Dieťatku som nedávala mojkáčika

15. feb 2024

Je zle ak som babatku nedavala mojkacika ? A ak dam tak nechce odchadzuje

viky2612
15. feb 2024

Myslím si, že to prežije...neboj

minesasubu
15. feb 2024

Nas maly od narodenia nechcel aj ked sme mu davali , teraz ma 1,5 r a vsetko plysove sa mu paci a je mu jedno co to je vzdy musi mat nieco v ruke ked papa, ideme von alebo ide spat , je to obdobie detom sa to meni stale cize ja by som to neriesila ak nechce nedavaj
aspon nemusis ptm vypisovat kade tade ze dieta stratilo a nemoze bez teho spat alebo existovat a je smutne

mimi3008
15. feb 2024

U nas starsi syn nikdy nic take nemal, nespal so ziadnou hrackou a doteraz nespi, ma 4,5 roka. Mladsi si stale berie nejaku hracku so sebou spinkat

ja_bb
15. feb 2024

A nespava s plienkou? Syn ma skoro 8 a bez plienky ani na dovolenku,ziadneho mojkacika netreba 🙂

slovakboy
15. feb 2024

Mojkáčik je skvelá vec nauči ho objímaniu. Ale aj bez neho mu bude dobre.

andy37
15. feb 2024

Ani moja nechcela nič na mojkanie. Až teraz prišla na chuť plysakom, má troch obľúbených s ktorými zaspáva v postieľke (v apríli bude mať 2 roky)

simona20201309
15. feb 2024

@slovakboy mojkacik? Ja ze matka 😃

slovakboy
15. feb 2024

@simona20201309 matka je veľká a ochrankyňa. Ona mojká jeho. Mojkáčika mojká dieťatko.

gloria31
15. feb 2024

Keď nechce mojkaca skúste dat obyčajnú plienku.

simona20201309
15. feb 2024

@slovakboy 😊 aha, ďakujem za vysvetlenie. Dcéra tiež od bábätka nič nechcela (nola kojena, tak podla mna nepotrebovala nic ine mojkat). Teraz su to plysaky, ale nema k ziadnemu nejaký extra vzťah. Pravidelne si ich strieda. Každé tri dni je obľúbený niekto iný. Je to ok?

beata_k
15. feb 2024

Cele generacie vyrastli bez mojkacov. Nemyslim si zeby polovica planety kvoli tomu nejak vadna. To je len vymysel dnesnej doby. Hracky ano, ale mojkac nie je nutny. Dieta sa laske uci od matky, okolia, nie od od plysaka.

slovakboy
15. feb 2024

@simona20201309 no prelietavá bude🙂 všetko je ok či ho má, alebo nemá. Problém by bol ak by ho bila alebo ak by sa na mojkáčika nejako veľmi naviazala. Nie som odborník na detskú psychiku len si tak myslím. Lebo ja som v detstve mal mojkáčika najprv len plienku a palec. A neskôr máňušku. Celá zaslintaná bola. Moje deti tiež mali mojkáčikov. Ja si ešte spomínam že som jedno obdobie v detstve asi ako 4-5 ročný si bral so sebou pod perinu všetky hračky. Aj pištole. Mama to musela zatrhnúť lebo som mal zakryté hračky perinou a ja som bol nezakrytý. Vždy som sa rád túlil. Možno preto že som mal rad mojkacikov. A možno preto, že mama ma veľmi neobjimala. Nemali sme zvieratká. Možno zvieratká vedia deťom nahradiť mojkáčov.

simona20201309
15. feb 2024

@slovakboy 😆 to je milé. Áno, máme domáce zvieratká a tie si denne stiska. 👍

thoughtfulweirdo
15. feb 2024

Ja som od narodenia dávala a aj tak ho má syn úplne v paži 😁 neboj nič, v pohode bude žiť aj bez mojkáča. A ty nebudeš vystavená stresu z nečakanej straty alebo zabudnutia tak vzácneho predmetu 😜

vkatush
16. feb 2024

Dostal niekoľkých, nechcel ani jedného.
Keď sa chce mojkať, hneď nabehne k nám a začne nás objímať 😊

cookie29
16. feb 2024

Kazde dieta je ine, niektore je na mojkacikoch vyslovene zavisle. Moje starsie nebolo vobec, malo ho v pazi. Mladsie ma, ale povedala by som, ze to je len nejaka "poistka" a poznam deti, ktore bez mojkacika nevedia zaspat nic. Nevybera rodic ale dieta

kiki68
16. feb 2024

Nas nikdy nechcel tieto veci, prve o co bol zaujem prisli v 1,5 roku. Ako prvy oblubeny plysak. Predtym nic

cimage
16. feb 2024

Moje 3deti nemali mojkacika a nepotrebovali to. Cim menej tychto veci, tym lepsie. Ked sa strati, tak je problem, ked je spinavy v pracke, tak je problem. Ked chceli, tak si zobrali aktualne najoblubenejsiu hracku.

janka_266
16. feb 2024

môj zistil, že existuje mojkáč v 3 rokoch v škôlke, keď to videl u spolužiakoch :D teraz chytí hocijakého plyšáka a hovorí, že má mojkáča:D za mňa výhoda, že keď ho nemá, nemá čo stratiť a nemusíte vypisovať na fb a pod., že ste ho stratili a bez neho nezaspí :D

zuzuliatko18
18. feb 2024

Nas mal len v porodnici, kym bol na JIS, a teda teraz uz skoro.4 rocny asi dva mesiace vsade chodil s plysovou mackou, ale inak nema nic take.
Nie je to take podstatne, aby to nieco ovplyvnilo podla.mna

iwesska
18. feb 2024

A co je na tom zle? Moji tiez ziadneho nemali,syn nikdy k plysakom ani neinklinoval a dcera si k nim sama nasla cestu a ma ich plnu postel. Ziadne traumy kvoli tomu nemaju.