Divné chovanie dieťaťa

16. jún 2021

Ahojte mamičky dnes sme šli s dcérkou na vlaku a potom sme šli do obchodov ale bol to horor s dcérou sa to nedalo vydržať, stále dookola opakovala že vláčik, že chcem ísť vláčikom a ja som jej vysvetlovala že vláčik nám ide až o hodinku. Už na nás každý pozeral dookola kričala že vláčik. Dcérka ma 2 roky a 5 mesiacov, ešte nehovorí celé vety. Proste zažívate aj vy také chovanie deti? Už mi to prišlo ako keby bola chorá, že mohla som jej povedať hoc čo stále si šla svoje.

unicornlady
16. jún 2021

My sme boli v Oravskej Lesnej na vláčiku, len on má potom prestávku (je tam vyhliadkovňa) a jedna z dievčat sa až rozplakala, že aby nám ten vlak neodišiel atd...

Aj tvojej sa to proste tak páčilo a jasne, že pre ňu nakupovanie nebola zábava.

oli18
16. jún 2021

Co chces oddvojrocneho dietata? Sprava sa primerane svojmu veku.

3vita
16. jún 2021

Nevidím na tom nič divné. Normálne chovanie dieťaťa

linibini
16. jún 2021

Myslím, že úplne normálne správanie dieťaťa. Tvoja dcérka mala tak veľmi silný a krásny zážitok z cesty vlakom, že to jednoducho stále opakovala dokola 🙂. Samozrejme, že sa jej nepáčilo, keď zistila, že nasleduje nakupovanie. Darmo jej budeš vysvetľovať, že o hodinu pôjde ďalší. Tak malé dieťa nemá pojem o čase. Zrejme ti vadili pohľady ostatných ľudí. Ľudia všeobecne zle reagujú na krik dieťaťa alebo opakovanie slov, ale u tak malých detí je to predsa bežné. Nič si z nich nerob, a buď rada, že tvoje dieťa malo tak super zážitok 🙂.

luccija
16. jún 2021

Bud rada, ze sa Ti o zem nehodila🙂ved to je mini dieta a tesila sa

katkamatka7
16. jún 2021

Čo si myslí dieťa? S dospelými treba veľa trpezlivosti

felicita027
16. jún 2021

V čom má byť divné chovanie? Bolo to pre ňu niečo nové tak sa tešila. Alebo máš pocit, že skoro 2 a pol ročné dieťa vie koľko trvá hodina a sadne si na riť a bude ticho čakať?

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
larazivago
16. jún 2021

Véd ona nevie, čo je "o hodinu." Nemá pojem o čase, jej správanie je uplne ok.

autor
16. jún 2021

Dievčatá len mne to prišlo z toho divné že stále to isté vykrikovala, dookola, že sa ju nedalo ničím zabaviť. Ako keby mala svoj svet.

mattkapd
16. jún 2021

Tiež si myslím ze je to normálne ono vlastne 2 ročne deti majú svoj vlastný svet

jaskolka
16. jún 2021

Bolo to niečo nové mala veľký zážitok. Obchody ju nebavili lebo chcela zase zažiť, čo pred chvíľou. Nemá ešte pojem o čase, pre 2 ročne dieťa je úplne fuk, či o hodinu, či včera, či zajtra, ono vníma len aktuálnu prítomnosť.Tak skrátka ti stále opakovala, že ona chce vláčik a hotovo, nic iné.

negymama
16. jún 2021

ano, niekedy sa male deti tak zacyklia v nejakej emocii, ze nedokazu prestat. patam ako sme neterku doniesli spat do bytu zo svadby, 3 rocna, tak sa jej pacili, nevesta, hostina, hudba, jej saticky, ako tancovala...ze ked som ju vyzliekala do postele, chytila 2 hodinovy amok , len sa kyvala a opakovala dookola "jachcemistnasvadbu"...nedalo sa to zastavit. az zaspala na dlazke od vycerpania, nechcela sa dat ani vyzliect, jedine ze by som jej tie saty nasili potrhala z nej.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
linibini
16. jún 2021

