Ahojte mamicky. Viete prosim poradit ako vybrat postielku v nasledujucom pripade:
Mame velmi malu spalnu kde sa nam max zmesti postielka pripevnitelna k posteli, kt.je vsak iba do 9kg, potom by sme museli ist do vacsej, ktora sa nam uz v tej izbe nezmesti. Musela by som kupit vacsiu a dat potom babo do detskej izby(tam budem mat aj vsetko ostatne-skrinu,prebalovaci pult) ale babo som zo zaciatku chcela mat pri sebe v spalni.
Zvykne si potom na presum do inej postielky a este aj inej izby ked bude stale relativne malicke? Mate s tym skusenosti?
Najjednoduchsie by bolo rovno kupit vacsiu napr 120x60 a dat ho do detskej izby ale tuzim ho mat pri sebe.
Vdaka za radu
@1katyka1 V prvých mesiacoch života bábätka veľmi oceníš blízkosť postieľky. Tiež som riešila rozloženie nábytku, niektoré skrinky mi môj šikovný muž navŕtal, cez hmoždenky a L - kové úchyty sme ich dali na stenu, presun do detskej izbičky plánujeme až keď príde čas a dieťa bude pripravené, možno v 2.rokoch, možno v 3. Nočné budenie pre kŕmenie, prebalenie je unavujúce, i keď tak prekrásny dôvod na únavu Ťa bude napĺňať láskou.
No neviem si predstaviť aby som prišla z pôrodnice a dieťa spalo v inej izbe 🤔 Ta do 9 kg ti bude zatiaľ stačiť potom bude spať aj tak vo vašej postelí 🙂
ja som si kupila postel do detskej a som tam s nou.. ona v postielke, ja v posteli 😁
@1katyka1 zrejme nepomoze ani supnut vasu postel ku stene. Ja by som kupila tu mensiu, ved nemusi byt nova, tiez si neviem predstavit mat novorodenca v inej izbe a potom sa uvidi. Mozno sa spolu s vacsou postielkou prestahujes do detskej aj ty, aby sa partner aspon trocha vyspal do prace, mozno bude dieta spat od troch, styroch mesiacov super, takze bude moct byt v detskej. Niektore deti spia lepsie, ked su v inej izbe, lebo ich rusi kazde suchnutie. To uvidid, az ked tu babatko bude.
@vecnemlada zdaleka nie vsetky deti spia s rodicmi v posteli, ale zrejme si to napisala len na odlahcenie
My sme malého dali do jeho izby v 4 mesiacoch. Ani si to nevšimol 😄 ale spával celú noc.
Dakujem. A myslite ze je lepsie kupit original postielku pripevnitelnu k posteli tu mensiu, alebo standardnu s odnimatelnou bocnicou a upravit nastavenim vysky roštu tak, aby bol matrac o matrac? Nie je to menej bezpecne?
@1katyka1 S nastaviteľnou výškou roštu, keď podrastie a bude sa stavať na nôžky, aby sa rošt dal znížiť.
@1katyka1 Odňatím bočnice získaš nejaké cm na priestor, keď to chceš pripevniť o posteľ. Takže tú druhu 🙂
@1katyka1 ja by som kupila normalnu a spala v detskej. Novorodenca prebalujes kazde 3h aj v noci.
Moje deti mali 9kg v 7mich mesiacoch a napr. postielku syn nechcel ani vidiet. Hodinu som ho uspavala a ked som prekladala do postielky,hned sa zobudil. Muz, ked sa chcel vyspat, tak do detskej. Uz tam spava rok 🤣
moja švagrina spala s bábom v jednej posteli - mala ho pri sebe...
ja som sa bála a preto som mala bábo vždy v postieľke a ďalšie dve deti spolu s nami v manželskej....
@1katyka1 tiez sa nam do spalne ziadna postielka nezmestila. Spala som s babom v detske izbe, ona v postielke, ja vo velkej posteli. Ked mala cca. 6 mesiacov odstahovala som sa do spalne. Nic si nevsimla a pekne prespala celu noc, pretoze ju nik nerusil. Manzel sa tiez vyspal do roboty. Pre nas najlepsie riesenie.
Co tak na zaciatok miesto postielky kolisku alebo tie kose pre babetka?postupne potom do izbicky..
@1katyka1
To sa neda povedat ako to bude s dietatkom. Pocla som uz ze mamicky prestahovali 6 mesacne babo do detskej a babatko bolo v pohode. Ale aj nemusi byt.
Co ak by ste si dali urobit postielku na mieru. Tak aby ste vuzili kazdy centimeter pristoru aby bola postielka co najvacsia a zaroven urobte mocnejsiu aby v nej mohlo babatko spat aj ked bude mat viac ako 9kg.
@1katyka1 moj syn ma za par dni 4 mesiace a uz 9kg, takze ak bude babo velke dlho nevyuzijete. Ja nam klasicku 120x60, musela som dat prec nocny stolik, aby sa vopchala postielka. Prvy syn spaval stale v postielke do 3 rokov, druhy cez den v postielke a vnoci- asi polku noci pri mne.
Naozaj by si tam nezmestila postielku keď popresuvas nábytok? My máme spálňu cca 10m2 a máme tam aj manželskú posteľ aj detskú postieľku 140x70 aj keď veľa miesta na chodenie okolo nie je a dvere narážajú do postieľky keď sa otvoria 😀 (máme tam taku zarazku aby sa postielka ani dvere neodierali)