2022

@nedockavasom nie neskúšali proste ona iba plače a ťahá sa mi na ruky.

diamond007
10. máj 2022

Tak si sadni k nej na zem...drž za ruku. Nemusís ju nosiť na rukách celý deň. Vysvetli jej že je v bezpečí atdatd

diamond007
10. máj 2022

Prípadne ráno ju ponos, ale aj naša čo bola samostatna tak teraz ani sama na wc nejde a všade musím byť s ňou

ivangeline
10. máj 2022

Mozno sa zacali sny?

jaskolka
10. máj 2022

Možno sa jej niečo sníva. Keďže snívame v čase zaspavania a tesne pred zobudením, tak je možné, že skrátka ide o zlý sen a ona sa v tom zobudí a nedokáže ešte rozlíšiť medzi snom a realitou.preto plače a bojí sa. Detský mozog prudko sa vyvíja, všetko spracúva, inak to je ako u dospelych, je omnoho citlivejší na podnety, hocičo môže vyvolať zle sny, aj obyčajná rozprávka v telke.

autor
10. máj 2022

@ivangeline cez deň ?

autor
10. máj 2022

@jaskolka Lenže ona plače aj cez deň...

nedockavasom
10. máj 2022

Ved tak vyskusaj.. opytaj sa " je tu nieco strasidelne?" A ak povie ano..zacni to odhanat rukou a hovor hes. A spytaj sa jej, ci pomohlo...

unicornlady
11. máj 2022

Nezachytila niečo omylom v správach, či nevidela ohľadom vojny? Moja neter sa tak zľakla zvukov zvonku, že či idú na nás Rusi (jej rodičia sa bavia stále o vojne, a potom bola vystrašená..)