Difúzer, klíma a babätko

18. júl 2024

Ahojte, mam 2mesačné babo a použivame doma klimu. Zapnuta je ked sme v inej miestnosti alebo spi v spalni. Čitala som že klima vysušuje vzduch tak zvlhčujem difuzerom len s čistou vodou. Možem pridat esecialny olejček? Napriklad mäta? Alebo ako riešite suchy vzduch

thirstymonk
18. júl 2024

Najprv si kúp vlhkomer... bežne kúpiš za euro v čiňaku. To, že si niečo čítala ešte neznamená, že je to aj pravda (ale môže byť). Pomeraj vlhkosť a potom môžeš riešiť, možno ani nebude treba.
My esencialne olejčeky davame do difuzera furt, od počatia až po prirodzenu smrť a žijeme. Ale samozrejme, zas najdeš extremistov, čo budu tvrdiť, že to spôsobuje rakovinu. A americki vedci zistili atď atď.

vanilkovazmrzka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
thereisabear
18. júl 2024

Pre bábätko nie je vhodný (takmer) žiaden olej.
Ten suchý vzduch máte odmeraný? Nepoznám nikoho, kto v lete rieši pri klíme suchý vzduch bežne v domácnosti.

mistymay33
18. júl 2024

@thereisabear ano, ja ked pustim klimu, tak mi vadi ten sichy vzduch. Citim to na ociach, mam ich suche a rezú ma. Takze ano, klima chladi a zaroveň odvlhcuje vzduch. Ale teda difuzer na to nepomaha, lebo ten podla mna nezvlhci miestnost, ro skor zvlhcovac vzduchu. Len je to podla mna kontraproduktivne, lebo to co ti zvlhci zvlhcovac, to ti odvlhči klima. Jedine ten esencialny olej ti urobi prijemnu vonu. Ale pri tak malych detoch sa neodporuca.

mima172
18. júl 2024

Mätu nie, ta je nevhodná pre detičky. Ak chces, môžem ti poslať foto tabuľky, kde sú uvedené vhodné olejčeky pre detičky.
To, že pre deti nie je vhodný takmer žiadny olej nie je pravda, pracujem s EO 4 roky a aromaterapia pre deti je bezpečná, účinná a pôsobí priaznivo pri rôznych zdravotných problémoch. Len treba vedieť aké oleje, koľko kv atď.