Prestav si, že ty by si prvý krát v živote videla more, bola na koncerte svojej obľúbenej skupiny alebo na nejakom predstavení, ktoré si dlho túžila vidieť, dostala by si sa na nejaké miesto, kde si túžila ísť, alebo by sa ti niečo podarilo, čo si už dávno chcela. Akú silnú emóciu má vtedy človek v sebe. Tak aj deti prežívajú a ešte silnejšie. A pre vašu dcérku to dnes bolo cestovanie vláčikom.

ella_price
16. jún 2021

V poslednej dobe si maminky velice lúbia vymýšlať rôzne hovadiny na deti od ADHD po autizmus cez sociálne fóbie, pritom nemajú ani páru ako psychické poruchy vôbec fungujú. 🤷‍♀️ Náš malý sa stále pýtal a prečo toto a prečo a prečo? Stále dookola. No bol/je proste zvedavý.

makova333
16. jún 2021

Je to malinke dietatko, je to uplne v pohode. Si predstav, ze ty budes chciet nejake saty alebo dovolenku pri mori (cokolvek). A tvoj muz ti najskor ponukne rozok, vysvetluje, ze rozok je fajn. Potom ti ponukne motycku, hrablicky, hrniec navarenie, ze ved mozete spolu varit. Este hrdy sam na seba, aky super napad. Ty nasrata, ze co ti to ponuka za kraviny, ked ty chces saty/dovolenku/.... On nasraty, ze preco dofrasa furt tocis to iste ako retardovana, ked ti ponuka tolko nahrad a nic ine ta nezaujima a stale si len vo svojom satovom/dovolenkovom svete. Asi tak sa citilo male dieta.

jaskolka
16. jún 2021

@makova333 to je super príklad 👍👍👍

ajka0207
16. jún 2021

Buď rada ak sa ti to stalo až teraz prvý raz. Úplne normálne v tomto veku. Moja staršia (4 roky) už samozrejme rozpráva celé vety ale táto tvrdohlavosť ju drží už riadne dlho.

domak2
16. jún 2021

No ak bol toto horor a jej práve začína obdobie vzdoru, tak vám obom želám veľa šťastia. 😶

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
janulik2008
16. jún 2021

Malá bola v kine ako 4 ročná a keď skončil film sa rozplakala a my že čo sa stalo a ona že ona chce ešte pozerať film tak sme vysvetlili že film skončil a že ešte do kina pôjdeme.

trixi12
16. jún 2021

no bola z toho nadšená a nemohla na to prestať myslieť. úplne normálne 🙂

nika_m
16. jún 2021

Mam rovnako stareho syna a je to podobne...ideme elektrickou do mesta a on potom place za kazdym autobusom a elektrickou, pricom jasne, ze cakame na nas spoj :D myslim, ze aj normalne na ich vek :D

selest
16. jún 2021

Moj ma skoro 3 a podobne hysterie zazivame parkrat denne uz vyse roka. S mojim cirkusantom by som nedosla ani na vlakovu stanicu, nie to este cestovat vlacikom a nakupovat😅tak asi sa jej vlacik pacil. Moj napriklad rad beha holy, tricko ma na sebe asi tak kym zajdeme za roh panelaku. Aspon ze uz je vonku teplo😂dufam ze z toho coskoro vyrastu, raz sa na tom zasmejeme

luc308
16. jún 2021

U nas syn kazde rano prve co povie ked otvori oci je “ba?” (bager) opravovali elektrickovu trat, on je zblazneny do stavebnych strojov, mesiac tu uz nie su, ale je to prenho vzdy taky silny zazitok, ze jednoducho skusa, ci naahodou tam nebude zas..a mozem mu hovorit kolko chcem ze ba tam uz nie je, uz opravil co mal a siel inam..musi sa o tom presvedcit sam a je schopny este aj na tom chodniku kde sme ho chodili pozerat vrestat kazdy den BAAAA 😂😂😂 takze tak 😀

bluka2
16. jún 2021

Mam dieťa v Tom veku a včera sme išli 1 zastávku v ramci mesta vlakom, lebo strašne musel 😀

tosomja
16. jún 2021

Môj 16m syn vkuse zjape v obchode, nahadzuje so sebou, keď vidí lopty. Posadnutý.
No tie pohľady ľudí má znervózňuju viac. Mám chuť ujsť. Doma som kľudná a aj sa mu dá vysvetliť, že nemôže všetko. Na ihrisku, vonku, doma, v kolektíve je zlatíčko.

daddyasmr
Odpoveď bola odstránená
Zobraz